Author Topic: Sl-c3000  (Read 13967 times)

daXd

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« on: December 22, 2004, 02:57:25 pm »
Dnes jsem konečně dostal balíček a v něm byl Zaurus SL-C3000  Pokusím se přes Vánoce nebo mezi svátky vyrobit české rozložení klávesnice a nainstalovat unicode fonty s českými znaky a pak se ozvu, jak se to povedlo.
SL-C3000, SHARP "ROM"

daXd

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #1 on: December 31, 2004, 02:51:28 pm »
Slíbené počeÅ¡tění:

1) pro zobrazování českých znaků stačí nainstalovat unicode fonty. Nainstaloval jsem balíčky pro helvetiku (http://www.killefiz.de/zaurus/showdetail.php?app=624) a verdanu (http://www.killefiz.de/zaurus/showdetail.php?app=866). Bohužel se mi nezdařilo přimět HancomWord, aby unicodovou helvetiku používal defaultně u nových souborů. Nějaký nápad? U SL-C860 údajně byl defaultní font, který se jmenoval helvetica. Já mám lcfont, který se mi nezdařilo odinstalovat.

2) Rozložení klávesnice je jen prozatímní. Zaurus nemá kompletní sadu kláves, proto není možné vytvořit klasickou českou QWERTY (nebo QWETZ) klávesnici, ale je třeba ji trochu ohnout. Moje řeÅ¡ení je ale přizpůsobené až příliÅ¡. Vytvořil jsem následující keyhelper.xml:
Code: [Select]

Tímto souborem jsem nahradil originální v keyhelper.xml ~/Settings/ a restartoval Zaurus.

Písmena s diakritikou, která jsou v horní řadě kláves, jsou na svém místě. Chtěl jsem přemapovat druhou japonskou klávesu vlevo od pomlčky jako čárku a háček, bohužel se mi to nezdařilo - nevím, jak přemapovat klávesnici tak, aby se ze dvou kláves složil jeden znak. Za jakoukoli radu v této věci budu vděčen.

Proto jsem přemapoval první japonskou klávesu (vedle Ctrl) jako Alt a pro ostatní české znaky jsem použil kombinaci s Alt nebo Alt+Shift. VÅ¡echna písmena, která mohou mít diakritické znaménko, ho dostanou zmáčknutím v kombinaci s Alt. Výjimkou je u s kroužkem, které místo Alt+u (u s čárkou) vznikne kombinací Alt+p, a e s háčkem, které je pouze na místě klávesy 2. Velké E s háčkem je tedy pouze Alt+Shift+2, zatímco S s háčkem je jak Alt+Shift+3, tak i  Alt+Shift+S, a velké N s háčkem jen Alt+Shift+N

Původní horní řadu kláves (numerické klávesy) jsem v souladu se zvykem přemapoval tak, že jsou dostupné s klávesou Shift. Znaky, které byly na tomto místě, jsou nyní dostupné pomocí klávesy Alt. Jsou to znaky, které skutečně byly v původní klávesnici a liší se od US QWERTY rozložení.

Dále jsem doplnil složené závorky: jsou pod Fn+O a Fn+P. Z jakéhosi důvodu jsem neměl funkční otazník, namapoval jsem ho tedy na své správné místo, odpovídající popisku klávesnice.

V důsledku přemapování horní řady kláves bohužel doÅ¡lo ke změně kládání kláves F1 - F10. Namísto původního Cancel, 1, je F1 nyní Cancel, Shift+1. Neumím to opravit, problém je shodný s problémem klávesy pro čárku a háček.

Jak jsem napsal výše, budu vděčen za jakoukoli radu, jak složit jeden znak ze dvou kláves. Pravděpodobně to pomocí keyhelper.xml možné JE, help je vÅ¡ak v japonÅ¡tině :-(

Poslední poznámka: Dokážete-li z klávesnice vykouzlit české znaky, je už hračka naučit Zaurus rozpoznávat české znaky psané na displej. Stačí je nakreslit v doprovodné aplikaci a je to. Otázkou vÅ¡ak je praktické využití, člověk si nekoupí PDA s klávesnicí jen proto, aby pak psal po displeji.
SL-C3000, SHARP "ROM"

poorman

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #2 on: January 13, 2005, 12:54:24 pm »
Muzu se zeptat, jak jsi SLC3000 dostal do Cech? Snazili  jsme se ji objednat od Conicsu pres znameho ve Svycarsku, ale Conics se s nami odmita bavit. Nereaguje na objednavky ani na emailove dotazy. Dalsi moznosti jsou Dynamism nebo Trisoft.de, ovsem ponekud drazssi (predevsim u Trisoftu).

