Author Topic: Hentges Rom: New Versioning System  (Read 398105 times)

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« on: October 23, 2006, 11:17:57 am »
Hello all,

as of today, Hentges ROMs will use a different versioning system which is independent from OpenZaurus releases / versions, please read Versioning.txt for details.

You can find snapshots for Akita, Spitz and Collie here:
EDIT:http://hentges.net/tmp/snapshots/Hentges-ROM/1.0.0/20061030/

and for Poodle here:
http://hentges.net/tmp/snapshots/Hentges-ROM/1.0.0/20061104/

Known Problems so far:

All devices:
- none at this time

SL-C3x00 + SL-C1000 aka Spitz & Akita:
- The hostap_cs WIFI driver does not survive a suspend / resume cycle
- cat some_soundfile.raw > /dev/dsp does no longer work ( mplayer & friends still produce sound )

SL-5500 + SL-5000 aka Collie:
- mplayer fails to start with libmad error
- ipkg.conf points to a missing machine feed

SL-5600 aka Poodle:
- The hostap_cs WIFI driver does not survive a suspend / resume cycle
- Sound is working but distorted,
- GPE's key-bindings are incomplete
« Last Edit: November 22, 2006, 01:39:38 pm by CoreDump »
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

alban42

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #1 on: October 24, 2006, 11:19:20 am »
Quote
Hello all,

as of today, Hentges ROMs will use a different versioning system which is independent from OpenZaurus releases / versions, please read Versioning.txt for details.

You can find snapshots for Akita and Spitz here: http://hentges.net/tmp/snapshots/Hentges-ROM/1.0.0/20061023/

Known Problems so far:

- The hostap_cs WIFI driver does not survive a suspend / resume cycle
- cat some_soundfile.raw > /dev/dsp does no longer work ( mplayer & friends still produce sound )
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144574\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


More For The List :-

Games Billardz Display is Corrupt
Zaurus 3200 display does not rotate automaticaly when the screen is turned

How do I Force a App To Display Rotated & Full Screen  ??

The Daylight Savings Time is Not Set Correctly
(Its Correct For London But is Still GMT)

XMMS screen is tiny (2cm Square) it works though

Can Some Point Me TowardsThe Bugtracker

Great rom though, portabase is twice as fast as before

all i neeed now is to install  kopi  

tkckapital works but it needs resize & rotate !!

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #2 on: October 25, 2006, 05:41:48 am »
Quote
More For The List :-

Games Billardz Display is Corrupt
Zaurus 3200 display does not rotate automaticaly when the screen is turned

How do I Force a App To Display Rotated & Full Screen  ??

The Daylight Savings Time is Not Set Correctly
(Its Correct For London But is Still GMT)

XMMS screen is tiny (2cm Square) it works though

Can Some Point Me TowardsThe Bugtracker

Great rom though, portabase is twice as fast as before

all i neeed now is to install  kopi 

tkckapital works but it needs resize & rotate !!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144690\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Ah, Opie is acting up  
That could be a problem since Opie is unmaintained. I will have a look.
tkc Apps (ie: Sharp-ROM apps) are completely unsupported, sorry.
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

alban42

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #3 on: October 25, 2006, 09:32:14 am »
Quote
Quote

More For The List :-

Games Billardz Display is Corrupt
Zaurus 3200 display does not rotate automaticaly when the screen is turned

How do I Force a App To Display Rotated & Full Screen  ??

The Daylight Savings Time is Not Set Correctly
(Its Correct For London But is Still GMT)

XMMS screen is tiny (2cm Square) it works though

Can Some Point Me TowardsThe Bugtracker

Great rom though, portabase is twice as fast as before

all i neeed now is to install  kopi 
tkckapital works but it needs resize & rotate !!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144690\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Ah, Opie is acting up  
That could be a problem since Opie is unmaintained. I will have a look.
tkc Apps (ie: Sharp-ROM apps) are completely unsupported, sorry.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144775\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


OK I Know about TheTkcStuff Being Unsuppported, I cannot Get The Kompany To Port it to OE  It's All thats Stopping Me Going To OE  
I have had To Move From The Sharp Rom  As I Had No Ram Left
 
THE SHARP ROM  Would Randomly Kill Apps Due to Low Memory


On Hentages rom V1
    Running TkcKapital (RSS Size 32MB Ouch )
    Kopi  1 YearsWorth Of Appointments & data (RSS Size 20Mb)
    PortaBase (It has 2000 Entrys & Took 20 Secs to Load RSS Size 6.2Mb.)  

 I Installed The Upgrades From The Feed & It Seems To Have Cured The Timezone Bug  


  Also Why is OE not Using the Flash ERam ?? Using The Hdd Cuts Down on The
Battery Life

Thanks For Any Comments  The Rom Seems Good as I Can LoadAllThe Above

koen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
    • View Profile
    • http://dominion.thruhere.net/koen/cms/
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #4 on: October 25, 2006, 09:58:01 am »
Quote
Quote
Quote

More For The List :-

Games Billardz Display is Corrupt
Zaurus 3200 display does not rotate automaticaly when the screen is turned

How do I Force a App To Display Rotated & Full Screen  ??

