Author Topic: Zubuntu 2.0 Released  (Read 32889 times)

cortez

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 375
    • View Profile
    • http://www.omegamoon.com
Zubuntu 2.0 Released
« on: August 29, 2009, 04:45:54 am »
Zubuntu v2.0 is available and can be downloaded here. The image is intended for spitz devices (SL-C3000, SL-C3100 and SL-C3200) but after a quick check most seems to work on the Akita (SL-C1000) as well.

Things I need to check on the Akita are suspend/resume (white screen, doesn't suspend) and the irda driver bails out with an error.
More info can be found on my blog. Please be so kind to give your feedback, report problems, share fixes, enhancements etc.

Have fun!

Cheers,
cortez
[div align=\"center\"]== == == == == == == == == == == == == ==
www.omegamoon.com
Zaurus SL-C750 - Died in a dreadful coffee experiment, has a second life somewhere in the Czech Republic
Zaurus SL-C1000 - Multiboot Zubuntu, Debian, Fedora, Poky, Android and others
Zaurus SL-C3100 - Development device, currently Zubuntu 2.0
Zaurus SL-6000L - The fridge is running Zubuntu 1.0
Zaurus SL-C860 - Cacko, untouched since kindly donated, waiting for Zubuntu
== == == == == == == == == == == == == ==[/div]

Wildherb

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
    • View Profile
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #1 on: August 29, 2009, 08:20:20 am »
Thanks Cortez, I'm downloading the image files now, I hope to get some time over the weekend to flash my Spitz.
C3000 running OpenBSD 4.4
C3100 running OpenZaurus

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #2 on: August 29, 2009, 10:36:26 am »
Downloading now, reporting back soon.
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #3 on: August 29, 2009, 12:08:30 pm »
No nano on default install -gasp-, aslactrl errors on boot too.  Playing more ...

Configured network with usual annoyances [not nearly so annoying with andromedia ... curious why the differences?]

apt-get install nano
Segmentation faulty tree... 0%

numerous apt-get updates fixed this one, apt-get upgrade lead to apt death.  While updateing it errored out on aqualung ... then from that point on apt-get anything gets Illegal Instructions, even by its self.
Continuing to fiddle.

Not seen this one before.
« Last Edit: August 29, 2009, 02:39:58 pm by scottlfa »
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi

cortez

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 375
    • View Profile
    • http://www.omegamoon.com
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #4 on: August 29, 2009, 01:19:19 pm »
Quote from: scottlfa
No nano on default install -gasp-, aslactrl errors on boot too.  Playing more ...
No nano on default indeed. Had to make (quite) some choices.
Please tell me what the alsa errors are, haven't seen them!
[div align=\"center\"]== == == == == == == == == == == == == ==
www.omegamoon.com
Zaurus SL-C750 - Died in a dreadful coffee experiment, has a second life somewhere in the Czech Republic
Zaurus SL-C1000 - Multiboot Zubuntu, Debian, Fedora, Poky, Android and others
Zaurus SL-C3100 - Development device, currently Zubuntu 2.0
Zaurus SL-6000L - The fridge is running Zubuntu 1.0
Zaurus SL-C860 - Cacko, untouched since kindly donated, waiting for Zubuntu
== == == == == == == == == == == == == ==[/div]

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #5 on: August 29, 2009, 02:35:03 pm »
Alsa error seemed to go away after first boot.

Looking into the apt error, seems the powerpc folks had a similar issue link
seems to be related to a bad libstdc++6 file, this is one of the files upgraded when I did the apt-get upgrade.

Ah, btw this is all running on a SL-C1000 Akita, not a spitz.
« Last Edit: August 29, 2009, 03:01:44 pm by scottlfa »
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi

YoG

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #6 on: August 29, 2009, 03:00:18 pm »
Quote from: cortez
The image is intended for spitz devices (SL-C3000, SL-C3100 and SL-C3200) but after a quick check most seems to work on the Akita (SL-C1000) as well.

Any chance it will also work on a C7x0 device?

Thanks,

YoG
« Last Edit: August 29, 2009, 03:01:10 pm by YoG »
C860 Autobuilt Angstrom (OPIE) & Zubuntu 9.04  dual boot using kexec
SanDisk SDHC 4GB, Agiwara Sys-Com CF 1GB, Sandisk CF 256MB, Socket BT, Linksys WCF12 Wifi card, RoyalTek RBT-1000 Bluetooth GPS
yogzlog.blogspot.com

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #7 on: August 29, 2009, 05:38:17 pm »
Redid the whole installation, kept the nano and rcconf debs seperate and copied the various conf's I changed to a ext3 cf card.

