Author Topic: Ubports for Cosmo  (Read 2076 times)

rulerofthenight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #15 on: December 24, 2020, 03:37:16 am »
Hi
i'm trying to install ubports on my cosmo.
i put the ubuntu.img to the root and used your command to flash the boot to my fourth boot partition.
however, if i choose the 4th boot option, the cosmo just vibrates a couple of times and then reboots.

what am i doing wrong?

thanks

alien2003

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #16 on: December 27, 2020, 05:17:20 am »
Does not work for me too :( Infinite load with Planet logo

sven1999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #17 on: January 07, 2021, 07:42:46 am »
There is new Wiki page from Adam Boardman about UbuntuTouch on Cosmo: https://github.com/gemian/gemian/wiki/UBPorts
Be careful because it might be unfinished ... If you are brave and try it out, please post your "travel report".
Cosmo Communicator (Debian Linux v3), OnePlus 3T (UbuntuTouch)

asyik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #18 on: January 10, 2021, 06:44:49 am »
There is new Wiki page from Adam Boardman about UbuntuTouch on Cosmo: https://github.com/gemian/gemian/wiki/UBPorts
Be careful because it might be unfinished ... If you are brave and try it out, please post your "travel report".

stucked at planet logo

tac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #19 on: January 19, 2021, 03:48:50 pm »
I got mine working via these instructions. 

https://github.com/gemian/gemian/wiki/UBPorts

Issues I see so far are Sound related.  When I play music through the any music player it doesn't output any sound.

sven1999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #20 on: January 22, 2021, 09:55:53 am »
@tac: So you have a stable triple-boot Cosmo now?

For sound, try to plug in and off some head phones. This worked for me under Gemian.
Cosmo Communicator (Debian Linux v3), OnePlus 3T (UbuntuTouch)

rulerofthenight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #21 on: January 22, 2021, 07:01:10 pm »
ok i managed to install ubuntu touch.
now, how can i update? if i download an updated build and manually try to flash it, it does not seems to work.
OTA won't work neither

mibry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #22 on: January 24, 2021, 11:37:17 pm »
Codi is now working with the latest build of ubports. I have been running it for the last 2 days.

Great work from Notkit and Adam Boardman.

sven1999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #23 on: January 25, 2021, 02:45:15 am »
Has anybody shared such good news on https://forums.ubports.com/ ? Maybe this will help the adoption of this device. It is not even listed on the device list https://devices.ubuntu-touch.io/
Cosmo Communicator (Debian Linux v3), OnePlus 3T (UbuntuTouch)

sven1999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #24 on: January 25, 2021, 10:15:26 am »
I successfully installed the Ubuntu Touch version from 2021-01-22, following https://github.com/gemian/gemian/wiki/UBPorts . Many things are working out-of-box, but not SIM cards. Anyone got a SIM card working?
« Last Edit: February 12, 2021, 04:32:05 am by sven1999 »
Cosmo Communicator (Debian Linux v3), OnePlus 3T (UbuntuTouch)

megastruktur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #25 on: January 29, 2021, 03:22:00 am »
Ok for anyone who also could've have problems with installation  :)

1. Install regular KDE to your Cosmo (https://support.planetcom.co.uk/index.php/Linux_for_Cosmo#Cosmo_Linux_installation)
2. Boot into KDE
3. Download the latest FLASHABLE artifacts (https://gitlab.com/ubports/community-ports/android9/planet-cosmocom/planet-cosmocom/-/jobs)
4. Unzip Artifacts, go to "out" directory and see 2 files.
- Rename "rootfs.img" to "ubuntu.img"
- Rename "boot.img" to "ubports-boot.img"
5. Move the "ubports-boot.img" to your SDCard (put it to the dir with all other scripts)
6. Move the "ubuntu.img" to your "/" directory within KDE (sudo mv ubuntu.img / - like this)
7. Follow these instructions from Piece_Maker: https://www.oesf.org/forum/index.php?topic=36413.msg296947#msg296947

Profit!  :)

tac

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #26 on: January 30, 2021, 03:28:54 pm »
Hi, @sven1999 use, I was able to boot into Android, Ubuntu Touch and Linux via the boot screen, All booted ok.  I don't really use the android any more though. 

MonkeyControl

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
    • http://
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #27 on: February 02, 2021, 02:11:11 am »
Has anybody shared such good news on https://forums.ubports.com/ ? Maybe this will help the adoption of this device. It is not even listed on the device list https://devices.ubuntu-touch.io/
I've made a couple of noises over there, and posted a photo of UBPorts running on my Cosmo.  I'm still having a spot of bother with sms receiving, but apart from that it works very well for me.  It's stable, pretty much does everything I need, and the UI is so nice. 

Piece_Maker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #28 on: February 03, 2021, 07:30:38 pm »
UBPorts definitely lends itself well to a 'half and half' device like the Cosmo! SMS not working is a biggie for me though (Can't even setup Axolotl for Signal without it) and it won't play music via the music player which makes it a bit of a non-starter for me. The content sharing hub is also completely broken which makes a lot of things awkward. 

Really nice OS though and I'll definitely leave it on and watch it mature!

MonkeyControl

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
    • http://
Re: Ubports for Cosmo
« Reply #29 on: February 05, 2021, 03:48:52 am »
@alien2003 @asyik
Did you manage to get UBPorts installed and working, or are you still working on it.