Author Topic: Do you need headphones??  (Read 2137 times)

vgermani

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • http://
Do you need headphones??
« on: January 08, 2004, 08:48:06 pm »
Hi,

I just bought a referb 5500 and everything seems to be working fine so far  but I\'m starting to questions the sound.

I can open the volume application and enable sounds for keyclicks and everything.  I can hear key clicks, etc.  But when I open an mp3 in the media player there is no sound.  I also have a guitar chord program that has a play button and hitting play doesn\'t produce any sound either.  I\'m looking for a set of headphones to see if it outputs via the headphone jack but is the sound supposed to also come out of the internal speaker?

Just wondering...
Thanks

saiten

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
    • http://
Do you need headphones??
« Reply #1 on: January 08, 2004, 09:23:51 pm »
Yep you need headphones.
But get a good set and your music files will be excellent
SL 5000D, SL5500 - tkc rom / C760 - proto 2.5.1 - javab0y /Spectrum24 / Dlink DCF650w / Buffalo wli-cf-s11g / Origo Wifi / Compaq B21 Cf Modem / EagleTec CF 10-base ethernet / Various SD/MMC / Socket Bluetooth / VW Golf GTIT (debian integrated supercharger - honest) ;-) PPC2003.net with TomTom Nav 5 - TomTom is blinding GPS s/w - sorry but nothing on o/s comes close to TomTom (wish it did).

Stigger

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
    • http://
Do you need headphones??
« Reply #2 on: January 08, 2004, 10:10:55 pm »
Yes

vgermani

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • http://
Do you need headphones??
« Reply #3 on: January 08, 2004, 10:46:35 pm »
Oops.  I guess I should have read the FAQ (RTFM!!!).  Sorry about that.  Thanks for the reply.  The headphones worked fine

Anonymous

  • Guest
Do you need headphones??
« Reply #4 on: January 08, 2004, 10:50:21 pm »
If you use OZ, you can get sound without headphones...kinda cool hack!  Try it out!

Anonymous

  • Guest
Do you need headphones??
« Reply #5 on: January 08, 2004, 11:13:47 pm »
sound without headphones? how can that be enabled?

zenyatta

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 366
    • View Profile
    • http://
Do you need headphones??
« Reply #6 on: January 09, 2004, 04:55:20 am »
The latest stable version of OpenZaurus (3.2) has a driver which turns the internal buzzer into a normal sound output device. I\'ve never used it myself so I cannot tell you how but you might want to check the FAQ section of http://www.openzaurus.org.

Most people use testing versions (3.3.5 and 3.3.6) which apparently do not include this driver. Make sure you work with 3.2.

Personally, I have doubts about the quality of the resulting sound. If the buzzer was up to the task this functionality would be enabled in the standard ROM imho. If anyone has experience please share.

z.
SL-5500, 256MB Kingston CF card, 128MB EDGE SD card, Thomson HED-155 headphones
OpenZaurus 3.5.3 / Opie (kernel 64-0)

dys

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
    • http://
Do you need headphones??
« Reply #7 on: January 09, 2004, 08:32:41 am »
I use OZ 3.2 and with xmms the buzzer is used to play music if no headphones are plugged in. The buzzer is able to reproduce ok music (i.e. you can make out the words of songs fine)at low volumes, but it distorts alot the louder it gets. This means to have undistorted playback the volume must be fairly low and so you can only hear it properly if you put the Z next to your ear

Maybe not all that useful, but a sweet hack none the less !

dys