Author Topic: Zaurus USB  (Read 4524 times)

vaiker

• Newbie
  • *
    • View Profile
Zaurus USB
« on: September 15, 2004, 05:34:51 am »
Witam, mam zamiar zakupic Zaurusa 5600, bardzo mi sie to urzadzenie spodobalo, w zasadzie mam tylko jedno puyanie, czy do zaurusa mozna podpinac jakies zewnetrzne urzadzenia ? mysle ze skoro mozna wsadzic do niego OZ nie bylo by chyba problemu z driver`ami, np majac Dysk twardy IDE w kieszeni podpinanej do komputera poprzez USB - czy da sie cos takiego zrobic ? np jakis specjalny kabel - jak by to wygladalo ze strony sprzetowej, bo software to przecie linux, mass storage i po klopocie. .  .

Hrw

• Hero Member
    • View Profile
Zaurus USB
« Reply #1 on: September 15, 2004, 06:46:29 am »
Osobi?cie polecam raczej SL-5500 ni? 5600 jako pierwszego Zaurusa - SL-5600 jest tak sobie wspierany ze wzgl?du na ma?? popularno??.

A co do podpinania.. Host USB ma dopiero SL-6000 wi?c dysku po USB do Zaurusa nie pod??czysz. Kart? pami?ci siedz?c? w Zaurusie mo?na udost?pni? jako mass-storage jednak nie jest to na razie wspierane w OpenZaurusie.
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

vaiker

• Newbie
  • *
    • View Profile
Zaurus USB
« Reply #2 on: September 15, 2004, 07:10:37 am »
jak juz mam wywalic troszeczke kasy to wole dolozyc to "pare" zlotych i kupic troche lepszy model ( sugeruje sie tutaj pojemnascia akumulatorow i tym glosniczkiem zamiast buzzer`a) no bo chyba soft z 5500 i 5600 dziala na obu ( z drobnymi wyjatkami zapewne - tak jak w OZ USBstorrage )

Jesli jeszcze mozna to chcialbym sie dowiedziec jak ze wspieraniem kart sieciowych na compact flash, chodzi mi np o karte wifi ( dlink 660) i np karte ethernetowa 10/100 firmy trednet, czy wymagane sa jakies "specjalne" drivery ? czy moze CF jest ustandaryzowane np jak to mass storage, wpinasz i juz dziala ... Jak to jest wspierane przez OZ lub przez orginalny soft

Hrw

• Hero Member
    • View Profile
Zaurus USB
« Reply #3 on: September 15, 2004, 07:15:37 am »
lepszy jak lepszy..
64MiB Flash jest wygodne bo nie czuje si? tak potrzeby posiadania karty pami?ci
32MiB RAM z kolei mo?e by? ma?o jak si? pou?ywa SL-5500 z 64MiB (konfiguracja 64/0 w OZ)

A co do kart CF - OpenZaurus 3.5.1 wspiera je ?adnie na SL-5500. Na "poodle" (czyli SL-5600) mo?e jest podobnie - nikt z teamu nie posiada sprawnego egzemplarza wi?c ci??ko to sprawdzi?.

A co do systemu dostarczonego przez Sharpa... stare toto i nie mam poj?cia jak dzia?a
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.