Author Topic: C860 won\'t turn on  (Read 1455 times)

gnarlog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
    • http://
C860 won\'t turn on
« on: April 24, 2004, 04:01:35 am »
Hi there,

I just installed the latest pdaX rom on my new c860. Very exciting to be able to drag windows around on such a small device! Anyway, I set the Zaurus down(disconnected from ac power), and after a few minutes the screen went blank. I haven\'t been able to turn it on since. I\'ve tried all of the usual stuff, leaving the battery out for a few hours, letting it charge over night -- no luck. I did notice that even before I installed the X11 rom, the battery charge indicator(Sharp Rom) always indicated that the battery was very low regardless of how long I charged it. I\'m not sure what to try now. Any ideas?

Thanks,

Matt

vishnja

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 135
    • View Profile
    • http://
C860 won\'t turn on
« Reply #1 on: April 24, 2004, 04:28:34 am »
You could buy a scond battery. Maybe the smaller one: its cheaper and makes the C860 thinner.
Just to make sure...

good luck!
Kathrin
C860 with Cacko 1.21 \"Elena\" ROM,
pretec wlan cf, nokia bt cf, ratoc usb host cf, socket lan cf,
sandisk 512 cf/sd, kingston 256 cf

gnarlog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
    • http://
C860 won\'t turn on
« Reply #2 on: April 27, 2004, 12:45:05 am »
Hey all,

I took vishnja\'s advice(thanks!) and ordered another battetry. On a whim I plugged the power cord back into the device, and about a half hour later I noticed that the power light was flashing. Does anyone know what that means?

Thanks,

Matt

vishnja

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 135
    • View Profile
    • http://
C860 won\'t turn on
« Reply #3 on: April 27, 2004, 05:24:05 am »
Hm, I never experienced this one, but you should check out this URL: http://zaurus.xavierxeon.de/zaurus.php?gro...n&topic=stories

He seemed to have a similiar kind of problem, though with another Zaurus model:

\"Well OZ3 came along and i had to test it. I flashed my Z and i really liked it. I deceided to get myself a new SD card (the lexar from above) and while waiting for the card to arrive i switched back to crows rom for a while. I had the Z in the crade in my office when a colleage stoped by to see my Z. After some time he left (i think he liked it) and i put the Z back into the caradle, where it froze.

Well things happen and i deceided to go for a soft reset. After flipping the battery switch back to \"normal\" position the Z did not boot, so i thought i do a hard reset (with crows rom you do not lose any data). After the hard reset the Z still did not boot.

I thought that maybe it did not have enough power, so i put on the power supply and was rewarded with a blinking power led !
But it still did not boot. I tried a couple of things like leaving it on the power, hard reset, taking the battery out and putting it in again and flashing a new rom but it still would just blink (the flashing went fine).

So i unplugged the power and took out the battery and left it like that for a whole night. The next morning i put in the battery and it JUST WORKEDTM. The sharp rom (the latest i tried to flash last evening) booted nicely. \"

Tell us, what happend with the new battery!
cheers,
Kathrin
C860 with Cacko 1.21 \"Elena\" ROM,
pretec wlan cf, nokia bt cf, ratoc usb host cf, socket lan cf,
sandisk 512 cf/sd, kingston 256 cf

gnarlog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
    • http://
C860 won\'t turn on
« Reply #4 on: April 29, 2004, 11:35:34 pm »
Greetings X junkies,

So it seems my problem is that my c860 isn\'t charging the battery. I got a new battery, put it in, and it fired right up. The battery indicator showed that it was at about 40 percent, and when I connected the power it said that it was fully charged. Every time I disconnect the power, it drops back down to where it was before I connected the power. So as long as I have the power connected, I can use the machine indefinatatey, but I can\'t charge the battery any. I\'ve tried using the 1 amp adapter that came with the machine, and I\'ve also tried a 2 amp adapter that I bought at Radio Shack. I guess I can just buy one of those dedicated chargers, but does anyone have any idea why this is happening? On a happier note, pdaX is the coolest thing I\'ve ever seen!

-Matt

gnarlog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
    • http://
C860 won\'t turn on
« Reply #5 on: May 02, 2004, 01:35:28 am »
Hey there,

I just noticed that in the services menu on page 3, bottom right, there is a cell that says CHARGE: off. Anyone know what that is? I was tempted to turn it on, but I\'m a newbie, and I\'ve heard a lot of horror stories surrounding services menu mishaps.

Thanks,

Matt