Author Topic: XP SP2 --> no connection  (Read 5372 times)

.mau.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • http://xmau.com/
XP SP2 --> no connection
« on: November 02, 2004, 10:14:10 am »
I made the error to upgrade my PC to service pack 2. Now it seems that neither Zaurus File Transfer nor Qtopia Desktop work anymore. In the firewall setup I added Zaurus File Transfer and Zaurus Manager to the list of exceptions, and I even tried to shut the firewall, but  without any luck.
PC Link on the Z shows hostname zaurus, USB IP 192.168.130.201, connection USB/TCP-IP (advanced).
Firewall log contains some lines like these:

2004-11-02 16:02:42 OPEN TCP 10.224.72.43 192.168.130.201 1909 4243 - - - - - - - - -
2004-11-02 16:02:47 CLOSE TCP 10.224.72.43 192.168.130.201 1909 4243 - - - - - - - -
2004-11-02 16:02:49 OPEN TCP 10.224.72.43 192.168.130.201 1910 4243 - - - - - - - - -
2004-11-02 16:02:54 CLOSE TCP 10.224.72.43 192.168.130.201 1910 4243 - - - - - - - -

where 10.224.72.43 is my own IP.

If I try to click Sync Start on PC Link, I see for a split second a window "now updating information" and then "communication was aborted".

Any idea?
ciao, .mau.
C860 + 128MB CF + 128MB SD; Cacko 1.20
Milano Italy - http://xmau.com/

.mau.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • http://xmau.com/
XP SP2 --> no connection
« Reply #1 on: November 03, 2004, 05:32:55 am »
ok, it was simpler than I thought. The (logical) network card on the PC was disabled...
ciao ,.mau.
« Last Edit: November 03, 2004, 05:33:38 am by .mau. »
C860 + 128MB CF + 128MB SD; Cacko 1.20
Milano Italy - http://xmau.com/

hwkeye

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • http://
XP SP2 --> no connection
« Reply #2 on: November 23, 2004, 02:58:14 am »
Hi,

Could you tell me please, where can you find how to activate (Logical) Network card in WP SP2 ?

Did you just do an disable/enable for Zaurus Network Card ?

Thanks a lot.

Appleman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
XP SP2 --> no connection
« Reply #3 on: December 13, 2004, 01:45:51 pm »
BUMP*

I'd like to know this too.

webslngr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
    • http://
XP SP2 --> no connection
« Reply #4 on: December 14, 2004, 10:11:51 am »
in XP (classic view):
control panel -> network connections

in XP (category view):
control panel -> network and internet connections -> network connections

you should see a connection "grayed" out. right click and enable.

in case you were wondering, "logical" means just that there isn't a physical network card to go with the sofware for it. "virtual" may apply as well.

--webslngr
c3100 running pdaXrom b3, ambicom wl1100, a 2nd 4 GB Hitachi microdrive (and various other tools and gadgets)