Author Topic: Qt Designer3 -> Zaurus  (Read 4076 times)

Matthieu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Qt Designer3 -> Zaurus
« on: March 29, 2005, 12:42:04 pm »
Hi,

I'm a newbie in zaurus programming.
I wrote a little program with qt designer3, it turns under linux and now I want to put it on a zaurus c760.
How can I make it easy ?

Thanks a lot,
Matthew.

lpotter

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 450
    • View Profile
    • http://qtopia.net
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #1 on: March 29, 2005, 02:03:43 pm »
Designer uses X11. You would have to run one of those roms that have X11 on it. Then you would have to cross compile qt-x11-3 and then cross compile designer.
Software Engineer, Systems Group, MES, Trolltech
irc.freenode.net #qtopia
http://qtopia.net

iamasmith

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1248
    • View Profile
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #2 on: March 29, 2005, 04:22:35 pm »
Quote
Designer uses X11. You would have to run one of those roms that have X11 on it. Then you would have to cross compile qt-x11-3 and then cross compile designer.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=72686\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

lpotter,

I think Matthieu meant recompiling his app that he built with Designer 3 for the Qtopia environment.

I'm quite interested in this too. I have always found the Designer from Qtopia 1.5 to be pretty awful compared with the features you get in Designer 3 (being able to edit your signal handlers from the designer etc..).

Is there a Qtopia version of designer that we can use that gives comparable editor features to QT 3 Designer (edit signal handlers) that we can use for Qtopia 1.5 development ?

- Andy
OpenBSD 4.2 -current on full 4Gb of SL-C3000
Microdrive replaced with 4Gb SanDisk Extreme III card

tumnus

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1176
    • View Profile
    • http://www.cpinkney.org.uk
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #3 on: March 29, 2005, 04:56:03 pm »
The problem with Designer 3 is it creates UI files for QT3, whereas the Zaurus and its build chain use QT Embedded 2.x . So I think we're stuck with using Designer 2 unless someone writes an XSLT stylesheet to convert the v3 XML UI to v2 XML UI (The majority of differences are where attributes were changed to tags or vice versa).
# Search the Zaurus Howtos ## Search the Zaurus FAQs ## Find Z software at ELSI #
--------------------
UK SL5500 with Sharp ROM 3.13, SL5600 with Sharp ROM 1.32 - SuSE 9.0 Pro, Windows XP Home
Qualendar for Calendar and Todo
Socket Bluetooth CF Card (Rev F), Kingmax 512MB MMC Card, Palm Tungsten T Stylus,
Pretec CF->Smartmedia Adapter, Semsons Universal Battery Extender

Matthieu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #4 on: March 30, 2005, 01:19:45 am »
Hi,

iamasmith is right, it's exactly what I want to do.

I made all my application, I've got .cpp .h files and now I want to cross compile all of this in order to use the application on a zaurus.

In fact, I'm a newbie in programming for zaurus, and I didn't really known the difference between qt2 and qt3.

So I took qt designer3, I've to put it on the zaurus for tomorrow, so I'm a little speed.

My code is really simple. I use a qprocess, because I have to do some snmp requests, and only qt 3 is compatible with this.

Is there anybody able to cross-compile some code written in qt3 for a zaurus ?

Thanks,
Matthieu

pgas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1097
    • View Profile
    • http://
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #5 on: March 30, 2005, 01:41:52 am »
A quick solution might be to flash your Zaurus with pdaxrom which gives you X and qt3, and for which you can easily cross compile or natively compile a qt application....
SLC-860 cacko / senao wifi

Matthieu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #6 on: March 30, 2005, 02:02:28 am »
Quote
A quick solution might be to flash your Zaurus with pdaxrom which gives you X and qt3, and for which you can easily cross compile or natively compile a qt application....
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=72758\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

ok so if I flash my Z with pdaxrom.
How can I compile mon qt application ?

I post my code here.

PS : I'm a student wich have to do a project. So I don't have the Z, but my teacher can update it if necessary.
So I don' t really have the possibility to test the result of a cross-compiling.

pgas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1097
    • View Profile
    • http://
Qt Designer3 -> Zaurus
« Reply #7 on: March 30, 2005, 02:27:14 am »
hmm, if your teacher uses his Z with qtopia I doubt he'll want to flash it with pdaxrom as it is a totally different environement.......

For the compiler rom etc:
http://www.pdaxrom.org/index.php?showid=40&menuid=11

Otherwise to build and test for qtopia you can have a look here:
http://www.trolltech.com/download/qtopia/index.html
(and to the documentation also)

good luck...........
SLC-860 cacko / senao wifi