The Daylight Savings Time is Not Set Correctly
(Its Correct For London But is Still GMT)

XMMS screen is tiny (2cm Square) it works though

Can Some Point Me TowardsThe Bugtracker

Great rom though, portabase is twice as fast as before

all i neeed now is to install  kopi 
tkckapital works but it needs resize & rotate !!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144690\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Ah, Opie is acting up  
That could be a problem since Opie is unmaintained. I will have a look.
tkc Apps (ie: Sharp-ROM apps) are completely unsupported, sorry.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144775\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


OK I Know about TheTkcStuff Being Unsuppported, I cannot Get The Kompany To Port it to OE  It's All thats Stopping Me Going To OE  
I have had To Move From The Sharp Rom  As I Had No Ram Left
 
THE SHARP ROM  Would Randomly Kill Apps Due to Low Memory


On Hentages rom V1
    Running TkcKapital (RSS Size 32MB Ouch )
    Kopi  1 YearsWorth Of Appointments & data (RSS Size 20Mb)
    PortaBase (It has 2000 Entrys & Took 20 Secs to Load RSS Size 6.2Mb.)  

 I Installed The Upgrades From The Feed & It Seems To Have Cured The Timezone Bug  


  Also Why is OE not Using the Flash ERam ?? Using The Hdd Cuts Down on The
Battery Life

Thanks For Any Comments  The Rom Seems Good as I Can LoadAllThe Above
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144787\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

OE is a buildsystem, not a distribution.

AnD StOp WiTh ThE ExCeSsIvE CaPiTaLiZaTiOn PlEaSe
Forums are not bugtrackers!!! Smart questions
Ångström release team
iPAQ h2210, iPAQ h5550, iPAQ hx4700, Zaurus SL-C700, Nokia 770, all running some form of GPE
My blog

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #5 on: October 25, 2006, 11:01:30 am »
Quote
AnD StOp WiTh ThE ExCeSsIvE CaPiTaLiZaTiOn PlEaSe
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144788\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

The GP is probably not a native english speaker. Different languages use different capitalization rules.
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #6 on: October 25, 2006, 11:09:48 am »
Maybe not, but he use ADSL service in England and even has England present in location...
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

alban42

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #7 on: October 25, 2006, 12:35:15 pm »
Quote
Quote
Quote
Quote

More For The List :-

Games Billardz Display is Corrupt
Zaurus 3200 display does not rotate automaticaly when the screen is turned

How do I Force a App To Display Rotated & Full Screen  ??

The Daylight Savings Time is Not Set Correctly
(Its Correct For London But is Still GMT)

XMMS screen is tiny (2cm Square) it works though

Can Some Point Me TowardsThe Bugtracker

Great rom though, portabase is twice as fast as before

all i neeed now is to install  kopi 
tkckapital works but it needs resize & rotate !!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144690\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Ah, Opie is acting up  
That could be a problem since Opie is unmaintained. I will have a look.
tkc Apps (ie: Sharp-ROM apps) are completely unsupported, sorry.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144775\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


OK I Know about TheTkcStuff Being Unsuppported, I cannot Get The Kompany To Port it to OE  It's All thats Stopping Me Going To OE  
I have had To Move From The Sharp Rom  As I Had No Ram Left
 
THE SHARP ROM  Would Randomly Kill Apps Due to Low Memory


On Hentages rom V1
    Running TkcKapital (RSS Size 32MB Ouch )
    Kopi  1 YearsWorth Of Appointments & data (RSS Size 20Mb)
    PortaBase (It has 2000 Entrys & Took 20 Secs to Load RSS Size 6.2Mb.)  

 I Installed The Upgrades From The Feed & It Seems To Have Cured The Timezone Bug  


  Also Why is OE not Using the Flash ERam ?? Using The Hdd Cuts Down on The
Battery Life

Thanks For Any Comments  The Rom Seems Good as I Can LoadAllThe Above
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144787\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

OE is a buildsystem, not a distribution.

AnD StOp WiTh ThE ExCeSsIvE CaPiTaLiZaTiOn PlEaSe
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144788\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Ouch ... oops point taken &  I should have said OZ not OE

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #8 on: October 25, 2006, 01:10:02 pm »
Well, I sat down and checked out Opie on Akita today, so here goes:

Quote
More For The List :-

Games Billardz Display is Corrupt

There's no corruption here

Quote
Zaurus 3200 display does not rotate automaticaly when the screen is turned

Works fine here

Quote
How do I Force a App To Display Rotated & Full Screen  ??

No idea.

Quote
XMMS screen is tiny (2cm Square) it works though

Known bug and non-trivial to fix.