Dnes konecne dorzil SLC6000, ktery jsme obednali z Amazonu a marne se uz nekolik dnu snazim sehnat USB HOST kabel. Podarilo se Ti ho sehnat? Nasel jsem, ze se dodava spolecne s iRiverem, ktery dovazi Fast, ale samostatne koupit nelze (iRiver ma pekne fotky s obema USB konetory zde:  http://technet.idnes.cz/digital.asp?r=digi...5265160_digital ). Rad bych k Zauru pripojil USB klavesnici, ctecku karet (mam Sony fotak s Memory Stickem) a samotny fotak. Vsechno by melo fungovat celkem bez problemu, ale zatim je nemam cim pripojit :-(

No nic, jdu nacist, ktery ROM nainstalovat. Dokud se na me nebude ze Zauru smat konzola, vim a mc, tak budu nervozni.

daXd

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #3 on: January 13, 2005, 02:10:33 pm »
Koupil jsem od Shirtpocket.co.uk, ale rozhodne je NEMUZU doporucit (mnozne cislo ostatne asi neni na miste, jedna se nejspise o jednoho chlapa, ktery to ma jako vedlejsak). Neodpovedel(i) mi na jediny e-mail, nebylo mozne se tam dovolat, dokonce ani na zaznamnik. Zadal jsem o vyznaceni naseho DIC na fakture, bylo to ignorovano. Nakonec jsem Zaura dostal den pred Vanocemi, ale uz jsem se loucil se vsemi nadejemi i s penezi.
Trisoft.de je pravdepodobne dobra volba. Cena je vyssi, ale mozna jen opticky. K cene kazdy pripocita postovne kuryrni sluzbou a z USA to bude drazsi. Stejne tak bude drazsi to tam poslat v pripade zavady. Navic se zda, ze hosi v Trisoftu tomu rozumi, maji celkem pouzitelny manual a asi se venuji i technicke podpore. Podle toho, co jsem cetl, je v tom Conics.net podstatne lepsi, ale Cechum a psum je tam asi opravdu vzstup zakazan :-(
Pak je tady jeste jedna varianta :-) Jsem ze Zaura docela nadseny a mam v umyslu, ze to nase firma bude dovazet a castecne pocestovat. Chteli jsme ale jeste par tydnu pockat, nez Maslovsky vyprodukuje Cacko nebo nez se pro SL-C3000 optimalizuje Debian.
Ad USB: Zatim jsem to neresil, ale nekde tady na forech byl odkaz na internetovy obchod. Mimochodem, na http://shop.brando.com.hk jsem za $12 vcetne postovneho koupil screen protector. Maji tam i ruzne USB hracicky.
SL-C3000, SHARP "ROM"

poorman

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #4 on: January 14, 2005, 06:07:35 am »
O Shirtpocket.co.uk uz se tady mluvilo a myslim, ze ve stejnem duchu.

Kazdopadne Conics nas nemile prekvapil. Samozrejme jsme necekali, ze by dodaval do Cech. Zaurus byl objednany pres nasi materskou firmu ve Svycarsku. Podle stranky Conicsu uctuji za dopravne do Evropy $49 a Svycarsko maji v seznamu akceptovanych platebnich karet a v seznamu EMS partneru jednotlivych zemi. Nicmene jsme nepochodili. Uz vice nez mesic se snazime o nejaky kontakt, ale marne. Netusime, proc objednavka pres web byla ignorovana.

Dovazet Zaura do Cech je dost odvazna myslenka. Neverim tomu, ze by si ho koupil nekdo mimo linuxovou komunitu. Kazdopadne nas problem by to stejne nevyresilo, protoze Zaura kupuje centrala v CH.

BTW, jak velky screen protector je? Predpokladam, ze folie bude vetsi a vystrihnes z ni co ptrebujes. Displej na 6000 je totiz o neco malo vetsi nez ma 3000. Dvanact dorlaru i s postovnym? Wow. Platil jsi kartou nebo prevodem? Jak dlouho trvalo zaslani? Mimochodem usb host kabel jsem tam nenasel. Doufal jsem, ze ho budou mit v prislusenstvi k iPodu, ale bohuzel nic.

