Author Topic: Sharp's Photostorage  (Read 22302 times)

ashikase

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« on: February 14, 2005, 10:34:12 pm »
Yesterday, Sharp released a free photo viewer/management software, PhotoStorage:

Download page: http://www.zaurusworld.ne.jp/menu21/photo/
Direct link: http://www.zaurusworld.ne.jp/menu21/photo/...e_1.0.0_arm.ipk
Screenshots: http://www.mobilenews.ne.jp/news/all/zaurus.html

Unfortunately, this software is SL-C3000 only. The ipk contains a preinstall script that confirms that the model is a C3000. The software can be installed manually, but will segfault when run. I have tried preloading some of the C3000 libraries, but so far, no luck.

[UPDATE:  I had a look at the binary... it looks like the software itself also checks the model number (by looking at /proc/deviceinfo/product), so getting it to run on anything else is probably a no go.]

An interesting side note... the preinstall script checks not only for SL-C3000, but also SL-C3100. Looks like there *might* (note: *might*) be a new Zaurus on the horizon.

- ashikase
- anpachi, gifu, japan
« Last Edit: February 14, 2005, 10:43:33 pm by ashikase »
SL-C3100 & SL-C760

nathanwms

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 121
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #1 on: February 14, 2005, 10:56:29 pm »
SL-C3100??  Dare we speculate what this possible new unit might have?  BT?  4 inch screen?  Tivo like functionality like the Archos PMA400?  We can only hope.
Nathan

SL-C760, Cacko 1.22
4GB Hitachi Microdrive, 256mb SimpleTech CF, 256mb Lexar SD
Ambicom BT2000-CF, Ambicom WL1100C wifi

ev1l

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
    • View Profile
    • http://bbshuffle.blogspot.com/
Sharp's Photostorage
« Reply #2 on: February 14, 2005, 11:10:12 pm »
Thanks for making that 3000-only, Sharp, it obviously seems to be absolutely useless for us 6000 and 860 users. What a great way to create customer fidelity, too.

ashikase

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #3 on: February 15, 2005, 07:58:03 am »
After reading some of the 2ch forums, I found that it *is* possible to run PhotoStorage on other models; to do it, you just have to edit the preinst script to reflect your model, as well as use a hexeditor to replace the SL-C3000 string with your model number (for example, change 33 30 30 30 -> 37 36 30 00).

The software does not require any C3000 specific libs. The segmentation fault I was experiencing earlier seems to be a problem I am having with my current ROM setup, as it works fine on a fresh install of Cacko 1.22.

- ashikase
- anpachi, gifu, japan
« Last Edit: February 15, 2005, 07:58:37 am by ashikase »
SL-C3100 & SL-C760

ArchiMark

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1817
    • View Profile
Sharp's Photostorage
« Reply #4 on: February 15, 2005, 09:28:09 am »
Well...installed PhotoStorage on my C3000...

Install went fine, but when I opened app it's all in Japanese....  

Mark
Silicon Valley Digerati - * Please see my Mini Laptops For Sale Listing *
Cosmo Communicator / One-Netbook One Mix Yoga 3S (Win 10/Manjaro 18)
Banana Pi Zero UMPC/Armbian
MacBookPro
Sold: C3200/N900/OQO/N5/Dell Mini9/Netwalker/UMID M1/

raybert

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
    • View Profile
Sharp's Photostorage
« Reply #5 on: February 15, 2005, 11:11:20 am »
The recent update of NetFront was the same deal.  The NetFront preinstall script contained nothing except the version check.  If this is the case with this new program, you could just delete it from the package.  if it contains more than that, you could edit it and replace it in the package.  You could then re-create the package with the edited (or deleted) preinstall script and the edited binary and install it as normal.  That should take about 5 minutes for someone who knows what they're doing.  I wouldn't recommend publicly distributing the new package though...

~ray

Greg2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 790
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #6 on: February 15, 2005, 06:43:47 pm »
Quote
After reading some of the 2ch forums, I found that it *is* possible to run PhotoStorage on other models; to do it, you just have to edit the preinst script to reflect your model, as well as use a hexeditor to replace the SL-C3000 string with your model number (for example, change 33 30 30 30 -> 37 36 30 00).

How would I change the string for SL-5600?

43 33 30 30 30 > ? 35 36 30 30

If I delete the 43 for 'C' I get this:

bash-2.05$ photostorage BUG IN DYNAMIC LINKER ld.so: dynamic-link.h: 62: elf_get_dynamic_info: Assertion `! "bad dynamic tag"' failed!

I realize that it will not fit the screen properly but is it possible to open it at all?

Greg

ashikase

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #7 on: February 15, 2005, 07:22:54 pm »
Quote
How would I change the string for SL-5600?

43 33 30 30 30 > ? 35 36 30 30

If I delete the 43 for 'C' I get this:
43 33 30 30 30 -> 35 36 30 30 00

You must make sure not to add or delete any bytes when editing a binary file - only replace.

Even with this, though, I doubt it will work on a 5600. However, I don't have a 5600 and have never tried running C-model specific software on one, so I can't confirm this.

- ashikase
- anpachi, gifu, japan
« Last Edit: February 15, 2005, 07:24:17 pm by ashikase »
SL-C3100 & SL-C760

Joshp

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 265
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #8 on: February 15, 2005, 08:48:24 pm »
Ok I chaged the file around so that it reads like this: SL-6000...SL-C31009.....
I now get:

SlSharedManager: can't get proc entry
Null driver cannot connect
Aborted

Any Ides?  Am running a sl-6000 with the default rom.

