Author Topic: 1.0rc3 Released  (Read 89983 times)

guylhem

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
    • View Profile
1.0rc3 Released
« on: October 23, 2005, 01:50:44 pm »
hello

as promised 1.0rc3 has been released on time.
you can get it from http://externe.net/zaurus/guylhem-rom/syst0006.dbk-1-0rc3

i am actually uploading it, along with its new readme and installation instructions. the md5sum is ae2c06f454b741bece74cdab8c664d46

bug reports would be welcome. the only known bug i have noticed is sharp music player has problem with the external media - no other application has that problem, and since i intend to replace non free application by free software application, that shouldn't be a problem for long.

a limitation i am aware of is the lack of cf drivers for all kind of usb and bluetooth cards, but you can easily compile your own kernel and drivers if needed.

i hope you'll all like the fruit of longs nights of work.

enjoy,
guylhem

Gorth

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://
1.0rc3 Released
« Reply #1 on: October 23, 2005, 03:57:38 pm »
Guylhem -
This is great.  I downloaded and installed without a problem.  Only difficulty is connection icon does not show up for built-in wireless.  I added WLAN config, but no way to use it.  In the previous version, the connection dialogue would pop-up when I brought up Opera.  That doesn't happen now, so I don't know how to activate the link.

Gorth
Thanks for all the great work.

rip

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #2 on: October 23, 2005, 04:38:34 pm »
i'll test it as soon as possible.
meric encore guylhem
zaurus 6000L

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
1.0rc3 Released
« Reply #3 on: October 23, 2005, 05:14:02 pm »
re oss software... do you plan to make an up-to-date konqueror?
full kong runs in pdax.... so a roll your own static version might go, but it would be enormous.
Maybe redoing konq embedded for 2006?  would be chance to get flash going, and other stuff opera doesn't handle.  And I suppose it coul be done to handle file browsing  stuff too...
might be cool if it wasn't too hellish to pull off.
wil check out the rom in a few days
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

guylhem

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #4 on: October 23, 2005, 05:21:20 pm »
konq - no I don't like it a lot. webcore would be a better idea, with a qtopia interface. a lot of work however IMHO.

regarding the network, I'll check that and post a fix

rip

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #5 on: October 23, 2005, 06:03:53 pm »
first impressions....

wifi doesn't work, i can create a wifi with get online but nothing happens then
sd bug persists, cf ok
when creating wifi lan ip, the "dot" key doesn't work, obliged to write it with the virtual keyboard.
package manager has the same bug as before... the only choice is internal flash and says someting went wrong (but he says sorry )

same pbs after a reboot.
will test again tomorow.

thanks anyway and keep it up
zaurus 6000L

guylhem

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #6 on: October 23, 2005, 07:02:02 pm »
rip, can you detail the sd bug? here it works fine with a fat32 formatted sd.

the "." key when creating a lan ip is imho also present on the sharp rom.

Gorth

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • http://
1.0rc3 Released
« Reply #7 on: October 23, 2005, 08:52:57 pm »
What I see on the sd mount problem is that sd formatted ext2 mounts as vfat to /mnt/card on guylhem rom.  The same sd mounts correctly as ext2 on pdaxrom.  Oddly when back to guylhem rom I issued "umount /mnt/card" (attempting to remount  with -type ext2) the shell replied "Invalid argument".

Gorth

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
1.0rc3 Released
« Reply #8 on: October 23, 2005, 09:04:52 pm »
Quote
konq - no I don't like it a lot. webcore would be a better idea, with a qtopia interface. a lot of work however IMHO.

regarding the network, I'll check that and post a fix
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=100659\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
It never occured to me to look at apple stuff
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

rip

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #9 on: October 24, 2005, 12:53:04 am »
hi guylhemn, tell me more about what you want me to tell you, any function you want me to check?
its a 128 mini sd card with its sd adaptator seen ok with my previous pdaxrom.
seems to be your icons in the tab documents.

for teh dot pb, it was working ok wih all the roms i tried before, even your previous guylhem's rom.

zaurus 6000L

rip

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #10 on: October 24, 2005, 03:58:33 am »
doen some more test in the train , héhé

seems you've created some scripts for the wifi:
net.wifi.local
net.wifi.sniff
net.wifi.scanap
etc...

seems to wake up the wifi interface but no hotspot available at work to check.
will check it at home again.
the network tool in settings is not listing any wifi interface but "wifi accounts" are created and when i create an irda account for example, it is in the list and make the net icon appear but still no choice or any wifi.

also when i do a ikpg install it drops me a full list:
error: file not found: /usr/lib/lists/Guylem_Distribution
you probably want to run 'ipkg update'
mkdir: cannot create directory //home/tmp/ipkg/justreader/
permission denied

so tried in root, same issue
chmod 777 on / and on /mnt/cf and /mnt/card
same issue too.

note that i've reflashed from start this morning without any sd inserted and the same sd bug in tab appear.

hope it helps and tell me if you want me to test deeper but you'll have to tell me also the steps as i'm not a linux guru at all.
zaurus 6000L

guylhem

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #11 on: October 24, 2005, 07:03:51 am »
Hello

Regaring the
 - dot problem - I'll check that and see if I can fix it. If it works everywhere else I sure can fix it !
 - sd - ditto. Can you please post me a copy of pdaxrom /etc/fstab and /etc/sdcontrol /etc/pcmcia/ide.opts? I did hardcode vfat in the latters since some people had issues else. umount works fine here. I also introduced an error in the sd init.d script which I'm fixing (path of sharp_mmc module)
 - wifi scripts - that's because I introduced a mistake in /etc/wlan/wlan.conf. They won't work without a fix:
ESSID_wlan0=""
ENABLE_wlan0=y


I will release a updated version with these 3 bugs fixed soon. Yet the net wizard won't work yet- I have to check /etc /opt/Qtopia/etc and /home/zaurus from the previous release to see where is the mistake. If you are actually running the previous release, a tarball of these files could help fixing that faster.

Guylhem

rip

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #12 on: October 24, 2005, 07:23:37 am »
ok for the dot, i think it wos working fine in last guylhem release so you will find the pb i believe.
sd pb: hope you will find a fix .
hope also you will find a fix for programm install bug as it think its related to sd bug.

if wifi pb comes from typo mistake, it's cool, quick to resolve.

most important for me is the ability to install prog where i want: internal/cf/sd
then wifi.

merci guylhem et continue comme ca!
zaurus 6000L

guylhem

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 577
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #13 on: October 24, 2005, 07:31:21 am »
for the dot problem - fixed

edit /opt/Qtopia/etc
look for String_Return
replace the ending 0xa1 by 0x01

Stupid typo !

rip

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
1.0rc3 Released
« Reply #14 on: October 24, 2005, 07:42:31 am »
heu, what file exactly do i have to edit in etc?
zaurus 6000L