BVer

• Newbie
  • *
    • View Profile
    • http://
Sl-c3000
« Reply #5 on: January 14, 2005, 07:05:42 am »
zdravim,

pocesteni vyse popsane daXd se tyka romu CACKO.

na pdaXrom je situace rekl bych jednodussi, s fonty neni treba delat vubec nic, staci zmenit mapovani klaves (pomoci xmodmap, prepinani vyuziva puvodni koncept-- ceska vlajecka na status bar).
funguje bez problemu, nyni pouzivam napr. abiword zcela pocesteny.

viz:
pdaXrom Zaurus - C860 CZ kbd
pripominky vitany.

-bver
z: c860 pdaXrom 1.1.0 RC8
pc: Gentoo 2004.2

daXd

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #6 on: January 14, 2005, 07:45:56 am »
Ad poorman: Screen protector je primo na tento modell, byt na delku je asi o tri ctvrte milimetru kratsi. Koupil jsem predtim vetsi screen protector v Kotve s tim, ze ho ustrihnu. Skutecne jsem ho ustrihl  a pak si objednal ten z Hong Kongu. Bylo to ostatne levnejsi, nez v Kotve. Co se dovozu tyce, necekame samozrejme o moc vic nez 1 objednavku mesicne.

ad BVer: Pisu tady o SL-C3000 a o pocesteni originalni SHARP ROM - i kdyz se vlastne o ROM nejedna. Cacko, pdaXrom ani OZ pro SL-C3000 zatim bohuzel neni.
SL-C3000, SHARP "ROM"

poorman

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #7 on: January 14, 2005, 08:43:53 am »
daXd: Muzes mi poslat presne rozmery screen protectoru? Obavam se, ze na 6000 bude maly, protoze ma uhlopricku 4". Pokud vim, tak ostatni modely mely 3.7". BTW, jak jsi platil tu objednavku z Hong Kongu? Predpokladam, ze kartu visa elektron tam asi neudam :-)

Mate nejaky tip na pouzdro? Prece jen nosit to jen v kapse se mi moc nechce - prece jen je to velka a tezka cihla. Navic nemam clamshell, takze displej je prvni na rane... Celt jsem ze na 6000 pasuje idealne pouzdro z Psiona 3, ale to uz tezko nekde sezenu.

daXd

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #8 on: January 15, 2005, 10:40:54 am »
Screen protector má 80x58 mm. S Elektronem člověk nikde moc Å¡těstí neudělá. Pro platby na internetu jsou nejjistější embosované karty, v mém případě VISA Classic.
SL-C3000, SHARP "ROM"

soundio

• Newbie
  • *
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #9 on: June 20, 2005, 09:16:33 am »
Prodam Sharp Zaurus SL-C3000
Uplne novy s rocni zarukou
za 19 000 kc
stal me 21 000 kc
tel: 724 00 70 74

merli

• Full Member
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #10 on: June 20, 2005, 09:47:50 am »
Muzu se zeptat, jak jsi SLC3000 dostal do Cech? Snazili  jsme se ji objednat od Conicsu pres znameho ve Svycarsku, ale Conics se s nami odmita bavit. Nereaguje na objednavky ani na emailove dotazy. Dalsi moznosti jsou Dynamism nebo Trisoft.de, ovsem ponekud drazssi (predevsim u Trisoftu).

Dnes konecne dorzil SLC6000, ktery jsme obednali z Amazonu a marne se uz nekolik dnu snazim sehnat USB HOST kabel. Podarilo se Ti ho sehnat? Nasel jsem, ze se dodava spolecne s iRiverem, ktery dovazi Fast, ale samostatne koupit nelze (iRiver ma pekne fotky s obema USB konetory zde:  http://technet.idnes.cz/digital.asp?r=digi...5265160_digital ). Rad bych k Zauru pripojil USB klavesnici, ctecku karet (mam Sony fotak s Memory Stickem) a samotny fotak. Vsechno by melo fungovat celkem bez problemu, ale zatim je nemam cim pripojit :-(

No nic, jdu nacist, ktery ROM nainstalovat. Dokud se na me nebude ze Zauru smat konzola, vim a mc, tak budu nervozni.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=62365\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

pricejapan.com ste skusali?... Chcel by som kupit c1000 ale zatial musim nasetrit chechtaky :-)
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF

utx

• Full Member
    • View Profile
    • http://www.penguin.cz/~utx/zaurus/
Sl-c3000
« Reply #11 on: June 27, 2005, 04:26:13 pm »
Na root.cz byl článek o Zauru, v diskusi byl odkaz na zmíněný USB kabel jako náhradní díl k iRiveru: Fast ČR, USB host kabel, výrobce iRiver

