Author Topic: Vybirame spravny model  (Read 5421 times)

poorman

• Newbie
  • *
    • View Profile
Vybirame spravny model
« on: November 15, 2004, 07:33:27 am »
Zdarec,

no zatim jeste tuhle hracku nemam, ale vazne se o ni ve firme uvazuje. Ted je jen otazka, ktery model vybrat. Mel bych na Tebe par otazek:

1) Kde jsi ten svuj koupil? US/Japonsko/Evropa? Pokud vim, tak v Evrope stoji zbytecne moc (trisoft.de; stejne tak v UK). Zatim nejlepsi ceny jsem nasel na conics.net.

2) Proc jsi se rozhodl pro C860?

3) Jak je displej pouzitelny "venku"? Jde ho cist i na slunci?

Dik, PM

BVer

• Newbie
  • *
    • View Profile
    • http://
Vybirame spravny model
« Reply #1 on: November 15, 2004, 10:56:50 am »
nazdar PM,

1) C860 mi privezl kolega z Anglie. on to objednal u shirtpocket.co.uk, coz bude asi nejlepsi moznost v UK -- a muselo se na to nejakou, pomerne neprijemnou, dobu cekat -- takze tohohle prodejce doporucit nemuzu.
zajimavy je take:
Japan Direct
levneji nez pres conics.net jsem to take nikde nenasel -- zkus se zeptat na jinych forech, jake maji lidi s nakupem zkusenosti (amici to vetsinou kupuji pres Dynamism.com)

2) ja si vybral vlastne C760 (duvodem byly hlavne dva: clamshell konstrukce a Linux). protoze C860 je vlastne totez v novejsim provedeni, koupili jsme nakonec C860.

3) displej je naprosto spickovy -- s podsvetlenim vyhovuje pri vsech normalnich podminkach a uhlech pohledu. samozrejme to pri ostrem slucnicku neni uplne ono, ale je to nepochybne jeden z nejlepsich soucasnych displeju pro PDA.

-bver
z: c860 pdaXrom 1.1.0 RC8
pc: Gentoo 2004.2

poorman

• Newbie
  • *
    • View Profile
Vybirame spravny model
« Reply #2 on: November 15, 2004, 05:57:13 pm »
Delam pro firmu, ktera dost veci kupuje v USA, takze neni problem to nakoupit tam. Jen me zajimalo, kde jsi ke svemu pokladu prisel Ty a jak to probihalo.
Chapu proc sis vybral clamshell, sice jsem Zaura jeste nemel v ruce, ale jakz takz si to umim predstavit. V drevnich dobach elektronickych diaru, jsem delal servisaka pro vyrobky Casio a dostal jsem do ruky i par Sharpu. Vzhledem k tomu, ze klavesnice na Zaurech je o par generaci dale, tak to musi byt parada.

Kazdopadne jsem silne nalomen pro SL6000 a to kvuli displeji. Pohravam si s mysenkou pouzivat Zaura jako GPS a to jak na kole, tak hlavne pri litani. Software pro Zaura je (http://cumulus.kflog.org). Proto se ptam na pouzitelnost displeje 860 "outdoor". Prece jen lita se za slunicka :-) Podle recenzi by na tom transflective displej 6000 mel byt lepe nez ostatni rady Zauru.

Ovsem pokud se ukaze, ze se ani 6000 neda pouzit, tak me bude zrat, ze jsem prisel o dobrou klavesnici.

Grrr, pak se ma clovek rozhodnout :-)

P.S. Jak jsi spokojen s vykonem? Pred tremi lety jsem delal diplomku - modifikace QT/Embedded. Dracili jsme to na starickem ipaqovi s 206MHz a byli jsme z toho nadseni. Procesory od te doby poskocily, ale RAM je stale 64MB. Narazis na to behem prace? Nechybi pamet moc casto? Provozujes swap na FLASH kdyz je treba nebo se bez nej obejdes?

BVer

• Newbie
  • *
    • View Profile
Vybirame spravny model
« Reply #3 on: November 16, 2004, 03:40:41 am »
...klavesnice na Zaurech je o par generaci dale, tak to musi byt parada.
ano, navzdory miniaturnim rozmerum je velmi pohodlna, da se pouzivat i vleze nebo ve stoje v tramvaji :-)
BTW -- ted si jen delam starosti s popiskami ceskych klaves -- asi budu muset najit nejaky hodne maly propisot.