Just won't apt-get upgrade till its confirmed safe

PS Alsa error was again on the first boot, but gone on the second.
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi

Capn_Fish

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2342
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #8 on: August 29, 2009, 11:51:31 pm »
@Scottfla: Did you check your MD5SUMs? Small amounts of corruption can cause strange errors...
SL-C750- pdaXrom beta 1 (mostly unused)
Current distro: Gentoo

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #9 on: August 30, 2009, 01:51:02 am »
Yepa, its all good seeings as its meant for the 3x00 series. Waiting for more user feedback   I like it thus far ... though it seems to be slower than the zUbuntu Jaunty Updated release.

Same as pToki's post, tweak a bit zaurus leds:
echo mmc0 > /sys/class/leds/spitz\:green\:hddactivity/trigger
echo ide-disk > /sys/class/leds/spitz\:amber\:charge/trigger

if you like put it in /etc/init.d/zaurusd right after echo "starting zaurusd"
this gives you blinking leds while accessing cards.
« Last Edit: August 30, 2009, 02:02:55 am by scottlfa »
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #10 on: August 30, 2009, 03:28:45 am »
apt-get install xfce4 ... ended up updating the same files as the apt-get upgrade tried to on the first installation.  Apt-get is now fubared again.
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi

Fatty

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #11 on: August 30, 2009, 01:39:56 pm »
Thank you Cortez!

Installed but no go for my socket wifi.

It says 'failed to initialize firmware'.

I've tried to use spectrum_cs fw from Debian (which works with the previous Zubuntu 1.0) but still no luck.

Pretec works though.
« Last Edit: August 30, 2009, 01:44:49 pm by Fatty »
C1000 - Empty, waiting for Sharp ROM.
C3100 - dualbooting Andromeda Debian from 2or0 and Zubuntu 2.0 from Cortez
iPhone 3G.
Kohjinsha - Win 7

cortez

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 375
    • View Profile
    • http://www.omegamoon.com
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #12 on: August 30, 2009, 02:18:41 pm »
Quote from: Fatty
Thank you Cortez!

Installed but no go for my socket wifi.

It says 'failed to initialize firmware'.

I've tried to use spectrum_cs fw from Debian (which works with the previous Zubuntu 1.0) but still no luck.

Pretec works though.
Please run "dmesg|tail" (without the quotes) after the insertion of the card, and post the result here
[div align=\"center\"]== == == == == == == == == == == == == ==
www.omegamoon.com
Zaurus SL-C750 - Died in a dreadful coffee experiment, has a second life somewhere in the Czech Republic
Zaurus SL-C1000 - Multiboot Zubuntu, Debian, Fedora, Poky, Android and others
Zaurus SL-C3100 - Development device, currently Zubuntu 2.0
Zaurus SL-6000L - The fridge is running Zubuntu 1.0
Zaurus SL-C860 - Cacko, untouched since kindly donated, waiting for Zubuntu
== == == == == == == == == == == == == ==[/div]

Fatty

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #13 on: August 30, 2009, 02:34:30 pm »
Quote from: cortez
Please run "dmesg|tail" (without the quotes) after the insertion of the card, and post the result here

pcmcia_socket pcmcia_socket0: pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
pcmcia 0.0: pcmcia: registering new device pcmcia0.0
eth0: failed to initialize firmware (err = -16)
spectrum_cs: register_netdev() failed
eth0: failed to initialize firmware (err = -16)
spectrum_cs: register_netdev() failed
pcmcia_socket pcmcia_socket0: pccard: card ejected from slot 0
C1000 - Empty, waiting for Sharp ROM.
C3100 - dualbooting Andromeda Debian from 2or0 and Zubuntu 2.0 from Cortez
iPhone 3G.
Kohjinsha - Win 7

scottlfa

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
    • View Profile
    • http://
Zubuntu 2.0 Released
« Reply #14 on: August 30, 2009, 10:31:29 pm »
Could you post the kernel zimage and updater.sh for 2.6.31-rc8-omegamoon-spitz?
"So there I was, spitting on my goldfish trying to keep it alive ..."
---------------------------------------------------------------< O >-------------------------------------------------------
Viliv N5 [Debian]
Acer One Running OSX 10.5.7 [Dell 3190 & Ram Upgraded]
SL-C1000 [ZUbuntu], JasJar [WM 6.5], Nokia N900, and Samsung Galaxy S 4G.
Sony Ux280P [Kbuntu 10.4 Lucid], PsP Go and DSi