Author Topic: Flasing Woes  (Read 3257 times)

gpetroui

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Flasing Woes
« on: February 01, 2005, 08:49:37 am »
Hi,
I have a kingston CF 256MB card (elite pro). I cannot for the life of me get it to flash. I do not have another CF card and I dont want to buy one. I am 100% certain that my image files are ok. I tried to install  OZ 3.5.2, and several other ROM's but none work (on my 5500). When I press C+D+reset, the 2 lights start continuasly flashing.
Can someone explain if it is possible to do anything to that card to allow it to be used as such?  Please be explicit in your explanations as I am a Z newb.
Thanks!!

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Flasing Woes
« Reply #1 on: February 01, 2005, 10:27:39 am »
You could try reformatting it using mkfs.msdos (or a digital camera, etc.), if that doesn't work you could try removing the existing partition and re-creating it.

The explicit instructions are in the HowTos section.


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

gpetroui

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Flasing Woes
« Reply #2 on: February 01, 2005, 10:57:18 am »
Quote
You could try reformatting it using mkfs.msdos (or a digital camera, etc.), if that doesn't work you could try removing the existing partition and re-creating it.

The explicit instructions are in the HowTos section.


Si
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=64900\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Tried that... many many times. Tried different partition sizes, different partition sizes. Nothing happens.. the lights just blink blink blink. The updrade to the 3.1 sharp rom with the installer worked using the setup on windows. A new flash rom application appeared on the Z. Is it possible to use that to flash another ROM? Any other ideas welcome.

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Flasing Woes
« Reply #3 on: February 01, 2005, 12:15:05 pm »
You are sure that the md5sums are correct and that you've named the files correctly (5500 -> initrd.bin & zImage)?

If so, I can't help you, sorry.


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

gpetroui

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Flasing Woes
« Reply #4 on: February 01, 2005, 01:26:42 pm »
Yeap..
I tried installing several ROM's, and downloaded the OZ 2-3 times.

Thanks for trying.

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Flasing Woes
« Reply #5 on: February 02, 2005, 08:34:54 am »
Quote
and downloaded the OZ 2-3 times

and checked the md5sums....?


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

gpetroui

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Flasing Woes
« Reply #6 on: February 02, 2005, 01:11:18 pm »
Yes checked it all. Its not the ROM's its the CF card.
Some CF cards just dont work. I found a 64MB card (fujitsu) which
out of the box worked a treat.

Thanks for your help.

G

layers

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
    • http://www.nerdwarfare.com
Flasing Woes
« Reply #7 on: February 02, 2005, 03:06:11 pm »
i have a bogus kingston cf card too... i used to use it in a camera.. and it sat around for a year or so.. then i tried to use it in my 5500., and i get an "anonymous memory" identity... ive tried to build a partition table on it with OZ / Windoze / Nix and nothing works.. its just garbage i supposer. maybe you can trade it with a friend for one that suits your needs..

SL5500
PNY 512mb SD
Lexar 128mb SD
Sandisk 128mb CF
PNY 128mb CF
Linksys WCF11 wifi
OZ 3.5.2 [opie]

m3xican

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Flasing Woes
« Reply #8 on: June 23, 2005, 05:59:11 pm »
I want to say that a kingston CF 256MB card (standard) works fine, I have just flashed my SL-5500 with the last OZ release, 3.5.3.

Cya
Till I collapse...
I will not fall,
I will stand tall...
Feels like no one can beat me


M3xican

join the Mars, Land of No Mercy adventure...

jdralphs

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
    • http://
Flasing Woes
« Reply #9 on: July 06, 2005, 12:04:24 pm »
what filesystem is your cf card formatted with?  i had a similar issue a while back and found that i simply had usd the wrong filesystem on the card...
SL-5500
Hentges 3.5.4.1
Kingmax 1gb SD
Lexar 1gb CF
Belkin IR Keyboard
Socket 56k Modem CF
Linksys 802.11b CF