Author Topic: Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?  (Read 2489 times)

enodr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« on: April 12, 2006, 04:32:48 pm »
It seems OZ3.5.4.1Alpha2 is missing some modules to have WEP / WPA work correctly:

For WEP, trying iwconfig wlan0 key myhexkey gives the following error:
Code: [Select]
Error for wireless request "Set Encode" (8B2A):
SET failed on device wlan0; Operation not supported

dmesg tells me: wlan0: could not initialize WEP: load module hostap_crypt_wep.o
So that must be the reason. Now let's find out where is this module...

For WPA, running wpa_supplicant gives:
Code: [Select]
skip - no WPA/RSN IEwhen selecting my AP...

I see those files in the feed, but I don't know what they are used for (WEP support is supposed to be in the hostap module?)
kernel-module-ieee80211-crypt-ccmp-2.6_2.6.16-r5_spitz.ipk    
kernel-module-ieee80211-crypt-tkip-2.6_2.6.16-r5_spitz.ipk  
kernel-module-ieee80211-crypt-wep-2.6_2.6.16-r5_spitz.ipk
« Last Edit: April 12, 2006, 04:57:18 pm by enodr »

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #1 on: April 13, 2006, 03:19:00 am »
report ALL bugs in bugtracker
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

WJMoore

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #2 on: April 19, 2006, 05:14:44 am »
I've run into this too. Did you post a bug report enodr?
SL-C3100 - Cacko 1.23

JohnX

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
    • http://
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #3 on: April 19, 2006, 01:58:08 pm »
Looks like it's this bug. Seems that kernel-module-arc4-2.6 needs to be installed...
Zaurus SL-C1000 - Linux 2.6.22 - Angstrom/Debian dual boot - Ambicom 802.11b - 1GB Corsair SD
Nokia N800 - 2GB PQI SD card
Zaurus SL-5500 - OZ 3.5.3/Hentges T2/Opie - 64MB Lexar SD card

enodr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #4 on: April 20, 2006, 03:27:44 pm »
Quote
Looks like it's this bug. Seems that kernel-module-arc4-2.6 needs to be installed...
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=123794\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Solution is posted in another thread in this forum. Basically you need latest wpa_supplicant package from upgrade feed, then install all the necessary modules from your machine kernel feed:
ieee802*
rc4 (crypto module)
michael-mic (crypto module)

A very handy script has also been posted in the other thread for easy startup of wpa.

WJMoore

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #5 on: April 21, 2006, 08:35:25 am »
Any idea what the thread is? I did a search for hostap_crypt_wep and that gave nothing much newer than 2004.
SL-C3100 - Cacko 1.23

enodr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #6 on: April 23, 2006, 01:08:19 pm »
Quote
Any idea what the thread is? I did a search for hostap_crypt_wep and that gave nothing much newer than 2004.
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

[a href=\"https://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=18848]https://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=18848[/url]

WJMoore

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #7 on: April 24, 2006, 03:59:03 am »
Thanks. I tried installing all the modules mentioned and I still get the error about not being able to find hostap_crypt_wep.o The following are the relevant modules I have installed. I don't need WPA, just WEP, any other ideas?

root@spitz:~# ipkg list_installed|grep ieee
kernel-module-ieee80211-2.6 - 2.6.16-r5 -
kernel-module-ieee80211-crypt-2.6 - 2.6.16-r5 -
kernel-module-ieee80211-crypt-ccmp-2.6 - 2.6.16-r5 -
kernel-module-ieee80211-crypt-tkip-2.6 - 2.6.16-r5 -
kernel-module-ieee80211-crypt-wep-2.6 - 2.6.16-r5 -
root@spitz:~# ipkg list_installed|grep arc
kernel-module-arc4-2.6 - 2.6.16-r5 -
root@spitz:~# ipkg list_installed|grep michael
kernel-module-michael-mic-2.6 - 2.6.16-r5 -
SL-C3100 - Cacko 1.23

JohnX

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
    • http://
Missing Module Wpa / Wep With Oz 3.5.4.1alpha1/2?
« Reply #8 on: April 24, 2006, 04:30:39 am »
depmod -a ; ifdown wlan0 ; ifup wlan0 ; echo it works!
Zaurus SL-C1000 - Linux 2.6.22 - Angstrom/Debian dual boot - Ambicom 802.11b - 1GB Corsair SD
Nokia N800 - 2GB PQI SD card
Zaurus SL-5500 - OZ 3.5.3/Hentges T2/Opie - 64MB Lexar SD card