Author Topic: Multisync For Cacko  (Read 7929 times)

DaveAnderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #15 on: January 14, 2005, 05:29:08 pm »
Quote
FYI, qcop is the protocol that qtopia applications use to talk to each other.  I have no idea if disabling this is why it won't work for you. . . have you tried checking that box?
With QCop checked, it comes back with: Failed to connect to local: Could not connect to server: No route to host.

stupkid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 578
    • View Profile
    • http://
Multisync For Cacko
« Reply #16 on: January 14, 2005, 05:31:29 pm »
The password field in your Multisync pair should be blank.

You need to put your public key into /home/zaurus/.ssh/.  running the following on your Zaurus as root should do the trick:

cp /home/root/.ssh/* /home/zaurus/.ssh/

You should now be able to 'ssh zaurus@192.168.1.47' into your Zaurus without entering a password.  It will not work until you can log into your Z as the zaurus user without being prompted for a password.

Zaurus SL-C3200 pdaXii13v2 5.5 / Ambicom WC1100C-CF / Socket Bluetooth Rev G


OpenMoko FreeRunner - Running Tweaked OM2008.x Image

DaveAnderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #17 on: January 14, 2005, 06:04:29 pm »
'ssh zaurus@192.168.1.47' - works w/o entering password now.

The OpenZaurus Plugin Config is now:

Type: Zaurus
Protocol: SFTP
IP: 192.168.1.47
Port: 22
QCop: Unchecked (again tried both)

Username: zaurus
Password: <blank>

Still 'Connecting to first client'

I've been reading through the multisync mailing list on sourceforge.  The only somewhat useful thing I found was this:

Quote
The command we are running is:
 
 "sftp -o Port=22 -o BatchMode=yes
 root@10.42.2.2:Applications/addressbook/addressbook.xml
 /tmp/addressbook.xml"

Now, he was referring to Opie, and this was before the Connection Type of 'Zaurus' was added (though apparently this thread I was in was the reason for the 'Zaurus' type being added).  Anyway, if I run:

dave@p434 dave $ sftp -o Port=22 -o BatchMode=yes zaurus@192.168.1.47:Applications/addressbook/addressbook.xml ~/addressbook.xml
Connecting to 192.168.1.47...
Fetching /home/zaurus/Applications/addressbook/addressbook.xml to /home/dave/addressbook.xml

So it's working for me.  It seems like I'm just a step away from getting it.

stupkid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 578
    • View Profile
    • http://
Multisync For Cacko
« Reply #18 on: January 14, 2005, 06:15:56 pm »
Hmm, I'll check my configuration at home tonight.  I'm not seeing what is missing.

Zaurus SL-C3200 pdaXii13v2 5.5 / Ambicom WC1100C-CF / Socket Bluetooth Rev G


OpenMoko FreeRunner - Running Tweaked OM2008.x Image

stupkid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 578
    • View Profile
    • http://
Multisync For Cacko
« Reply #19 on: January 15, 2005, 01:24:57 am »
Switch your type to "Opie/Open Zaurus".  That should solve your problem.  The "Zaurus"  type is for the old Sharp PIMs before DTM.  That's the only thing different about our configs that I see.  If that doesn't do it I don't know what will.

Zaurus SL-C3200 pdaXii13v2 5.5 / Ambicom WC1100C-CF / Socket Bluetooth Rev G


OpenMoko FreeRunner - Running Tweaked OM2008.x Image

DaveAnderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #20 on: January 15, 2005, 06:59:50 am »
Quote
Switch your type to "Opie/Open Zaurus".  That should solve your problem.  The "Zaurus"  type is for the old Sharp PIMs before DTM.  That's the only thing different about our configs that I see.  If that doesn't do it I don't know what will.
Do you have QCop checked or no?

stupkid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 578
    • View Profile
    • http://
Multisync For Cacko
« Reply #21 on: January 15, 2005, 01:27:26 pm »
Qcop is unchecked.

Zaurus SL-C3200 pdaXii13v2 5.5 / Ambicom WC1100C-CF / Socket Bluetooth Rev G


OpenMoko FreeRunner - Running Tweaked OM2008.x Image

DaveAnderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #22 on: January 18, 2005, 02:00:59 pm »
Quote
Qcop is unchecked.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=62758\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Looks like I've come to a dead end on this.  I'm stuck at the same problem.  Nothing works, and it sucks that it is working from command line.  I'll try to post a note about it on the multisync web site and see where I can get.  I may also give it a try from a Linux box I have here at work.  I've tried both emerged multisync and the latest from CVS (to get Evo2 support, though that's not even an issue just now) - perhaps I have some mixed up files somewhere.  Thanks for your help to this point stupkid.

stupkid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 578
    • View Profile
    • http://
Multisync For Cacko
« Reply #23 on: January 18, 2005, 05:52:11 pm »
Have you looked at this thread:

https://www.oesf.org/forums/index.php?showt...t=0&#entry63002

It looks as if there is a problem with the portage tree for multisync.

Zaurus SL-C3200 pdaXii13v2 5.5 / Ambicom WC1100C-CF / Socket Bluetooth Rev G


OpenMoko FreeRunner - Running Tweaked OM2008.x Image

DaveAnderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #24 on: January 19, 2005, 11:17:28 am »
Quote
Have you looked at this thread:

https://www.oesf.org/forums/index.php?showt...t=0&#entry63002

It looks as if there is a problem with the portage tree for multisync.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=63087\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Dude, you rock.  That was it.  I'll thank the other poster too.

It makes sense, even though I tried CVS.  I didn't spend as much time with CVS and I believe with CVS I didn't have the right login/password setup.  I figured I'd be safe and try the stable version from portage.  Ooops.  I tried the -1 version and BOOM, it worked instantly.  Crazy.

Thanks again for all your help.  I'm so psyched to have this going.  To be able to keep Evolution and use it with my Z is literally a dream come true.
« Last Edit: January 19, 2005, 11:19:34 am by DaveAnderson »

petya

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #25 on: January 29, 2005, 05:49:49 am »
Hi, i have set up everything just like you guys said, sync semms to work, but the evolution entrys does not apperar on the z. This is a sync in terminal:

Connecting to 192.168.129.201...
Fetching /home/zaurus/Applications/addressbook/addressbook.xml to /tmp/addressbook.xml
/home/zaurus/Applications/addressbook/address 100%  113     0.1KB/s   00:00
Connecting to 192.168.129.201...
Fetching /home/zaurus/Applications/todolist/todolist.xml to /tmp/todolist.xml
/home/zaurus/Applications/todolist/todolist.x 100%   55     0.1KB/s   00:00
Connecting to 192.168.129.201...
Fetching /home/zaurus/Applications/datebook/datebook.xml to /tmp/datebook.xml
/home/zaurus/Applications/datebook/datebook.x 100%   82     0.1KB/s   00:00
Connecting to 192.168.129.201...
Fetching /home/zaurus/Settings/Categories.xml to /tmp/Categories.xml
/home/zaurus/Settings/Categories.xml          100%  164     0.2KB/s   00:00
tasks length msyncid4 0
[evo2-sync] INFORMATION: Done searching for changes. Found 0 changes
tasks length msyncid4 0
[evo2-sync] INFORMATION: Done searching for changes. Found 0 changes
sftp> cd Settings
sftp> put /home/petya/.multisync/4/Categories.xml Categories.xml
Uploading /home/petya/.multisync/4/Categories.xml to /home/zaurus/Settings/Categories.xml
sftp> bye
sftp> cd Applications/addressbook
sftp> put /home/petya/.multisync/4/addressbook.xml addressbook.xml
Uploading /home/petya/.multisync/4/addressbook.xml to /home/zaurus/Applications/addressbook/addressbook.xml
sftp> bye
sftp> cd Applications/todolist
sftp> put /home/petya/.multisync/4/todolist.xml todolist.xml
Uploading /home/petya/.multisync/4/todolist.xml to /home/zaurus/Applications/todolist/todolist.xml
sftp> bye
sftp> cd Applications/datebook
sftp> put /home/petya/.multisync/4/datebook.xml datebook.xml
Uploading /home/petya/.multisync/4/datebook.xml to /home/zaurus/Applications/datebook/datebook.xml
sftp> bye
sync_done

but there is change in evolution. What am i doing wrong?

petya

petya

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #26 on: January 29, 2005, 06:02:25 am »
there is an entry in evolution task list and an entry in opie todo, but none of them appears on the other side, i am running a gentoo box, and using a new (0.83) multisync with evolution 2.

Huinen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #27 on: February 02, 2005, 12:56:32 pm »
I have the same problem too. The evolution entry is into applications/addressbook/addressbook.xml after syncing but does appear when I start the opie-addressbook aplication
Sharp Zaurus C860
D-link DCF-660W
Sandisk SD 1GB
Cacko Rom 1.22

petya

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #28 on: February 04, 2005, 08:39:58 am »
maybe a bug in evo2 plugin? what distribution do you run?

DaveAnderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
Multisync For Cacko
« Reply #29 on: February 04, 2005, 11:53:20 am »
Quote
maybe a bug in evo2 plugin? what distribution do you run?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=65543\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

You need to launch the Opie addressbook from the command prompt - be sure to specify path or go to path and run with ./addressbook

Otherwise you are just running the Sharp addressbook.

I posted another thread on this Opie address book issue and the Cacko author responded with some input, but I haven't researched it.