Podle recenzi by na tom transflective displej 6000 mel byt lepe nez ostatni rady Zauru.
s jinymi displeji nemam moc zkusenost. perfektni displej jsem videl snad jen na HP iPAQ hx4700, byl srovnatelny s tim u C860, mozna i o neco lepsi.

Jak jsi spokojen s vykonem?
to je slozita otazka. zalezi na jakem ROMu a s jakou aplikaci, samozrejme. pri startu aplikaci je znatelna nekolikasekundova prodleva, ktera je dana ctenim z FLASH do RAM, pak vicemene vse vyhovuje. browsery (zkousel jsem Dillo, NetFront)  bezi velmi svizne, da se naraz otevrit i treba deset stranek a na vykonu to znat neni. to same textove editory a PIM aplikace, dokonce i takovy bumbrdlicek, jako je AbiWord, celkem funguje. co se tyce tveho sw Cumulus -- mapy by mohly narazet na neexistenci FPU v armu, ktera srazi vykon aplikaci, v nichz se hodne pocita s floaty. kazdopadne doporucuju aspon pdaXrom, kde je lepsi emulace plovouci carky.
s nativni kompilaci zkusenost nemam, prekladam na PC.

Nechybi pamet moc casto? Provozujes swap na FLASH kdyz je treba nebo se bez nej obejdes?

obejdu se celkem bez SWAPu, nebo to aspon moc neresim a resi to za me defaultne pdaXrom. RAM prekvapive neni zasadni problem (jeji velikost je asi dana spotrebou, vyrobci se snazi o co nejvetsi provozni dobu na akumulator a RAM je velky zrout proudu). kazdopadne doporucuju koupi co mozna nejvetsi a nejrychlejsi pametove karty SD nebo CF (v zavislosti na modelu). FLASH je totiz porad celkem plna a instalovat aplikace je dobre prave na kartu.

-bver

poorman

• Newbie
  • *
    • View Profile
Vybirame spravny model
« Reply #4 on: November 17, 2004, 03:43:19 pm »
Diky za rady. Nakonec jsem se rozhodl vyzkouset diplej na SL6000. Nechal jsem HW objednat, ted cekam jak to dopadlo. Pak se podelim o zkusenosti. Bude s cim porovnavat, protoze kolega v praci dostane SLC3000. Jelikoz mame objednanou i GPS a WLAN kartu, tak poreferujeme jak behaji. Jsme zvedavi na USB host funkci. Uvidime co vse pujde pripojit a jak to bude fungovat.

Jak jsem se dival na test rychlosti pameti, tak to vypada, ze rychla FLASH zauru nepomuze. Jedina vyhoda je rychlejsi prace s kartou v USB 2.0 ctecce.

Kompilaci na Zauru provozovat neminim. U malych programku by to slo, ale pokud je to neco vetsiho a navic v C++ (jako Qt/Embedded a spol.), tak to nepripada v uvahu. Cross compiler bude nutnost. Predpokladam, ze navod pripadne odkaz na pripraveny "balicek", najdu nekde na foru.

BVer

• Newbie
  • *
    • View Profile
Vybirame spravny model
« Reply #5 on: November 18, 2004, 03:06:49 am »
HW: ok, jsem zvedavy, jak dopadnete.

pamet: tu pametovou kartu nedoporucuji kvuli rychlosti, ale kvuli tomu, ze FLASH (ROM) je neustale obsazena a chces-li instalovat dalsi SW, nemas prakticky jinou moznost. a pak je samozrejme lepsi rychlejsi nez pomalejsi, jde jen o komfort.
rekl bych, ze rychlost flash nebo cf/sd karet obecne neni to, co mi na C860 vadi. spis bych uvital prave USB host nebo treba vestaveny bluetooth. pripadne wifi by bodlo.

crosscompiling: zalezi na ROMu, ktery pouzijete. co se tyce pdaXrom, mam urcite zkusenosti -- neni to uplne plug'n'play
-bver