Author Topic: Gpe Oz 3.52 Sl-5600  (Read 1504 times)

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« on: December 11, 2004, 01:18:03 pm »
Hi all. Just re-downloaded the OZ images & can't seem to get GPE to work. I went through the entire process twice (flash & format) & each time after the format I get the GPE splash screen & it just sits there. The second time I left it for half an hour, so I wouldn't think it takes *that* long to initiliaze.

Formerly I've had the original Sharp, thKompany & OZ OPIE 3.5.1 working on it. I''m flashing OPIE 3.5.2 right now.

Thanks in adnvance for any tips you can offer.
GROG!

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #1 on: December 11, 2004, 01:40:31 pm »
Me again. So it doesn't seem to be a GPE issue but an OZ 3.5.2 one. My Z freezes when I try to use the OPIE image too ;?<. Anybody else having these problems?
GROG!

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #2 on: December 12, 2004, 09:05:56 am »
You sure the kernel flashed correctly?

What did updater.sh say? Or what did you name the files, check md5sum too.


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #3 on: December 12, 2004, 10:53:36 am »
Quote
lardman Posted on Dec 12 2004, 08:05 AM
You sure the kernel flashed correctly?
How can I tell?

Quote
What did updater.sh say?
Nothing out of the ordinary AFAIK. I'll flash it again & check.

Quote
Or what did you name the files,
[root@zaurus /mnt/card/ROMs/OZ-3.5.2]# ls -l
-rwxrwxrwx    1 root     root        94208 Dec 11 17:44 bootstrap-image.rootfs.img
-rwxrwxrwx    1 root     root     13680640 Dec 11 17:39 gpe-image.rootfs.img
-rwxrwxrwx    1 root     root     12320768 Dec 11 17:39 initrd.bin
-rwxrwxrwx    1 root     root     12320768 Dec 11 17:39 opie-image.rootfs.img
-rwxrwxrwx    1 root     root         5059 Dec 11 17:38 updater.sh
-rwxrwxrwx    1 root     root       985160 Dec 11 17:38 zImage

Quote
check md5sum too.
I hate to admit my newbiness & ask, but how do I do that? :0

thks
GROG!

radioz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 102
    • View Profile
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #4 on: December 12, 2004, 11:25:44 am »
Ok, you need to rename one of these files:

-rwxrwxrwx 1 root root 13680640 Dec 11 17:39 gpe-image.rootfs.img
-rwxrwxrwx 1 root root 12320768 Dec 11 17:39 opie-image.rootfs.img

to 'initrd.bin'.

'gpe...' is X windows based.
'opie...' is Qtopia based.

You only need 3 files:
initrd.bin
updater.sh
zImage.bin

so you can skip the rest.

Good luck,

radioz
5600 PXA-255
Hentges OZ 3.5.4.2
PQI 1G SD
PQI 256M SD
Socket LP 10/100 Ethernet
Ambicom WL1100C Wifi

allyrfriends

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
    • http://www.takeyourhand.com
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #5 on: December 12, 2004, 11:40:09 am »
Quote
You only need 3 files:
initrd.bin
updater.sh
zImage.bin
Uh huh. And using zImage.bin rather than just plain zImage is the change that will solve your problem (the documentation is confusing -- see this thread). The .img files on there are, I believe, unlikely to hinder the ROM being flashed.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']SL-C750/pdaXrom 1.1.0 rc8 + Symbol WiFi, Lexar 1GB SD, Kingston 256MB SD & Magicstor 2.2GB microdrive
SL-5500/OZ 3.5.1/GPE + Origo WiFi & Pretec 64MB SD
--------------------
We're driving the ghosts out!
[/span]

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #6 on: December 12, 2004, 11:47:14 am »
Quote
Quote
You only need 3 files:
initrd.bin
updater.sh
zImage.bin
Uh huh. And using zImage.bin rather than just plain zImage is the change that will solve your problem
BINGO!! (I think) Actually the '.bin' extention isn't what my problem is (look at my file listing). But I just noticed that my rootfs file is named 'zimage' & NOT 'zImage'  

I'll try it again & report back. THANKS
GROG!

Greg2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 790
    • View Profile
    • http://
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #7 on: December 12, 2004, 12:27:36 pm »
Quote
Quote
You only need 3 files:
initrd.bin
updater.sh
zImage.bin
Uh huh. And using zImage.bin rather than just plain zImage is the change that will solve your problem (the documentation is confusing -- see this thread). The .img files on there are, I believe, unlikely to hinder the ROM being flashed.
After reading this I decoded an updater.sh from the OZ d/l for a 5600 and it's target is 'zImage' not 'zImage.bin'... the C-7xx may be different.

Greg

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #8 on: December 12, 2004, 01:10:03 pm »
Yes, this is confusing. My understanding is that this is the current naming requirement, however the updater.sh decides the filenames it wants, so this could change in the future for other machines which use updater.sh.

sl5500/5000D
----------------

zImage & initrd.bin



sl5600
-------

zImage & initrd.bin & updater.sh



C7xx/C8xx
-------------

zImage.bin & initrd.bin & updater.sh


To tell the truth I don't think the case of the filename matters at all as FAT16 isn't case sensitive (all filenames are stored in upper case I think).

Check md5sums against those provided in the download directory (in a file called md5*). Do a google for "windows md5sum" for an executable which will calculate md5sums (or there was one posted on the forum in the past couple of days).


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

allyrfriends

  • Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
    • http://www.takeyourhand.com
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #9 on: December 12, 2004, 01:17:06 pm »
Quote
After reading this I decoded an updater.sh from the OZ d/l for a 5600 and it's target is 'zImage' not 'zImage.bin'... the C-7xx may be different.

Greg
Quite possibly. I'm sure it always used to be just zImage, for the 5500 anyway. But Mickey definitely says 'zImage.bin' (actually, he doesn't capitalise the 'i', but we'll forgive him that) in that other thread, and that seems to have worked. Of course, that's talking about the C700, and I don't know how far the 5600 and C700 differ in terms of flashing. The originally confusing instructions whose naming scheme Mickey contradicts conflate the two. *shrugs* Let's hope some sort of messing around with the filename fixed grog's problem.
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']SL-C750/pdaXrom 1.1.0 rc8 + Symbol WiFi, Lexar 1GB SD, Kingston 256MB SD & Magicstor 2.2GB microdrive
SL-5500/OZ 3.5.1/GPE + Origo WiFi & Pretec 64MB SD
--------------------
We're driving the ghosts out!
[/span]

grog

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 692
    • View Profile
    • http://
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #10 on: December 12, 2004, 01:42:44 pm »
Quote
Let's hope some sort of messing around with the filename fixed grog's problem.
That did do it. Thanks you guys for talking me through the problem :?).

And WOW! Am I impressed with OZ-GPE. *THIS* is the reason I bought a Z in the first place. Linux + X, don't get much better than that. Pretty cool. All I have to do now is figure out the network settings to get the usb conection to work with windoze & I'm off to the races.

thanks again
GROG!

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Gpe Oz 3.52 Sl-5600
« Reply #11 on: December 13, 2004, 05:42:22 am »
Quote
The originally confusing instructions whose naming scheme Mickey contradicts conflate the two. *shrugs* Let's hope some sort of messing around with the filename fixed grog's problem.

I've notified (more than a week ago) Rich Simpson (the OZ.org web admin) that this entry is incorrect and have asked him to alter it which he said he'd do once OZ.org comes back up.


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva