Author Topic: Zaurus C-760  (Read 21349 times)

Pavel

• Newbie
  • *
    • View Profile
Zaurus C-760
« on: December 23, 2003, 07:18:40 am »
Zdravim,

dúfam, že niesom prvý užívateľ C-760 na Slovensku. Svoj som si nechal priniesť z Japonsky minulý týždeň a eÅ¡te sa s ním učím zaobchádzať. Preto by som sa rád spojil so slovenskými (alebo českými) užívateľmi a pokecal v rodnej reči ( moja angličti nie je nič moc ).

Samozrejme, že po obdržaní Z som sa hneď pustil do jeho lokalizácie a je asi vÅ¡etkým jasné, ako to dopadlo. .... dopadlo to eÅ¡te horÅ¡ie      . Chudák, nevedel sa naÅ¡tartovať ani len do toho  jap. menu z ktorého sa flash-ne nová ROM (vyskúšal som vÅ¡etky testy vrátane tých deÅ¡trukčných ako AGING, alebo NAND FLASH (FULL)). Vždy naskočilo len System menu nech som robil čokoľvek. NaÅ¡ťastie tu existuje osoba menom SaÅ¡a ( Sash, Sasch ) zo skupiny CACKO. Je to chalan, ktorý sa v Z dobre vyzná a cez ICQ ma krok po kroku naviedol ako Z znovu postaviť na nohy. Pomocou akýchsi súborov sa mi podarilo naÅ¡tartovať to jap. flash-ovacie menu a potom som nahral jeho 1.18 ROM. Od vtedy je vÅ¡etko OK. Ten chlap mi uÅ¡etril kopu mincí za posielanie Z naspaž do krajiny vych. slnka.

Dávajte si vÅ¡ak pozor, soft. ktorý nieje určený pre 7x0 ho môže znovu zraziť na kolená. Stalo sa mi to včera, keď som nainÅ¡taloval praobyčajný symulátor TI vedeckej kalkulačky. Po spustení sa objavil len biely pruh a Z bol znova v kóme. Pomohol len flash z už spomínaného jap. flash-menu.

Teda: Nech žije Z a Sash

Ahoj

PS: Nevie niekto, ako pom IrDa prenášať data, ako napr. telef. zoznam medzi mobilom (siemens s55) a Z ???

Pavel

zenyatta

• Sr. Member
    • View Profile
    • http://
Zaurus C-760
« Reply #1 on: January 16, 2004, 09:50:01 am »
dúfam, že niesom prvý užívateľ C-760 na Slovensku. Svoj som si nechal priniesť z Japonsky minulý týždeň a eÅ¡te sa s ním učím zaobchádzať. Preto by som sa rád spojil so slovenskými (alebo českými) užívateľmi a pokecal v rodnej reči ( moja angličti nie je nič moc ).

Moj SL-5500 prisiel z Londyna este v aprili. S ROMkami som moc nevystrajal lebo som si hned povedal ze OpenZaurus z nich vyzera najschopnejsie a tak sa ho uz par mesiacov drzim (momentalne mam 3.3.6-pre1).

Samozrejme, že po obdržaní Z som sa hneď pustil do jeho lokalizácie a je asi vÅ¡etkým jasné, ako to dopadlo.

Nie som si isty ci \"lokalizaciou\" myslis konverziu do anglictiny alebo slovenciny :wink: Pohraval som sa isty cas s myslienkou urobit slovensky preklad Opie (graficke prostredie v OpenZauruse) ale mne osobne by to bolo nanic lebo anglictina mi uplne vyhovuje. Treba ale povedat ze typci z Opie maju dost dobry lokalizacny system, teda aspon to tak vyzera.

NaÅ¡ťastie tu existuje osoba menom SaÅ¡a ( Sash, Sasch ) zo skupiny CACKO. Je to chalan, ktorý sa v Z dobre vyzná a cez ICQ ma krok po kroku naviedol ako Z znovu postaviť na nohy. Pomocou akýchsi súborov sa mi podarilo naÅ¡tartovať to jap. flash-ovacie menu a potom som nahral jeho 1.18 ROM. Od vtedy je vÅ¡etko OK.

Som rad ze sa ti to podarilo vyriesit. Ta ROMka je klasicka alebo X11?

z.
SL-5500, 256MB Kingston CF card, 128MB EDGE SD card, Thomson HED-155 headphones
OpenZaurus 3.5.3 / Opie (kernel 64-0)

zenyatta

• Sr. Member
    • View Profile
    • http://
Zaurus C-760
« Reply #2 on: January 16, 2004, 09:53:11 am »
PS: Nevie niekto, ako pom IrDa prenášať data, ako napr. telef. zoznam medzi mobilom (siemens s55) a Z ???

V mojom pripade (5500, OpenZaurus) to ide uplne lahko:

1. treba mat zapnuty irda aplet (Settings > Launcher > Taskbar > Irda)

2. irda aplet ma malu ikonku na spodnej liste (take vlnky); tukni na nu a vyber \"Enable IrDA\"

3. tukni znovu na irda ikonku a potom \"Enable Discovery\"

4. ak chces aj prijimat data, tukni znova na irda ikonku a potom \"Enable Receive\"

5. zapni IrDA na telefone a pridrz telefon <> zaurus tak aby sa ich IrDA porty videli; pri irda ikonke na zauruse by ti malo bliknut \"Found: Siemens S55\"

6. Posielanie dokumentu:
6a. prehod sa na zalozku Documents
6b. potlac stylusom na dokument ktory chces poslat (tzn. pritlac a podrz)
6c. objavi sa ti okno s vlastnostami dokumentu, tukni na \"Beam\"

7. Prijimanie dokumentu:
7a. Odosli dokument z telefonu
7b. zaurus sa ta spyta ci ma dokument prijat alebo odmietnut, vyber prijat

Moja priatelka ma S55 a uz sme si uspesne vymienali obrazky; dokonca som jej nahral cez IrDA jednu Java hru. Vsetko bez problemov.

z.
SL-5500, 256MB Kingston CF card, 128MB EDGE SD card, Thomson HED-155 headphones
OpenZaurus 3.5.3 / Opie (kernel 64-0)