Author Topic: Ssh Problems  (Read 2352 times)

otciii

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
    • http://
Ssh Problems
« on: January 24, 2005, 12:33:57 am »
Hey guys,

I have a good one for you.  I just re-flashed to the new oz 3.5.2 with the opie environment, and I am having a hell of a time ssh-ing into the zaurus from my desktop.  I asked a friend of mine locally and he recommended setting a password for root.  I did that (passwd in console) and that still didn't work.  So then I tried to install all of the ssh packages under package manager.  I installed them all to the SD card, and still I cannot ssh into the machine.

When I try to, through secure shell on my XP machine, I type in the zaurus' ip address, root for the username and hit connect.  Then, I think it connects, and asks me for a password.  Now, I try the password that I changed the root password too, and hit ok, as soon as I hit OK a screen comes up and says:

 "Server responded connection closed:
the connection to the remote host was lost.  This usually means the network connection has terminated or that the remote host computer was rebooted.  Most network outages are short, so trying again may help."

Well, ssh is full of shit, because trying again doesn't help at all.

Someone help,

THanks
Sharp Zaurus sl-5500
OZ 3.5.2
256 meg SD
Netgear CF WiFi card

bluedevils

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1284
    • View Profile
    • http://
Ssh Problems
« Reply #1 on: January 24, 2005, 10:29:53 am »
I haven't had the problem, but maybe your sshd_config file is set not to let root login.  Did you try logging in as zaurus?
I'm now an iphone user and use my zaurii as serial terminals, perl and shell scripting and when I need 640x480 screens

sl-c3100/pda cacko 1.23 | sl-6000l/needs battery | sl-c760/server pdaxrom rc12 | Former sl-5500/tkcrom owner (sister's birthday gift)

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Ssh Problems
« Reply #2 on: January 24, 2005, 12:32:24 pm »
I get that message when I try to use the ssh client from ssh.com; using putty (or ssh under Linux) all works fine, I'd be interested to know what's causing the error though.


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

otciii

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
    • http://
Ssh Problems
« Reply #3 on: January 24, 2005, 01:07:29 pm »
Quote
I get that message when I try to use the ssh client from ssh.com; using putty (or ssh under Linux) all works fine, I'd be interested to know what's causing the error though.


Si
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=63751\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Cool thanks man, I will try that, because I am using the client from ssh.com.  I will try putty and let you know what happens.
Sharp Zaurus sl-5500
OZ 3.5.2
256 meg SD
Netgear CF WiFi card

otciii

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
    • http://
Ssh Problems
« Reply #4 on: January 24, 2005, 02:53:55 pm »
Ok, putty did the trick.  I wonder why the ssh client from ssh.com doesn't work, but oh well.  Also, I am having a new problem, this time with opera 7.3.

I read this thread https://www.oesf.org/forums/index.php?showt...92;.shared_null

and that guy had similiar problems, but the solution did not work for me.

I tried the ipkg-link, then I tried this
ln -s /opt/QtPalmtop/opera /usr/share/opera
and it said that that link was already in place, and I am still getting the same error message

root@collie:/mnt/card/opt/QtPalmtop/bin#  symbol lookup error: opera: undefined symbol: _7QString.shared_null

thanks
Sharp Zaurus sl-5500
OZ 3.5.2
256 meg SD
Netgear CF WiFi card

lardman

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4512
    • View Profile
    • http://people.bath.ac.uk/enpsgp/Zaurus/
Ssh Problems
« Reply #5 on: January 25, 2005, 05:28:06 am »
You need to run makecompat on the opera binary. This error is what happens if you don't.

Either do it from the command line as in the thread you linked, or use the GUI interface (on the Settings page).

I assume you have installed the compat packages: opie-sh, oz-compat and oz-compat-opie from the feed.


Si
C750 OZ3.5.4 (GPE, 2.6.x kernel)
SL5500 OZ3.5.4 (Opie)
Nokia 770
Serial GPS, WCF-12, Socket Ethernet & BT, Ratoc USB
WinXP, Mandriva

otciii

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
    • http://
Ssh Problems
« Reply #6 on: January 27, 2005, 12:39:21 am »
I wish I was cool like lardman, I really do.

As always, fixed me right up, thanks again
Sharp Zaurus sl-5500
OZ 3.5.2
256 meg SD
Netgear CF WiFi card