Author Topic: Quake2 And Mouse  (Read 3078 times)

merli

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
    • View Profile
    • http://
Quake2 And Mouse
« on: March 17, 2006, 08:08:27 am »
Hello

Finally I tried to play Quake2 from stable feed. I was quite amazed how speed does game have without any overclocking. Of course only in 320x240. But I could not get mouse look and invert mouse option worked. What I only get is turn left/right with mouse. No way to look up/down. Anyone got this option work?
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF

MONVMENTVM

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Quake2 And Mouse
« Reply #1 on: March 17, 2006, 12:53:58 pm »
i have to say that i still didnt install quake2 on the zaurus... what a shame.

is it really that fast? could you compare it to the speed of quake (1)?

well in quake i was able to play with mouse... you should just look into the config.
Device: Zaurus C3100
OS: testing pda[span style=\'font-size:13pt;line-height:100%\']X[/span]rom beta4
Window Manager: Xfce4 + ROX Desktop and Filer
WLAN: D-Link DCF-660W
Memory: Kingston 512MB SD
Creative Wired Remote modified to work as CE-RH2

0xDEADBEEF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
    • View Profile
Quake2 And Mouse
« Reply #2 on: March 17, 2006, 05:55:10 pm »
quake1 is a bit faster.
you need to switch on mouselook in quake configuration (both for quake1 and quake2)
just open quake console and type +mlook
I noticed that when running quake1 the mouse is a bit laggy. When I decreased resolution a little (which improved framerate) the mouse behaved much better. It seems that when cpu is bogged down with rendering, either X server or kernel do not get enogh cycles to receive mouse events.

merli

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
    • View Profile
    • http://
Quake2 And Mouse
« Reply #3 on: March 18, 2006, 08:08:19 am »
Quote
quake1 is a bit faster.
you need to switch on mouselook in quake configuration (both for quake1 and quake2)
just open quake console and type +mlook
I noticed that when running quake1 the mouse is a bit laggy. When I decreased resolution a little (which improved framerate) the mouse behaved much better. It seems that when cpu is bogged down with rendering, either X server or kernel do not get enogh cycles to receive mouse events.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=119077\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

thnx I will try ... another question is how to use F-keys for example F1 to read game objectives etc ...
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF

merli

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
    • View Profile
    • http://
Quake2 And Mouse
« Reply #4 on: March 18, 2006, 09:10:13 am »
Quote
Quote
quake1 is a bit faster.
you need to switch on mouselook in quake configuration (both for quake1 and quake2)
just open quake console and type +mlook
I noticed that when running quake1 the mouse is a bit laggy. When I decreased resolution a little (which improved framerate) the mouse behaved much better. It seems that when cpu is bogged down with rendering, either X server or kernel do not get enogh cycles to receive mouse events.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=119077\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

thnx I will try ... another question is how to use F-keys for example F1 to read game objectives etc ...
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=119126\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Tried mlook, freelook 1 etc ... nothing works for looking with mouse up/down. On my PC it works OK ... but with freelook 0 mouse works as move forward/backward ... so there is no problem with detect right mouse moves .. still I don't know how to enable mouse look up/down
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF