Author Topic: Does the C860 have SDIO?  (Read 74180 times)

tjchick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Does the C860 have SDIO?
« Reply #120 on: May 11, 2006, 07:27:32 am »
Quote
That's very interesting and useful to know. Are you able to say who you work for - I am wondering if you work for embwise?

So, would it be possible to buy the driver off your company as a binary module in order to satisfy the license fees? I would cheerfully pay US$10 for a driver for my Zaurus in order to be able to use SDIO devices (I presume your driver would allow me to use most sdio devices such as wifi, gps etc?)

thanks for taking the time to enlighten us!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=126371\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I don't want to say who I work for, but it is a silicon vendor and not embwise, so we do not produce and market cards or drivers anyway - a third party would have to do this based on our silicon/reference design. But yes, a company could sell a closed source module and provide it with the card.

Thanks,
Tim

Dima202

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Does the C860 have SDIO?
« Reply #121 on: May 16, 2006, 10:57:28 pm »
I don't get it. I read all this stuff! Very interesting, I have C860 Z.
Can someone explain to me in plain english within couple of lines:
What exactly do I have to do to get sdio working on my Zaurus?
-Where exactly do I buy this driver? Compatability (pdaxrom)?
Really interested, as I would then use sdio for wifi and cf for memory!

 I bet this would clear a lot of things for many people!

chyang

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
    • http://mail.ustc.edu.cn/~chyang/
Does the C860 have SDIO?
« Reply #122 on: August 19, 2006, 08:08:53 pm »
I have a SPECTEC miniSD wifi, but I cannot make it work with C3200, no drivers.
SL-C3200+Symbol CF WIFI+Corsair 2GB SD
SL-5500+Sharp-3.13 ROM+Viking 512MB CF+Kinston 256MB SD
[img]http://sunsetyang.googlepages.com/c3200.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /][img]http://sunsetyang.googlepages.com/5500.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]
Socket CF Bluetooth + EagleTec CF Lan Card + EagleTec CF Modem
Histroy:
[SL-C3000 Cacko 1.23 Beta 1] Sold on 2006/07/27
MA701 CF WIFI + EagleTec CF Bluetooth + D-Link DCF-660W WIFI
[SL5500+Sharp-3.13 ROM+SimpleTech 64MB CF+Hagiwara 128MB SD] Lost on 18,March,04

InSearchOf

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1144
    • View Profile
    • http://
Does the C860 have SDIO?
« Reply #123 on: August 19, 2006, 09:14:13 pm »
When you plug it in... do a

Code: [Select]
dmesg
In your terminal... what are the last few lines toy recieve...

Do you get any light when plugged in?

Late
Sharp Zaurus SL-C3100 and SL-6000L
pdaXrom Developer
Please visit pdaXrom.org for updates
My Blog
IRC #pdaxrom @ FreeNode

chyang

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
    • http://mail.ustc.edu.cn/~chyang/
Does the C860 have SDIO?
« Reply #124 on: August 20, 2006, 08:00:09 am »
Quote
When you plug it in... do a

Code: [Select]
dmesg
In your terminal... what are the last few lines toy recieve...

Do you get any light when plugged in?

Late
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=139158\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Result:
Code: [Select]
pxa_sd_wait_response: card removed (cmd=07)
pxa_sd_wait_response: responce time out (cmd=52 MMC_STAT=0x2142)
pxa_sd_wait_response: responce CRC error (cmd=05 MMC_STAT=0x2160)
pxa_sd_wait_id_response: responce CRC error (cmd=05 MMC_STAT=0x2160)
No SDIO drivers available for that card. The card doesn't have any light on it.
SL-C3200+Symbol CF WIFI+Corsair 2GB SD
SL-5500+Sharp-3.13 ROM+Viking 512MB CF+Kinston 256MB SD
[img]http://sunsetyang.googlepages.com/c3200.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /][img]http://sunsetyang.googlepages.com/5500.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]
Socket CF Bluetooth + EagleTec CF Lan Card + EagleTec CF Modem
Histroy:
[SL-C3000 Cacko 1.23 Beta 1] Sold on 2006/07/27
MA701 CF WIFI + EagleTec CF Bluetooth + D-Link DCF-660W WIFI
[SL5500+Sharp-3.13 ROM+SimpleTech 64MB CF+Hagiwara 128MB SD] Lost on 18,March,04

Ferret-Simpson

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 572
    • View Profile
Does the C860 have SDIO?
« Reply #125 on: August 20, 2006, 06:16:20 pm »
Seriously, wouldn't it just be easier for us to develop our own Open Card standard?????

4 bit OZIO?
Cortana: PXA250/Poodle: OZ/GPE 3.4.2RC1
Tycho PXA270/HTC_Universal WM5  .30.107/1.09.00/42.42.P8/1.30.162
HollyWatch: Fossil AU5005 - POS 4.1.2
ATLANTIS: Fujitsu Lifebook T4210 TBPC2005

Tosh256CF, Adlink CF 802.11B, 512KingSD, 128VikSD, CFChiMeiG1GPRS

Da_Blitz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1579
    • View Profile
    • http://www.pocketnix.org
Does the C860 have SDIO?
« Reply #126 on: August 24, 2006, 11:39:09 am »
wouldnt it be easier for manufacturers to implement the mmc 4.0 spec which is totallly open and has speed greater than SD 4bit with no DRM that no one to date is even using?
Personal Blog
Code
Twitter

Gemini Order: #95 (roughly)
Current Device: Samsung Chromebook Gen 3
Current Arm Devices Count: ~30
Looking to acquire: Cavium Thunder X2 Hardware

Ferret-Simpson

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 572
    • View Profile
Does the C860 have SDIO?
« Reply #127 on: August 24, 2006, 08:39:54 pm »
But it has no IO. . .?
Cortana: PXA250/Poodle: OZ/GPE 3.4.2RC1
Tycho PXA270/HTC_Universal WM5  .30.107/1.09.00/42.42.P8/1.30.162
HollyWatch: Fossil AU5005 - POS 4.1.2
ATLANTIS: Fujitsu Lifebook T4210 TBPC2005

Tosh256CF, Adlink CF 802.11B, 512KingSD, 128VikSD, CFChiMeiG1GPRS