Quote
Can Some Point Me TowardsThe Bugtracker

Here's a URL which lists all bug trackers: http://openzaurus.org/wordpress/links/

Quote
Great rom though, portabase is twice as fast as before

That is good to hear =)

Quote
tkckapital works but it needs resize & rotate !!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144690\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

dkm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #9 on: October 26, 2006, 08:28:35 pm »
Quote
Hello all,

as of today, Hentges ROMs will use a different versioning system which is independent from OpenZaurus releases / versions, please read Versioning.txt for details.

You can find snapshots for Akita and Spitz here: http://hentges.net/tmp/snapshots/Hentges-ROM/1.0.0/20061023/

Known Problems so far:

- The hostap_cs WIFI driver does not survive a suspend / resume cycle
- cat some_soundfile.raw > /dev/dsp does no longer work ( mplayer & friends still produce sound )
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144574\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
I just installed the image on my terrier, and am tinkering.  I found what I think are too small errors in the package manager feeds list for the spitz roms.  All the feeds list 3.5.4.1 except the ./feed/upgrades/machine/spitz & ./feed/machine/spitz.  When I browsed the feeds, there appears not to be  spitz directories on machine under 3.5.4.2, just 3.5.4.1.  So when you run ipkg update, you get a 401 error on these two feeds, and then a follow on error  because of this.

I changed the 3.5.4.2 to 3.5.4.1 in the ipkg.conf & no more errors on those two feeds.

Now there is just an error for the oz.henges.net/hentges-feeds/1.0.0/upgrades, but I expect that this will remain until that feed gets put up as there appears to be only 3.5.4.1 not 1.0.0 feeds in that directory.

Thanks for your continued great work- I've been excitedly waiting to try your rom on my terrier.
« Last Edit: October 26, 2006, 08:32:43 pm by dkm »
Zaurus SL-C3200, Cacko 1.23
Ambicom CF 801.11 wifi card

Palm T|X If I could get all the pim functions I need working reliably on the Z...
Tapwave Zodiac 2 (for palm games)
Long-time Palm user (Palm Pilot Pro, III, V, Tungsten E, Tungsten C, T|X)
Laptop & Desktop running OpenSUSE Linux 10.3

Zismylaptop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #10 on: October 26, 2006, 10:59:36 pm »
Coredump,

You once wrote (in the old howtos) a method for running OPIE & GPE at the same time. Unfortunately, when it was transferred to the howtos of the open zaurus forums, it lost all its links so it's quite useless. This, of course, was for folks with older Zs who need to use altboot. I never quite got to that with my Tosa before the battery issue drove me to buy a Terrier. Now I need usable software for it.

I bet it is super easy to get all the files and processes to work together when you have 6 gig of hard disk on a Terrier. Could you reiterate your earlier instructions for this environment?

Thanks.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #11 on: October 27, 2006, 03:44:33 am »
Quote
I just installed the image on my terrier, and am tinkering.  I found what I think are too small errors in the package manager feeds list for the spitz roms.  All the feeds list 3.5.4.1 except the ./feed/upgrades/machine/spitz & ./feed/machine/spitz.  When I browsed the feeds, there appears not to be  spitz directories on machine under 3.5.4.2, just 3.5.4.1.  So when you run ipkg update, you get a 401 error on these two feeds, and then a follow on error  because of this.

Right, since there will be no 3.5.4.2 for SL-Cxx00, these directories are indeed missing.  Thanks for spotting that.

Quote
I changed the 3.5.4.2 to 3.5.4.1 in the ipkg.conf & no more errors on those two feeds.

Now there is just an error for the oz.henges.net/hentges-feeds/1.0.0/upgrades, but I expect that this will remain until that feed gets put up as there appears to be only 3.5.4.1 not 1.0.0 feeds in that directory.

I'll create empty feed-lists at said URL to remove the error messages.

Quote
Thanks for your continued great work- I've been excitedly waiting to try your rom on my terrier.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144904\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You're welomce  
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #12 on: October 27, 2006, 03:46:39 am »
Quote
Coredump,

You once wrote (in the old howtos) a method for running OPIE & GPE at the same time. Unfortunately, when it was transferred to the howtos of the open zaurus forums, it lost all its links so it's quite useless. This, of course, was for folks with older Zs who need to use altboot. I never quite got to that with my Tosa before the battery issue drove me to buy a Terrier. Now I need usable software for it.

I bet it is super easy to get all the files and processes to work together when you have 6 gig of hard disk on a Terrier. Could you reiterate your earlier instructions for this environment?

Thanks.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=144912\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Will have a look when I get home.

Edit: Please post the URL of the HowTo
« Last Edit: October 27, 2006, 05:48:37 am by CoreDump »
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

jerrybme

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 639
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #13 on: October 27, 2006, 01:45:25 pm »
This one was written by koen: http://wiki.openzaurus.org/HowTos/OPIE_and_GPE

It works as I've used it.

Cheers
SL-C3100
Angstrom-GPE
Lexar SD 1 GB
PQI 2GB CF
Ambicom WL1100 CF

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #14 on: October 28, 2006, 05:29:08 am »
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.