Author Topic: Wifi Problems On Oz 3.5.4.1  (Read 1639 times)

kellyharding

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • http://www.geekgothgrrl.co.uk
Wifi Problems On Oz 3.5.4.1
« on: October 05, 2006, 10:03:55 pm »
Hi,

I've just put OpenZaurus 3.5.4.1/Opie on my SL-C860.

It seems my wifi card won't work at all.

I get the following error output in dmesg:

Code: [Select]
pccard: card ejected from slot 0
pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
pcmcia: registering new device pcmcia0.0
orinoco 0.15rc3 (David Gibson , Pavel Roskin , et al)
spectrum_cs 0.15rc3 (Pavel Roskin , David Gibson , et al)
eth0: Hardware identity 8000:0001:0000:0000
eth0: Station identity  0021:0002:0002:0001
eth0: Firmware determined as Symbol F3.91-71
eth0: Ad-hoc demo mode supported
eth0: IEEE standard IBSS ad-hoc mode supported
eth0: WEP supported, 104-bit key
eth0: MAC address 00:A0:F8:A1:73:73
eth0: Station name "Prism  I"
eth0: ready
eth0: index 0x01: Vcc 3.3, irq 40, io 0xc4820000-0xc4820047
hermes @ c4820000: Truncating LTV record from 8 to 6 bytes. (rid=0xfd43, len=0x0005)
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
pccard: card ejected from slot 0
pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
pcmcia: registering new device pcmcia0.0
eth0: Hardware identity 8000:0001:0000:0000
eth0: Station identity  0021:0002:0002:0001
eth0: Firmware determined as Symbol F3.91-71
eth0: Ad-hoc demo mode supported
eth0: IEEE standard IBSS ad-hoc mode supported
eth0: WEP supported, 104-bit key
eth0: MAC address 00:A0:F8:A1:73:73
eth0: Station name "Prism  I"
eth0: ready
eth0: index 0x01: Vcc 3.3, irq 40, io 0xc4820000-0xc4820047
hermes @ c4820000: Truncating LTV record from 8 to 6 bytes. (rid=0xfd43, len=0x0005)
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
hermes @ c4820000: Truncating LTV record from 8 to 6 bytes. (rid=0xfd43, len=0x0005)
ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready

cardctl ident output:

Code: [Select]
Socket 0:
  product info: "Socket", "CF+ LP WLAN Card Rev A", "1.00"
  manfid: 0x0104, 0x0001
  function: 6 (network)

Any ideas?

Card is a Socket LP CF wifi card.

Thanks,

Kelly
« Last Edit: October 05, 2006, 10:08:03 pm by kellyharding »
SL-C860: cacko 1.23(currently pdaxii3 to test)
1Gb SD, 2Gb CF, various 512Mb SD and CF cards, Socket LP wifi, Socket Rev F Bluetooth. 2Gb SD and 4Gb CF on order.
--------------------------------------------------------------------------
PC: Athlon64 3000+ with XP/SimplyMepis
Mac: G4 Quicksilver 733 with OS X.4.9
Laptop: iBook G4 (2005) 1.42Ghz, OS X 4.9
Server: Dual PIII/500 with Debian 'etch'

kellyharding

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • http://www.geekgothgrrl.co.uk
Wifi Problems On Oz 3.5.4.1
« Reply #1 on: October 07, 2006, 11:37:27 am »
Bug report filed on OE bugtracker.
SL-C860: cacko 1.23(currently pdaxii3 to test)
1Gb SD, 2Gb CF, various 512Mb SD and CF cards, Socket LP wifi, Socket Rev F Bluetooth. 2Gb SD and 4Gb CF on order.
--------------------------------------------------------------------------
PC: Athlon64 3000+ with XP/SimplyMepis
Mac: G4 Quicksilver 733 with OS X.4.9
Laptop: iBook G4 (2005) 1.42Ghz, OS X 4.9
Server: Dual PIII/500 with Debian 'etch'

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Wifi Problems On Oz 3.5.4.1
« Reply #2 on: October 09, 2006, 09:45:16 am »
ipkg remove -recursive *orinoco*

reboot
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

kellyharding

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • http://www.geekgothgrrl.co.uk
Wifi Problems On Oz 3.5.4.1
« Reply #3 on: October 09, 2006, 10:43:00 am »
Quote
ipkg remove -recursive *orinoco*

reboot
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=143517\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Thanks hrw, will restore the NAND backup and give it a try.

Kelly
SL-C860: cacko 1.23(currently pdaxii3 to test)
1Gb SD, 2Gb CF, various 512Mb SD and CF cards, Socket LP wifi, Socket Rev F Bluetooth. 2Gb SD and 4Gb CF on order.
--------------------------------------------------------------------------
PC: Athlon64 3000+ with XP/SimplyMepis
Mac: G4 Quicksilver 733 with OS X.4.9
Laptop: iBook G4 (2005) 1.42Ghz, OS X 4.9
Server: Dual PIII/500 with Debian 'etch'

kellyharding

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • http://www.geekgothgrrl.co.uk
Wifi Problems On Oz 3.5.4.1
« Reply #4 on: October 12, 2006, 06:27:31 pm »
Quote
ipkg remove -recursive *orinoco*

reboot
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=143517\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Tried this just now. Didn;'t solve/work, made things worse it seems.

Don't get any wifi devices in the opie network tool now.

Kelly
SL-C860: cacko 1.23(currently pdaxii3 to test)
1Gb SD, 2Gb CF, various 512Mb SD and CF cards, Socket LP wifi, Socket Rev F Bluetooth. 2Gb SD and 4Gb CF on order.
--------------------------------------------------------------------------
PC: Athlon64 3000+ with XP/SimplyMepis
Mac: G4 Quicksilver 733 with OS X.4.9
Laptop: iBook G4 (2005) 1.42Ghz, OS X 4.9
Server: Dual PIII/500 with Debian 'etch'