Poll

CZy masz juz zaurusa czy moze chcesz jakiegos?

Mam 860.
3 (13%)
Mam 760.
2 (8.7%)
Mam 750.
0 (0%)
Mam 700.
1 (4.3%)
Mam 6000.
0 (0%)
Mam 5600.
3 (13%)
Mam 5500.
13 (56.5%)
Mam 5000.
0 (0%)
Nie mam ale sie zastanawiam nad kupnem jednego.
0 (0%)
Mam dwa.
1 (4.3%)

Total Members Voted: 12

Author Topic: Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)  (Read 9498 times)

piotr

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
    • http://
Drodzy uzytkownicy zaurusow - wpisujcie sie. Zobaczymy jaki rynek stanowimy dla Sharpa i czy jest nasz duzo......... ;-)

skiera

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
    • http://
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #1 on: May 18, 2004, 02:39:41 pm »
Ja mam Zaurusa 5600 (tylko jednego)   :wink:
Pozdrowienia
Skiera

edi800

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
    • http://www.edi800.org
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #2 on: May 18, 2004, 03:19:37 pm »
Ja mam SL-C760

mistermarcin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
    • http://
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #3 on: May 18, 2004, 04:14:51 pm »
Mam SL-5500 i jestem bardzo zadowolony.
moj nastepny bedzie z serji C

Izydorr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
    • http://www.daniel.pultusk.net
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #4 on: May 20, 2004, 02:34:13 am »
mam 5500 i jeśli będę zmieniał, to na pewno tez na jakiegoś Z

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #5 on: May 21, 2004, 05:09:42 am »
Posiadam SL-5500 i w ramach OpenEmbedded zajmuję się uruchomieniem na nim OpenZaurusa 3.5 (którego jeszcze nie ma :)
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

cdarek

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • http://
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #6 on: May 21, 2004, 10:24:30 am »
Mam c760, zero wiedzy na temat linuxa ale jestem bardzo zadowolony :-)
SL-C760
Cacko ROM 1.23
Transcend SD 1GB
Pretec CF 2GB
Socket rev G Bluetooth CF
Linksys WCF54G Wifi CF
Audiovox RTM-8000 CF

Theo_Z

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • http://
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #7 on: May 25, 2004, 03:06:55 am »
Ja mam Zaurusa 700 i jestem z niego zadowolony z cacko 1.21

Theo

wred

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #8 on: November 02, 2004, 12:09:58 pm »
Czesc wszystkim :)
Wlasnie od kilku dni mam juz mojego SL-5500 i narazie sie "wgryzam" :)

Mam pytanko do "wyjadaczy" czy OZ 3.5.1 celowo jest taki ubogi standardowo ?
wiem, ze duzo programow mozna sobie sciagnac w paczuszkach ze stronki openzaurusa lub innych, czytalem, ze to wynika ze zmiany gcc na nowe i braku kompatybilnosci wstecz, ale ogladajac screeny z OZ 3.2 (notabene - mozna skads to jeszcze pobrac???, moze macie w zbiorach...) widzialem tam o wiele wiecej programow juz gotowych w dystrybucji... beda stopniowo dodawane do OZ 3.5.1 ?

I jeszcze jedno, czy do chwilowego powrotu do Sharpowego Romu (np. zeby sobie wyciagnac Opere jako paczuszke) wystarczy wgrac na CF plik "Ospack" - bo cos mi sie nie chce tak flashowac, ale moze tak byc bo troche mieszalem z systemem plikow na mojej wiekszej CF, i cos nie potrafie poprawnie spowrotem zrobic na niej Fat16 (mimo zanstalowania "dosfstools", zobi mi namietnie FAT32... ale co tam, za pare dni wraca z naprawy moj cyfrak to sobie na nim "sformatuje" karte :).

W swoich zabawach uzywalem zarowno OPIE i GPE, oba sa ciekawe chociaz GPE chyba ma wiecej bledow i jest wolniejszy.

Mam jeszcze jedno pytanie - ile Wam trzyma bateria na SL5500 ?

To tyle moich "3 groszy" na poczatek, pozdrawiam wszystkich
SL5500 :)

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #9 on: November 02, 2004, 04:34:44 pm »
hmm.. powiadasz, ?e OZ 3.5.1 jest "ubogi"... Mo?esz to sprecyzowa?? Bo u?ywam OZ 3.5.x od czerwca (najpierw 3.5.1-pre, teraz 3.5.2-rc) i jako? nie zauwa?am problemu... No i jak ci czego? brakuje to ?mia?o - zabierz si? za dodanie tego do OpenEmbedded a wszyscy na tym zyskaj?.

Starsze wersje OpenZaurusa nie s? wspierane i nie b?d? przez nas (OZ devteam) udost?pniane. Jak kto? wystawi to na necie (s? tacy) to my "umywamy r?ce".

GPE jest m?odszym projektem ni? OPIE i nie by? wcze?niej udost?pniany dla Zaurusów. Poza tym nie wszystkie pakiety z GPE s? dodane do OpenEmbedded (w przeciwie?stwie do OPIE).

Bateria trzyma za krótko
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

wred

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #10 on: November 05, 2004, 04:59:46 am »
pomocy...

cos robie nie tak, ale nie wiem co

testowalem rozne wersje OZ i teraz nie moge sflashowac Zauruska... a chce juz docelowo na OZ3.5.1 razem z OPIE

mam 2 karty 16 i 128M, obie sformatowalem na fat16 (przy pomocy mojego aparatu), wgralem na nie pliki initrd.bin i zImage (z op3.5.1), na 16M karcie obie diody zapalaja sie na ok sek i potem jest cisza, na 128M karcie obie zaczynaja pulsowac...

co jest nie tak ?
SL5500 :)

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #11 on: November 05, 2004, 08:59:43 am »
sprawd? czy zaurus potrafi te pliki odczyta? bez problemów ("md5sum initrd.bin zImage" b?dzie ok) - objawy wskazuj? na ?le formatni?t? kart? lub tego typu objawy.
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

wred

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #12 on: November 05, 2004, 09:04:11 am »
nie da rady...



ostatni inird.bin jaki wgralem to OZ3.2 ale zImage wzialem z 3.5.1...

szlag...

i teraz mam na zaurusie kernel 2.4.18 a OZ wymaga 2.4.6 i nie moze znalezc modulow cf_ide   nie widze CF... nie mam tez konunikacji... mam nadzieje ze to sie da przefleshowac...

obie karty formatowalem juz wiele razy pow winda i pod Slackiem... i pod aparatkiem tez

szlag...

dlugo sie nie pobawilem...

mozna to odkrecic ?
Pozdrawiam
SL5500 :)

wred

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #13 on: November 05, 2004, 09:20:04 am »
aha i jeszcze jedno.... (sorki ze tu pisze,  wiem, ze to nie ten topic)
jak startuje obecnie Z (bo jeszcze dziala o dziwo ) to na poczatku leci kilka ekranow bledow:

jffs2_scan_empty() Empty block at 0x ... ends at 0x ... (with 0x ...) Marking dirty

leci tego dosyc duzo, potem oczywiscie problemy z modulami... ale wstaje... - moze te bledy powoduja, ze nie mozna przefleshowac?, mozna je jakos naprawic ? (fsck ?)

Pozdrawiam
SL5500 :)

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
« Reply #14 on: November 05, 2004, 09:27:15 am »
OpenZaurus WYMAGA kernela i filesystemu od TEJ samej wersji - inaczej b?dzi? syf.
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.