To daXd: Jak to vypadá s možností dovážet Zaura? Začínám uvažovat o SL-C3100. Nevíte, jaké clo chtějí při dovozu ze zemí mimo EU, aby bylo možné provést srovnání cena+poÅ¡tovné+poplatek za platbu+poplatek za konverzi+clo+DPH.

merli

• Full Member
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #12 on: June 30, 2005, 10:10:29 am »
Na root.cz byl článek o Zauru, v diskusi byl odkaz na zmíněný USB kabel jako náhradní díl k iRiveru: Fast ČR, USB host kabel, výrobce iRiver

To daXd: Jak to vypadá s možností dovážet Zaura? Začínám uvažovat o SL-C3100. Nevíte, jaké clo chtějí při dovozu ze zemí mimo EU, aby bylo možné provést srovnání cena+poštovné+poplatek za platbu+poplatek za konverzi+clo+DPH.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=86095\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Okrem dovozu mimo EU by som sa chcel spytat ako to vyzera s dovozom z EU (www.trisoft.de www.pulster.de) ? Normalne zaplatim 479 Euro + posta  (www.pulster.de) a viac uz neplatim? DPH, CLO atd.... Alebo v nemecu odrataju DPH, zaplatim menej cca 380 Euro + posta a nasi mi tam narazia DPH? V pripade c1000 pricejapan.com 384 Euro - 20$ v pripade EMS posty + DPH +Clo +posta vyjde podobne ako s www.puster.de. Kto uz nieco dovazal podelte sa o info plz.
Dakujem
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF

utx

• Full Member
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #13 on: June 30, 2005, 10:56:32 am »
Okrem dovozu mimo EU by som sa chcel spytat ako to vyzera s dovozom z EU (www.trisoft.de www.pulster.de) ?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=86450\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Dovoz v rámci EU je bez cla a DPH se platí v zemi prodejce.

Udělal jsem v Gnumericu malé porovnání konečných cen pro Trisoft, Conics a Pricejapan. Je to bez záruky. Zejména si nejsem jistý: Clo ze světa, celkový poplatek pro moneybookers (Paypal jsem nepočítal - je dražší), zda Pricejapan má rabat již započten v ceně pro Evropu.

Další rozdíly: Trisoft má dva roky záruku, vlastní servis a "skoro originální" adaptér. Platba je přímo kartou. Trisoft zatím nenabízí SL-C3100. V originálním přísluÅ¡enství má uveden USB host kabel, který vÅ¡ak v něm asi není. Tak nevím, jak to je. Conics má jen 1 rok, ale asi také vlastní servis. Conics nabízí "USB host a adaptér v ceně", ale podle vÅ¡eho je to jen step-down AC adaptér, tedy další krabička, kterou je nutné tahat s sebou. Nabízí sice skutečný adaptér jako dodatečné přísluÅ¡enství, nicméně není od Sharpu a nikde jsem nenaÅ¡el jeho parametry. Na druhou stranu prý jdou s výhodou použít jiné kvalitní adaptéry třetích stran určené pro iPaq. Některé jsou prý i menší. Conics nabízí bezpečnou platbu (potvrzení platby až po přijetí zboží), Pricejapan teprve jede nakoupit, když dostane platbu. Pricejapan má Å¡patnou záruku (doprava na vlastní náklady, poté japonské reklamační řízení, a to i tehdy, dojde-li poÅ¡tou nefunční výrobek) a nenabízí jazykovou konverzi (a možná ani evropský adaptér), na druhou stranu je nejlevnější.

Další prodejci, o kterých vím, jsou Dynamism, Amazon (jen pro USA), Shirtpocket, GeekStuff4U, TheKompany (už asi neprodává), Japan Direct. Možná i další.

Nelze sem přiložit XLS, takže přikládám jako obrázek.

utx

• Full Member
    • View Profile
Sl-c3000
« Reply #14 on: June 30, 2005, 03:05:06 pm »
Právě jsem projel price quote na Price Japan až do konce pro SL-C3100.

The products price      YEN 65,000
Japan tax    YEN 3,250
Shipping cost    YEN 8,400
Our fee    YEN 4,000
Insurance    YEN 565
YEN Total    YEN 81,215 (tedy 18346 Kč)

Pro ČR nenabízejí Moneybokers, ale jen Paypal, což je dalších nejméně 5% poplatků, k tomu 22% DPH a možná jeÅ¡tě clo (snad 3,7%).

pulster.de vychází dobře. Adaptér tam mají od Hamy, a tvdí, že je kvalitní.