Author Topic: Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b  (Read 2652 times)

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« on: August 13, 2006, 12:29:01 pm »
I both used driver : btuart_cs and serial_cs
there is not ttyS3 in /dev/
when "hciconfig hci0 up" show "can't init device hci0. Connection timed out (110)"
please help me. thanks
« Last Edit: August 13, 2006, 11:17:42 pm by badog »

louigi600

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 471
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #1 on: August 13, 2006, 03:04:07 pm »
Before you insert the card what does
setserial /dev/ttyS3
say ... and after you insert it what are the last few lines
dmesg
gives you ?
Regards
David

SL-c760*  pdaXrom latest
SL-c860    pdaXrom latest ;-)
SL-c1000  pdaXrom Latest
Acer Aspire One running slackware and Clash
Toshiba AC100 running ARMedslack and Clash

*with some hardware problems but good for testing

daniel3000

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1003
    • View Profile
    • http://
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #2 on: August 13, 2006, 04:13:43 pm »
Quote
I both used driver : bauart_cs and serial_cs
there is not ttyS3 in /dev/
when "hciconfig hci0 up" show "can't init device hci0. Connection timed out (110)"
please help me. thanks
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=138510\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

 
Just found a similar problem here. However, hciconfig shows the device hci0 ,whcih seems to be configured correctly.
dmesg says, the UART driver uses ttyS03 (not tyS3!).
I have a /dev/ttyS3, but no /dev/ttyS03!

If I use the configuration for the USB BT stick (which works nicely for the USB, uses /dev/frcomm0), the Z wants to connect with the phone, but no PIN is asked for on the Z. If I enter the standard PIN 1234 on the phone, the PPP dialer reacts with "connection refused" and nothing else happens.

daniel
SL-C3200 with weeXpc, based on pdaXrom 1.1.0beta3
HP 200LX with MS-DOS 5.0

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #3 on: August 14, 2006, 01:13:21 am »
Quote
Before you insert the card what does
setserial /dev/ttyS3
say ... and after you insert it what are the last few lines
dmesg
gives you ?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=138522\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

1.reboot;
2.setserial /dev/ttyS3--->/dev/ttyS3:No such file ordirectory
3. insert BT card
4.dmesg-------> power_key_off=0;   pxa_pcmcia_init(0)           <note: No ttyS003 or ttyS3>
5.hciconfig -a------> hci0: TYpe PCCARD;BD Address:00......Link mode:S:AVE ACCEPT
6.hciconfig hci0 up---->can't init device hci0. Connection timed out (110)
7.lsmod:------------>btaurt_cs  6104  1....

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #4 on: August 14, 2006, 01:16:22 am »
what driver is for Biillionton BT:
btuart_cs or serial_cs or other ?

1.modprobe serial_cs
2.insert BT card
3. setserial /dev/ttyS3------>/dev/ttyS3,UART: 16950/954,port:0xf60002f8, IRQ:39
4.lsmod------->serial_cs 4624 0 (unused)....
5.hciconfig hci0 up ------>can't get device info:NO such device  !!
6.hciconfig -a  ---->" no show"

7:dmesg----->
     RegisterClient:out of resoure
     ds: unable to create instance of "serial_cs"!
     pxa_pcmcia_init(0)
     ttyS3 unload
     ttyS3 at port 0xf60002f8 (irq=39) is a 16c950/954

8./etc/pcmcia/bluetooth stop;start
    same problem

"Compact Flash","Bluetooth Card",'"","":/dev/ttyS3 bcsp 921600:/dev/ttyS3 baud_base 921600 in /etc/bluetooth/bt-uart.conf

is  serial_cs.o error?
« Last Edit: August 14, 2006, 04:02:21 am by badog »

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #5 on: August 16, 2006, 11:16:00 am »
help

daniel3000

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1003
    • View Profile
    • http://
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #6 on: August 16, 2006, 11:31:58 am »
well, here the Billionton card works well now using the hci_uart driver.
No .._cs module is loaded for it.

daniel
SL-C3200 with weeXpc, based on pdaXrom 1.1.0beta3
HP 200LX with MS-DOS 5.0

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #7 on: August 17, 2006, 11:35:24 am »
thank you.
my bt card maybe be bad.

badog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 248
    • View Profile
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #8 on: August 18, 2006, 01:24:07 am »
hahaha.
the BT card works in 1.1b now

add some lines in/etc/pcmcia/bluetooth.conf :
   card "Billionton Bluetooth Card"
   version "Compact Flash","Bluetooth Card"
   bind "hci_uart"

add one line in /etc/bluetooth/bt-uart.conf:
  "Compact Flash","Bluetooth Card","","":/dev/ttyS3 bcsp:/dev/ttyS3 baud_base 921600

daniel3000

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1003
    • View Profile
    • http://
Biillionton Bt Does Not Work In Pdaxrom 1.1b
« Reply #9 on: August 18, 2006, 04:23:59 am »
Quote
hahaha.
the BT card works in 1.1b now

add some lines in/etc/pcmcia/bluetooth.conf :
   card "Billionton Bluetooth Card"
   version "Compact Flash","Bluetooth Card"
   bind "hci_uart"

add one line in /etc/bluetooth/bt-uart.conf:
  "Compact Flash","Bluetooth Card","","":/dev/ttyS3 bcsp:/dev/ttyS3 baud_base 921600
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=138974\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Good to hear!
May I ask how you set up the PPP dialer (if you use it at all)?
Do you set it up to use /dev/rfcomm0 or /dev/ttyS3?
Here the card refused to work again. I don't know what I have broken.
It's one of the things like "I have changed nothing and it simply doesn't work anymore" :-(

Thanks
daniel
SL-C3200 with weeXpc, based on pdaXrom 1.1.0beta3
HP 200LX with MS-DOS 5.0