Author Topic: hostap channel hop broken ?  (Read 2031 times)

gen2

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • http://www.planetofidiots.com/zaurus/
hostap channel hop broken ?
« on: October 18, 2004, 12:27:00 pm »
[reposting this here with more appropriate subject heading]

kismet on hostap fails with: "FATAL: Failed to set channel 11 22:Invalid argument", which is weird, cause it worked fine with orinoco, and weirder, cause I can
"iwconfig wlan0 channel 11"
and that changes channels as expected. Confused...

# cardctl scheme resume

doesn't help, subsequent run of kismet gives same error. I deleted channel 11 from the kismet.conf channel list, and it threw the same error, but with the next available channel. Seems to implicate channel-hopping in general...

Also set up a new "open" profile (every entry blank)...loaded it, and still no change...

# kismet -X

works fine, only channel hopping seems to fail

Any ideas?
Thanks!!
« Last Edit: October 18, 2004, 12:31:47 pm by gen2 »
c3200 : openbsd4.3 -current : pretec-wifiCF

rgrep

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
hostap channel hop broken ?
« Reply #1 on: October 18, 2004, 02:04:47 pm »
It works fine for me except that I can't use the channels above 11 (i.e. 12, 13 and 14) otherwise I get a similar error to you.  I also get the error when I try iwconfig manually on those channels, e.g. iwconfig wlan0 channel 12.  Channel 11 works fine for me.

What source line are you using in your kismet.conf?  I use:
Code: [Select]
source=hostap,wlan0,hostapsource
[img]https://www.oesf.org/forums/style_emoticons/default/smile.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /] Has: Dynamism C760 / Linksys WCF12 WiFi / Kingston 512MB SD
[img]https://www.oesf.org/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /] Loves: pdaXrom / Warwalking
[img]https://www.oesf.org/forums/style_emoticons/default/sad.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /] Hates: NetGear MA701 WiFi / SanDisk 256MB SD / C760 Charging Faults

gen2

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • http://www.planetofidiots.com/zaurus/
hostap channel hop broken ?
« Reply #2 on: October 18, 2004, 02:36:29 pm »
Quote
It works fine for me except that I can't use the channels above 11 (i.e. 12, 13 and 14) otherwise I get a similar error to you.  I also get the error when I try iwconfig manually on those channels, e.g. iwconfig wlan0 channel 12.  Channel 11 works fine for me.

What source line are you using in your kismet.conf?  I use:
Code: [Select]
source=hostap,wlan0,hostapsource
I'm using exactly that source line, and if I try to use iwconfig to manually set 11, it works just like yours, and so too if I try 12+ I get the exact same error as you (which is the same error that appears for channel 11 while running kismet).

To reconfirm:
Kismet with hostap/without channel hop works perfectly.
Kismet with orinoco works perfectly in all cases.
Problem reproducible on WCF12 and Pretec WLBXX

Thanks for the help
« Last Edit: October 18, 2004, 02:38:36 pm by gen2 »
c3200 : openbsd4.3 -current : pretec-wifiCF

rgrep

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
hostap channel hop broken ?
« Reply #3 on: October 19, 2004, 12:16:36 am »
I have a Linksys WCF12 and Kismet channel hops fine for me.  What lines did you add to /etc/pcmcia/hermes.conf?
[img]https://www.oesf.org/forums/style_emoticons/default/smile.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /] Has: Dynamism C760 / Linksys WCF12 WiFi / Kingston 512MB SD
[img]https://www.oesf.org/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /] Loves: pdaXrom / Warwalking
[img]https://www.oesf.org/forums/style_emoticons/default/sad.gif\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /] Hates: NetGear MA701 WiFi / SanDisk 256MB SD / C760 Charging Faults

gen2

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • http://www.planetofidiots.com/zaurus/
hostap channel hop broken ?
« Reply #4 on: October 19, 2004, 12:50:59 am »
Quote
I have a Linksys WCF12 and Kismet channel hops fine for me.  What lines did you add to /etc/pcmcia/hermes.conf?
# vi /etc/pcmcia/hermes.conf

device "hostap_cs"
  class "hermes"
  module "hostap", "hostap_cs"

card "Pretec CompactWLAN Card 802.11b"
  version "Pretec", "CompactWLAN Card 802.11b", "2.5"
  bind "hostap_cs"

card "Linksys CompactFlash Wireless Card"
  version "Linksys", "Wireless CompactFlash Card"
  bind "hostap_cs"
c3200 : openbsd4.3 -current : pretec-wifiCF

gen2

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
    • http://www.planetofidiots.com/zaurus/
hostap channel hop broken ?
« Reply #5 on: October 21, 2004, 07:38:13 pm »
Quote
Quote
I have a Linksys WCF12 and Kismet channel hops fine for me.  What lines did you add to /etc/pcmcia/hermes.conf?

Re-installed rc5, problem disappeared.

 
c3200 : openbsd4.3 -current : pretec-wifiCF

wario

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://
hostap channel hop broken ?
« Reply #6 on: June 07, 2005, 04:34:10 am »
Has anyone successfully determined WEP keys using the WCF12 + kismet + airsnort/dwepcrack ?

I keep getting "no valid packets" error. Suspect it has to do with the fact that i am using the orinoco driver.