Author Topic: Package Manager Crashes Every Install  (Read 6978 times)

ShiroiKuma

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 900
    • View Profile
Package Manager Crashes Every Install
« on: May 15, 2006, 12:12:39 pm »
I thought I messed something up and that's why I did it, so I reinstalled, but still the same.

I have a 3200 and if I try to install something via the Package Manager GUI it crashes, reports a SIGSEGV.

I can install from the command line no prob. But can't use the Package Manager.

Any hints as to what might be wrong, or how I can debug this?
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande.[/font][/span]
Militäroberarzt Bautze

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #1 on: May 15, 2006, 12:19:00 pm »
Quote
I thought I messed something up and that's why I did it, so I reinstalled, but still the same.

I have a 3200 and if I try to install something via the Package Manager GUI it crashes, reports a SIGSEGV.

I can install from the command line no prob. But can't use the Package Manager.

Any hints as to what might be wrong, or how I can debug this?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=127136\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Opies package manager has a bug where it crashes when installing more than two or three packages at the same time. It is known for quite some time but no-one bothered to fix it, yet.
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

ShiroiKuma

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 900
    • View Profile
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #2 on: May 15, 2006, 12:33:16 pm »
Quote
Opies package manager has a bug where it crashes when installing more than two or three packages at the same time. It is known for quite some time but no-one bothered to fix it, yet.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=127138\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
OK, gotta be it, I allways tried to install two or more...
[span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\']Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande.[/font][/span]
Militäroberarzt Bautze

chrisl

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile
    • http://web.mac.com/iepfreaks/iWeb/Site/Main%20Page.html
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #3 on: July 02, 2006, 03:19:16 pm »
Quote
Quote
Opies package manager has a bug where it crashes when installing more than two or three packages at the same time. It is known for quite some time but no-one bothered to fix it, yet.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=127138\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
OK, gotta be it, I allways tried to install two or more...
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=127142\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Packages crashes every time I try to install anything.


Chris--
Zaurus SL-5500, Kodak CF 32 & 256 MB, generic (pqi) 1 GB SD & polaroid 1 GB SD, tkc 2a3 with home on SD, Belkin F5D6060 CF WiFi Card, MacBook Pro 1.8 GHz Core Duo, OS X 10.4.10

-G-

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #4 on: August 27, 2006, 05:30:19 pm »
> Packages crashes every time I try to install anything.


Same here  



-G-

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #5 on: August 29, 2006, 07:44:17 am »
Quote
> Packages crashes every time I try to install anything.


Same here   



-G-
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=139956\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


file a few more bug reports. maybe someone will fix it then...
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

paddington

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #6 on: August 30, 2006, 03:32:59 pm »
Is there any workround for this, then?   I cna use ipkg from the konsole, but that's not so convenient!   Tried uninstall/install with no joy....
--
Paddington, England

SL5500UK, Hengtes ROM with Opie
Symbol Spectrum 24 WiFi
SanDisk 64Mb CF / PNY 128Mb SD

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #7 on: August 30, 2006, 06:05:56 pm »
Quote
Is there any workround for this, then?   I cna use ipkg from the konsole, but that's not so convenient!   Tried uninstall/install with no joy....
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140228\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
It does get old.  when switched back to an X environment from cacko I thought hard about going back to gpe...the unspeakable, unfortunate behaviour of the package manager convinced me that flashing to gpe was just too much work.
It has been like this since the 1st gpe release, too.
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

zmiq2

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 383
    • View Profile
    • http://
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #8 on: August 30, 2006, 07:59:51 pm »
Just one clarification,

the package non working is gpe-package 0.3  or opie-package-manager 1.2.1?
sl-c750, archos av580, socket cf [bt, wifi, modem], noname cf lan, audiovox rtm800 gsm-gprs cf, rom: sharp -> oz3.5.3 -> cacko -> oz3.5.4.1

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #9 on: August 30, 2006, 09:40:51 pm »
Quote
Just one clarification,

the package non working is gpe-package 0.3  or opie-package-manager 1.2.1?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140251\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

both
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #10 on: August 31, 2006, 02:17:55 am »
Quote
Quote
Just one clarification,

the package non working is gpe-package 0.3  or opie-package-manager 1.2.1?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140251\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

both
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140260\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
My personal experience is with the veyr annoying one in gpe.  I've heard similar comments re opie, but haven't really messed with opie much, and so couldn't say from experience.
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #11 on: August 31, 2006, 05:31:27 am »
The problem is that the devs tend to use the command line to install things, and therefore aren't all that bothered to fix the GUI package managers which they won't use (as there are more exciting/interesting things to hack at).

I know this is not ideal and that this issue annoys a lot of people.

Anyone out there who'd like to cut their teeth on one or both of these package manager apps? Might be an interesting way to start coding...

The alternative is the bounty system, or just a dev who is really, really bored


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

zen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • http://zen.jogger.pl
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #12 on: September 02, 2006, 09:38:14 am »
Quote
Is there any workround for this, then?   I cna use ipkg from the konsole, but that's not so convenient!   Tried uninstall/install with no joy....
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140228\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Try to use AQPKG, it's working fine in most cases
Tomasz 'Zen' Napierala
Zaurus SL-5500 running Henges ROM 3.5.4.1
Billionton CF Bluetooth Card (working, kinda)
BT GPS unit
Symbol Spectrum24 WLAN Card
Kingston 32MiB CF Card
Kingston 256MiB SD/MMC Card
Panasonic 16MiB SD Card

paddington

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #13 on: September 03, 2006, 06:08:32 pm »
Quote
Try to use AQPKG, it's working fine in most cases
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140536\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

That's the package manager I've been trying to use and which segfaults every time.  As I said, reinstalling makes no difference - there has to be a file it's written somewhere which is killing it.
--
Paddington, England

SL5500UK, Hengtes ROM with Opie
Symbol Spectrum 24 WiFi
SanDisk 64Mb CF / PNY 128Mb SD

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Package Manager Crashes Every Install
« Reply #14 on: September 03, 2006, 06:21:34 pm »
Quote
Quote
Try to use AQPKG, it's working fine in most cases
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

That's the package manager I've been trying to use and which segfaults every time.  As I said, reinstalling makes no difference - there has to be a file it's written somewhere which is killing it.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=140618\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

[a href=\"http://openzaurus.berlios.de/Knownbugs]http://openzaurus.berlios.de/Knownbugs[/url]

This explains what is happening..
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K