Author Topic: Hentges Rom: New Versioning System  (Read 400121 times)

Greg2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 790
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #60 on: November 08, 2006, 12:47:02 pm »
Quote
Also users running into Opies cursed medium-mount bug should be happy to hear that this bug should no longer occur with the new images.
EDIT: Well, at least on Poodle it should be gone...
I'm sorry to have to tell you that the damn bug is still there... and 'ipkg remove opie-mediummount' shows 'no package found nothing to do'  

So I will use my old hack again.  

Thanks

Greg

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #61 on: November 08, 2006, 02:05:49 pm »
Quote
Quote
Also users running into Opies cursed medium-mount bug should be happy to hear that this bug should no longer occur with the new images.
EDIT: Well, at least on Poodle it should be gone...
I'm sorry to have to tell you that the damn bug is still there... and 'ipkg remove opie-mediummount' shows 'no package found nothing to do'  

So I will use my old hack again.  

Thanks

Greg
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145834\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Well, that stinks  
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #62 on: November 09, 2006, 08:53:58 am »
Has there been any improvements to altboot? ie. is kexec integrated and allows booting to different (older) kernel?

I want to completely reflash my C3000 and plan to put OZ bootstrap onto it (the first partition of the microdrive) as a pseudo bootloader which then boots loop images of Hentges GPE and Hentges OPIE from the second or third partition on the microdrive. In addition, I also want to boot pdaXrom beta4/r121 from a CF card which shouldn't be a problem since the kernel is similar in this release. However, the tricky bit is that I also want to boot the older 2.4 based version of pdaXrom as well. How can this be achieved? The C3000 version of pdaXrom was using a borrowed pivot boot from OZ so I am hoping that altboot and kexec can be used to achieve something similar
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

koen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
    • View Profile
    • http://dominion.thruhere.net/koen/cms/
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #63 on: November 09, 2006, 09:25:43 am »
Quote
Has there been any improvements to altboot?
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Sure, just search for it: [a href=\"http://www.openembedded.org/bonsai/query/description/altboot/]http://www.openembedded.org/bonsai/query/d...iption/altboot/[/url]
« Last Edit: November 09, 2006, 09:27:35 am by koen »
Forums are not bugtrackers!!! Smart questions
Ångström release team
iPAQ h2210, iPAQ h5550, iPAQ hx4700, Zaurus SL-C700, Nokia 770, all running some form of GPE
My blog

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #64 on: November 09, 2006, 09:36:37 am »
Quote
Has there been any improvements to altboot? ie. is kexec integrated and allows booting to different (older) kernel?

I want to completely reflash my C3000 and plan to put OZ bootstrap onto it (the first partition of the microdrive) as a pseudo bootloader which then boots loop images of Hentges GPE and Hentges OPIE from the second or third partition on the microdrive. In addition, I also want to boot pdaXrom beta4/r121 from a CF card which shouldn't be a problem since the kernel is similar in this release. However, the tricky bit is that I also want to boot the older 2.4 based version of pdaXrom as well. How can this be achieved? The C3000 version of pdaXrom was using a borrowed pivot boot from OZ so I am hoping that altboot and kexec can be used to achieve something similar
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145894\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

AFAIK altboot does not support multiple partitions on a MD out of the box.
Also kexec support is less than ideal currently.
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #65 on: November 09, 2006, 09:37:44 am »
Quote
Quote
Has there been any improvements to altboot?
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Sure, just search for it: [a href=\"http://www.openembedded.org/bonsai/query/description/altboot/]http://www.openembedded.org/bonsai/query/d...iption/altboot/[/url]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145899\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Wow, that's one nice link for me to bookmark, thanks!
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #66 on: November 09, 2006, 09:40:46 am »
Quote
Quote
Also users running into Opies cursed medium-mount bug should be happy to hear that this bug should no longer occur with the new images.
EDIT: Well, at least on Poodle it should be gone...
I'm sorry to have to tell you that the damn bug is still there... and 'ipkg remove opie-mediummount' shows 'no package found nothing to do'  

So I will use my old hack again.  

