Author Topic: VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600  (Read 3319 times)

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« on: January 18, 2004, 09:41:27 pm »
After flashing my sl-5600 with the special kernel, I installed the VBA-SDL 1.7 and SNES9X to test the speed. But the display was splited into 4 small screens and totally unplayable. Anybody has an answer to this problem?
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

meangene

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #1 on: January 18, 2004, 09:49:31 pm »
:? After installing Quake package and data file to my new SL-5600, only the top left quadrant of the game showed up.  It was unplayable, so I uninstalled it.  Was there supposed to be sound to this port???

Anonymous

  • Guest
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #2 on: January 18, 2004, 10:08:28 pm »
I have found this \"version\" of SDL to work best for my 5500, it may work for you http://www.self-core.org/~kaoru-k/pub/libs...0031201_arm.ipk

If that one does not work, there is another version on that site for the C700 (same cpu) which might fix it?

http://www.self-core.org/~kaoru-k/pub/libs...0030107_arm.ipk

Hope one of those works for you, let me know what your results are if you do. I am getting a 5600 very soon!  

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #3 on: January 19, 2004, 09:41:44 am »
What command did you use to launch the snes9x? I used \"snes9x -xs 320 -ys 240 -hi -ns /mnt/cf/rom_name.smc\". I tried both SDL but the screen was still falling apart! BTW, what kernel ROM are you using?
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

Anonymous

  • Guest
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #4 on: January 19, 2004, 05:52:06 pm »
All i do to run snes9x is \"snes9x (game here)\" Thats it, no switches or options at all, they run fullscreen on OZ3.3.5 on a SL-5500

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #5 on: January 19, 2004, 06:30:57 pm »
I\'m installing OZ3.3.6pre1. The md5sum gives FAILED info on the ipks.tar file. Redownloading didn\'t solve the problem. But I\'ll give it a shot!
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #6 on: January 19, 2004, 10:11:26 pm »
Hi, I was able to install OZ3.3.5 on my SL-5600.  But after I installed the VBA and the required libsdl and zlib files, I couldn\'t run it. It seems that symbol links have problem. How did you manage to run VBA under OZ3.3.5?
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #7 on: January 20, 2004, 03:49:00 pm »
Finally got it! Under Sharp ROM 1.32 with special kernel, I installed libSDL_1.2.6cvs-1_arm.ipk, zlib_1.1.4-2_arm.ipk, visualboyadvance_1.7-SDL-1_arm.ipk, and snes9x_SDL-1_arm.ipk. Snes9x runs very smooth with sound. But the landscape view is a bit annoying.  VBA is also playable with sound off. I tried to set the sound sampling rate to 11khz. It sounds better but still not satisfactory.

Cheers!
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

Anonymous

  • Guest
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #8 on: January 20, 2004, 08:31:10 pm »
When I first got my 5600 i had the EXACT SAME problem. When I followed your directions and got the SDL 1.2.6 cvs it works perfect! thank you so much! i was so afraid my new Z would be worthless!

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #9 on: January 20, 2004, 10:41:58 pm »
Zaurus is a serious TIME KILLER!!!
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

Anonymous

  • Guest
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #10 on: January 20, 2004, 11:00:26 pm »
It seems that once one thing works great, another thing doesn\'t ... I know this is a bit off topic. but the hardware buttons don\'t work right with SDL 1.2.6, for example with qtopiagnuboy and zfceu the \"a\" button does not work (along with others i think). This is very dissapointing considering they run at lightning speed. Also, do you know how to get those buttons to work with snes9x, now that would be killer!

weili1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #11 on: January 21, 2004, 01:01:13 am »
Remember do not use zemufe to start the game. Just use the down-to-earth command line! Sometimes the keyboard got locked. But most of the time it works like a champ!
Sharp SL-C860 with Cacko X11 ROM
Netgear MA701 WiFi CF Card
Lexar 256MB SD Card
PNY 256MB CF Card

Anonymous

  • Guest
VisualBoyAdvance and SNES9x on SL-5600
« Reply #12 on: January 21, 2004, 09:49:58 am »
The app buttons fail to work either way, i know it has to be SDL related, thats the only thing that has changed.