Author Topic: odd behaviour, mouse and keyboard issues  (Read 1164 times)

Zumi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 257
    • View Profile
    • http://
odd behaviour, mouse and keyboard issues
« on: October 12, 2004, 03:55:29 pm »
Quote
Thank you for the info.

My main issue with pdaXrom since first RC is when it freeze with:
_ they keyboard frozen in X11 (no more way to get out with Control-Alt-Backspace)
_ no more click even sent to application
_ but the mouse is still moving and follow on screen click

I saw strange behaviour on matchbox tray so perhaps it grabs all events and then freeze. Or perhaps it's a X11 issue as It manages slowly input evens like click on screen or keyboard for applications...
And last info, the "freeze" only occur at power (SL-C760).

I have the same issue, but not sure of it's conditions when it happens, so I haven't posted about it before.
The mouse cursor is moving, but I can't click on anything and keyboard input is broken too (I think the poweroff button working however on the back, not 100% sure). Once happened the matchbox-responding-but-nothing-starts thing too.

I only have a slight idea what causes it: it usually happens after I change the system clock, with the builtin timesetting app (made by Laze, I think ) and with the "ntpdate" command from the console too.
It seems somehow linked with that. If I reboot before the lockup, the date is stored but it's not a very comfortable way of setting time and if system locks up after that, the time when I rebooted comes back to the system clock.

That's all I can say about it.
Zumi
« Last Edit: October 12, 2004, 03:56:06 pm by Zumi »
SL-C860: pdaXrom 1.1.0beta1
SD: 1GB A-data, GPS: Haicom HI-303S, Bluetooth: Nokia DTL-1 CF, CF WiFi: ASUS SpaceLink WL-110
Browse user contributed packages for pdaXrom!

offroadgeek

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1419
    • View Profile
    • https://www.oesf.org
odd behaviour, mouse and keyboard issues
« Reply #1 on: October 12, 2004, 04:09:22 pm »
zumi - don't know why you decided to add this post to the other thread... I've split it into it's own (as it should be).

which version of the rom are having this trouble on?
Search the OESF Wiki
C1000 w/Cacko 1.23 beta (from Streamline) / 760 pdaxrom rc9 / 6000L (thanks Santa's elf!) / 5500 - OZ 3.3.5 / SIMpad SL4
1GB, 256mb SanDisk CF / 2x 1GB, 512mb, 256mb, 128mb SanDisk SD
Ambicom WL100C-CF wifi / Socket 56k CF modem / AmbiCom BT2000-CF (x2)
Pocketop keyboard, Piel Frama case (1000 & 5500), PDAir case (760 & 1000)
sip:536093@fwd.pulver.com
| OESF | ELSI | Zaurus User Group | ZaurusThemes |

Zumi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 257
    • View Profile
    • http://
odd behaviour, mouse and keyboard issues
« Reply #2 on: October 12, 2004, 05:09:22 pm »
Quote
zumi - don't know why you decided to add this post to the other thread... I've split it into it's own (as it should be).
Well, I tought it's OK in the main RC5 thread. A new thread is better maybe, right.

Quote
which version of the rom are having this trouble on?
I'm currently using RC5 and this problem exists there. I had problems with the system clock before (since I'm using the ROM, so 1.0.5), but I don't know whether it's in the other RCs 'cause it's getting outlined for me now, in the RC5.

Hope we can get rid of this bug, because virtually I haven't seen an accurate date on Zaurus since I'm using it.
SL-C860: pdaXrom 1.1.0beta1
SD: 1GB A-data, GPS: Haicom HI-303S, Bluetooth: Nokia DTL-1 CF, CF WiFi: ASUS SpaceLink WL-110
Browse user contributed packages for pdaXrom!

Laze

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 704
    • View Profile
    • http://www.pdaXrom.org
odd behaviour, mouse and keyboard issues
« Reply #3 on: October 12, 2004, 06:21:21 pm »
We have discovered some problems with this and hopefully some of the date problems is further solved in the next RC (arghh  we are never going to release a final ) :-)
C760 running pdaXrom lastest ;-)
SL5500 Running Cacko Qtopia
512 MB SD Card, 128 MB CF Card, Prism2 CF Wlan.

Always visit http://www.pdaXrom.org for latest news.

Zumi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 257
    • View Profile
    • http://
odd behaviour, mouse and keyboard issues
« Reply #4 on: October 13, 2004, 12:40:06 am »
Quote
We have discovered some problems with this and hopefully some of the date problems is further solved in the next RC (arghh  we are never going to release a final ) :-)
Better have a lot of RC than a buggy final!
Good to hear that you know about this error.

Zumi
SL-C860: pdaXrom 1.1.0beta1
SD: 1GB A-data, GPS: Haicom HI-303S, Bluetooth: Nokia DTL-1 CF, CF WiFi: ASUS SpaceLink WL-110
Browse user contributed packages for pdaXrom!

ScottYelich

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 992
    • View Profile
    • http://www.zaurususergroup.com/modules.php?opmodload&namephpWiki&filei
odd behaviour, mouse and keyboard issues
« Reply #5 on: October 14, 2004, 06:39:15 pm »
I also have this behaviour quite often.

Scott
ps: c700