Thanks

Greg
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145834\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You have a new personal message.
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

phisch

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #67 on: November 09, 2006, 10:40:10 am »
Quote
Quote
Quote
Also users running into Opies cursed medium-mount bug should be happy to hear that this bug should no longer occur with the new images.
EDIT: Well, at least on Poodle it should be gone...
I'm sorry to have to tell you that the damn bug is still there... and 'ipkg remove opie-mediummount' shows 'no package found nothing to do'  

So I will use my old hack again.  

Thanks

Greg
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145834\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You have a new personal message.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145902\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I don't see the medium-mount bug on my Poodle with the latest snapshot.  Thanks coredump!

One question.  opie-qss is installed, but still no sound.  Do I have to do something with alsa?  What packages do I need and what is the procedure?
Thanks.

-Phil
SL-5600
Watapon 1.6.1

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #68 on: November 09, 2006, 10:45:32 am »
Quote
Quote
Quote
Quote
Also users running into Opies cursed medium-mount bug should be happy to hear that this bug should no longer occur with the new images.
EDIT: Well, at least on Poodle it should be gone...
I'm sorry to have to tell you that the damn bug is still there... and 'ipkg remove opie-mediummount' shows 'no package found nothing to do'  

So I will use my old hack again.  

Thanks

Greg
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145834\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You have a new personal message.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145902\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I don't see the medium-mount bug on my Poodle with the latest snapshot.  Thanks coredump!

One question.  opie-qss is installed, but still no sound.  Do I have to do something with alsa?  What packages do I need and what is the procedure?
Thanks.

-Phil
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145906\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Sound worked out of the box when I last tried a clean image  

Please check if
cat /usr/share/sounds/beep.raw and mplayer /usr/share/sounds/gaim/$SOME_WAVE_FILE produce sound on your System.

If not you may need to play with "alsamixer".
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

phisch

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #69 on: November 09, 2006, 11:37:13 am »
Quote
Quote
Quote
Quote
Quote
Also users running into Opies cursed medium-mount bug should be happy to hear that this bug should no longer occur with the new images.
EDIT: Well, at least on Poodle it should be gone...
I'm sorry to have to tell you that the damn bug is still there... and 'ipkg remove opie-mediummount' shows 'no package found nothing to do'  

So I will use my old hack again.  

Thanks

Greg
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145834\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You have a new personal message.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145902\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I don't see the medium-mount bug on my Poodle with the latest snapshot.  Thanks coredump!

One question.  opie-qss is installed, but still no sound.  Do I have to do something with alsa?  What packages do I need and what is the procedure?
Thanks.

-Phil
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145906\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Sound worked out of the box when I last tried a clean image  

Please check if
cat /usr/share/sounds/beep.raw and mplayer /usr/share/sounds/gaim/$SOME_WAVE_FILE produce sound on your System.

If not you may need to play with "alsamixer".
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145907\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

No sound from mplayer or catting to /dev/audio.  "Played" with alsamixer still no sound.  Tried both speaker and headphones
-Phil
« Last Edit: November 09, 2006, 11:38:06 am by phisch »
SL-5600
Watapon 1.6.1

Greg2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 790
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #70 on: November 09, 2006, 12:10:34 pm »
Quote
I don't see the medium-mount bug on my Poodle with the latest snapshot.
@phisch
Did you answer [y] to format the SD when using the new updater.sh? I'm trying to understand why it would work for some and not others?

phisch

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #71 on: November 09, 2006, 12:24:18 pm »
Quote
Quote
I don't see the medium-mount bug on my Poodle with the latest snapshot.
@phisch
Did you answer [y] to format the SD when using the new updater.sh? I'm trying to understand why it would work for some and not others?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145912\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Yes I did.  No partitions, ext2.
-Phil
SL-5600
Watapon 1.6.1

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #72 on: November 13, 2006, 11:08:58 am »
Quote
Quote
Quote
I've updated the distro feeds, please run "dist-upgrade" from the console.
dist-upgrade works great, but I had a couple of problems.