JP
« Last Edit: February 15, 2005, 08:49:06 pm by Joshp »

xjqian

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 497
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #9 on: February 16, 2005, 01:23:41 am »
Quote
Ok I chaged the file around so that it reads like this: SL-6000...SL-C31009.....
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=67218\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
How about make it SL-6000L(or N/W)? Sorry I don't have time to try it myself, looking forward for the good news. TIA
« Last Edit: February 16, 2005, 01:24:02 am by xjqian »
My Blog | 6000L Tosa + sled | is: Angstrom | was: pdaXrom 1.1.0beta1 | was: stock 1.12 rom + no-ffpe fash kernel + X/Qt Debian |
CF GPS (FGPCFCD01) | USB "Prolific 2303" GPS (USB-UG-200) | Socket CF BT rev. H |  USB "Pegasus II" Ethernet (ADM8511) | PocketTop IR kbd | sip:527630@fwd.pulver.com
Todo: OESF wiki | stable VOIP app | usable GPS app |      Wishlist: VOIP + Bluetooth | GPS + Routing Calc

maslovsky

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1426
    • View Profile
    • http://my-zaurus.narod.ru
Sharp's Photostorage
« Reply #10 on: February 16, 2005, 06:08:32 am »
Here is the version, which should run on any Zaurus:

http://cacko.oesf.org/downloads/photostorage_1.0.0-1_arm.ipk

Unfortunately, all messages all Japanese inside, so it cannot be easily translated to English...

Greg2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 790
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #11 on: February 16, 2005, 09:10:56 am »
Quote
You must make sure not to add or delete any bytes when editing a binary file - only replace.
Thanks for this information, it does indeed work on a 5600... but because of screen size and Japanese language it's pretty useless on the 5xxx series.(unless you read Japanese) This bit of info will help me to fix some other problems I've had in the past with my hexediter and lack of knowledge.

I was going to ask if anyone needed an ipk but I see that maslovsky has already made one for you.

Thanks

Greg
« Last Edit: February 16, 2005, 09:18:18 am by Greg2 »

xjqian

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 497
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #12 on: February 17, 2005, 01:00:31 am »
thanks, maslovsky. Was able to lauch the program sucessfully. Everything goes well untill I want to do the slide show. The pictures are overlayed by blue thin stripes and moving from left to right in the landscape. The same thing happens when I double-click the thumnail to dispaly the picture in the full window. The thunails do look ok though.

Then I did the stupid thing. I think it might be something wrong with the libjpeg. So I installed the libjpeg_6b-0_arm.ipk. This makes the program unlaunchable. I uninstalled the libjpeg, not working. uninstalled the photostorage and reinstalled it, complained about dependency error. Now no matter with or w/o libjpeg installed, the program won't launch for me anymore. Don't know what's behind the weird behavior.

Seems I had to say goodbye to Phtostroage untill next time I flash my rom. Nice program though.
My Blog | 6000L Tosa + sled | is: Angstrom | was: pdaXrom 1.1.0beta1 | was: stock 1.12 rom + no-ffpe fash kernel + X/Qt Debian |
CF GPS (FGPCFCD01) | USB "Prolific 2303" GPS (USB-UG-200) | Socket CF BT rev. H |  USB "Pegasus II" Ethernet (ADM8511) | PocketTop IR kbd | sip:527630@fwd.pulver.com
Todo: OESF wiki | stable VOIP app | usable GPS app |      Wishlist: VOIP + Bluetooth | GPS + Routing Calc

maslovsky

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1426
    • View Profile
    • http://my-zaurus.narod.ru
Sharp's Photostorage
« Reply #13 on: February 17, 2005, 01:21:50 am »
Quote
thanks, maslovsky. Was able to lauch the program sucessfully. Everything goes well untill I want to do the slide show. The pictures are overlayed by blue thin stripes and moving from left to right in the landscape. The same thing happens when I double-click the thumnail to dispaly the picture in the full window. The thunails do look ok though.

Then I did the stupid thing. I think it might be something wrong with the libjpeg. So I installed the libjpeg_6b-0_arm.ipk. This makes the program unlaunchable. I uninstalled the libjpeg, not working. uninstalled the photostorage and reinstalled it, complained about dependency error. Now no matter with or w/o libjpeg installed, the program won't launch for me anymore. Don't know what's behind the weird behavior.

Seems I had to say goodbye to Phtostroage untill next time I flash my rom. Nice program though.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=67419\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

The program worked just fine on my 750. Must be some specifics to your 6000 model...

scheck.r

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 320
    • View Profile
    • http://
Sharp's Photostorage
« Reply #14 on: February 17, 2005, 02:12:14 am »
Hi,

Thanks for making the ipk available.
I am running a 6000 and I have exactly the same issues as xjqian. It launches well, everything goes fine till I click on a thumbnail or view a slideshow where images are rotated by 180 degrees and appear with yellow, blue moving stripes.
After closing the program (wich takes about 5 second) I still can see a part of the user interface at the bottom of the screen.
I didn't have libjpeg installed though.
After a first take, I like this software.
SL-C1000 from PriceJapan(cheap and very fast shipping) with EA-70 power adapter, iRiver USB Host cable, PDAIR case, pentopia stylus, ultra clear screen-protector from shop.brando.com.hk only $3 for shipping worldwide
4GB Hitachi Microdrive, 1GB Kingston Elite Pro CF, 4GB Transcend 150x SD, Symbol Spectrum 4137 CF WiFi(low power)
PdaXrom pdaxii13 5.4.9 updated with Kkazakov13's feed. I owned a SL-6000L before