Author Topic: Pma400 Sdk And Qtopia 1.7 Sdk Linking Error  (Read 1662 times)

hp1109

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Pma400 Sdk And Qtopia 1.7 Sdk Linking Error
« on: March 09, 2006, 11:52:28 am »
I'm tring to build a console app on pma400, and i simply included "audiodevice.h". The following lines are compiler commands and error messages.

arm-linux-g++ -c -pipe -DQWS -fno-exceptions -fno-rtti -Wall -W -O2 -DNO_DEBUG -I/opt/Qtopia/arm/include -o ArchosAudio.o ArchosAudio.cpp
arm-linux-g++ -o ArchosAudio ArchosAudio.o -L/opt/PMA400/lib -larchos -lcsl -laimaging -L/opt/Qtopia/arm/lib -lqtopia -lqte -lqpe -ljpeg -luuid

/opt/PMA400/lib/libarchos.so: undefined reference to `QExclusiveLock::unlock(QExclusiveLock::Type)'
/opt/PMA400/lib/libarchos.so: undefined reference to `QWSDisplay::fblock'
/opt/PMA400/lib/libarchos.so: undefined reference to 'QExclusiveLock::lock(QExclusiveLock::Type)'

anyone has any idea how this happened. plz help  

Thanks

hp1109

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Pma400 Sdk And Qtopia 1.7 Sdk Linking Error
« Reply #1 on: March 10, 2006, 03:24:54 pm »
I've solved the problem myself. Ironically, I found some useful information from a French website; even worse, French and I don't know each other very well. Anyway, i copied libqte.2.3.6 from /opt/Qtopia.rom/lib on Archos PMA400, which is the lower version of current libqte supplied in Qtopia 1.7 SDK. And i changed the links to point libqte.so.2.3.6 instead of libqte.2.3.7. After that, the compiler complained that libz is required, however, this libz doesn't exist in both PMA400 SDK and Qtopia SKD. I found it on the Archos PMA again under /usr/lib. Eventually, the problem solved. Hope this is helpful to whoever has the same problem.