1. The security module kept asking for the pin number whilst the upgrade was trying to calibrate, I eventually had to ssh in from my main box, remove security and reboot the collie.

I should have been more clear. By "console" I meant the VT (ie: exit Opie / GPE)

Quote
2. dist-upgrade does not respect user alterations, it re-installed packages that I had removed, and it changed my decorative settings back to default.

samac
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145746\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Interesting. Sounds like some hentges-* packages do not like beeing reinstalled  
Thanks for spotting it, I'll have a look.

Could you give me an example which packages were re-installed after you had removed them?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=145754\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I had a look today at the offending packages. It only re-installs the Opie defaults if it does not find an existing Opie configuration (no re-install if ~/Settings/qpe.conf exists)

I'm kinda clueless how to narrow the bug down. Any ideas?
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

HoloVector

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 533
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #73 on: November 14, 2006, 09:32:31 pm »
Thanks CoreDump for all your hard work on this.  I just installed latest GPE WIP for Spitz on my "new" 3200.  It looks great but, I'm having some trouble with the whole safely removing CF and SD cards.  

I was expecting some GUI tool to handle this but, from what I have read on the forums is that there is no reliably running tool for this.  The Matchbox Cards Applet that I installed just disappears from the taskbar when I tap on it.  

I then tried to do it from the terminal but I can't figure it out.  Cardctl and pccardctl are nowhere to be found.  I guess they aren't part of the 2.6 kernel.  So what does one do to safely eject them?  Is there anything I need to type in terminal to kill my wifi connection before I type the eject sequence for the CF card?

Sorry for the newbie questions.  I'm new to Linux and my search mojo for these forums, google, the OpenZaurus FAQ and HowTos have failed me so far.

Thanks again.
« Last Edit: November 14, 2006, 09:35:33 pm by HoloVector »
I think I'm coming down with what kahm's got!  I now have 3 Zaurii in house!  ;)
Current: Zaurus SL-C3200 -  Bobby (Configuring pdaXii13 Akita with Full 5.4.9 upgrade running IceWM)
Zaurus SL-C1000 - Hachiko (Configuring Cacko 1.23 with evilJazz's new kernel)
Zaurus SL-C860 - Fett (Customized Cacko 1.23 with handmade Boba Fett Theme)
Symbol WiFi CF card|Buffalo WiFi CF Card|Buffalo Ethernet CF Card|Red Piel Frama Case|PDAir Case|Black Pelican 1020 Case|Pentopia Stylii|SaruTek Protectors|Transcend SDs (4GB 150X, 1GB 80X, 256MB 45X, 128MB 45X)|2GB PNY SD|2GB SanDisk SD|Transcend CFs (1GB 80X, 512MB 80X)|Sandisk CFs (4GB, 512MB, 256MB)|256MB Netac USB-CF|RH-1 Remote
Check out the ScummVM@tyrannozaurus page if you are an "adventurer" type of person.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom: New Versioning System
« Reply #74 on: November 15, 2006, 12:10:51 pm »
Quote
Thanks CoreDump for all your hard work on this.  I just installed latest GPE WIP for Spitz on my "new" 3200.  It looks great but, I'm having some trouble with the whole safely removing CF and SD cards. 

I was expecting some GUI tool to handle this but, from what I have read on the forums is that there is no reliably running tool for this.  The Matchbox Cards Applet that I installed just disappears from the taskbar when I tap on it. 

To my knowledge there is no (working) GUI app for ejecting SD / CF cardfs for GPE.

Quote
I then tried to do it from the terminal but I can't figure it out.  Cardctl and pccardctl are nowhere to be found.  I guess they aren't part of the 2.6 kernel.  So what does one do to safely eject them?  Is there anything I need to type in terminal to kill my wifi connection before I type the eject sequence for the CF card?

Pulling a WIFI card w/o ejecting it is fine, but CF and SD/MMC storage cards should be umounted first (umount /media/card umount /media/cf)
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.