Author Topic: Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available  (Read 17246 times)

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« on: June 21, 2006, 05:53:29 pm »
Hello all!

After Hundreds of CVS and OE commits, countless hours of hacking, tuning and tweaking,
after digging through 18Gb of source code compiled into 2Gb of binary data for two machines in
three configurations,

I can now proudly present the first stable Hentges ROM Release after 13 month.

Grab it while it's hot  

Happy flashing
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

Hrw

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1366
    • View Profile
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #1 on: June 21, 2006, 06:21:56 pm »
Now I need to finish building feeds for OpenZaurus 3.5.4.1 to get it released...
OpenZaurus 3.5.4x Release Manager
OpenEmbedded, Ångström, Poky developer
My website

Misc embedded hardware.

Snappy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 793
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #2 on: June 21, 2006, 08:40:08 pm »
*ouch* *ouch* ... its hot!  ...  ... grabbing it now ...
Snappy!
------------------------
Akita (Daily use)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>SL-C1000 with Cacko 1.23 full
Accessories: Wifi XI-825 CF  |  16GB (6) SDHC (Transcend) | 1GB 80x CF (RiDATA PRO-2) </span>

Collie (Sandbox)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>SL-5500 with OZ/GPE 3.5.4.1 alpha3 build 2006-04-27
Accessories: 512MB A-Data SD | 64MB Toshiba SD</span>

Snappy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 793
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #3 on: June 22, 2006, 12:02:23 am »
Just flashed it and booted up. Everything is 5-by-5.

btw, is it norm that the Do-You-Want-to-Scan-DocTab dialog almost always appear out of size on OPIE on first boot?

I always have to remove all media, including SD (even though I installed cardfs) to get into the system. Subsequent boots will show the dialog in the right size. I recall this behaviour back in 3.5.3.  ... Am I missing something?
Snappy!
------------------------
Akita (Daily use)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>SL-C1000 with Cacko 1.23 full
Accessories: Wifi XI-825 CF  |  16GB (6) SDHC (Transcend) | 1GB 80x CF (RiDATA PRO-2) </span>

Collie (Sandbox)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>SL-5500 with OZ/GPE 3.5.4.1 alpha3 build 2006-04-27
Accessories: 512MB A-Data SD | 64MB Toshiba SD</span>

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #4 on: June 22, 2006, 02:12:22 am »
Quote
Just flashed it and booted up. Everything is 5-by-5.

btw, is it norm that the Do-You-Want-to-Scan-DocTab dialog almost always appear out of size on OPIE on first boot?

I always have to remove all media, including SD (even though I installed cardfs) to get into the system. Subsequent boots will show the dialog in the right size. I recall this behaviour back in 3.5.3.  ... Am I missing something?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132313\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Nope, this years-old bug in Opie has still not been fixed I'm afraid.
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

chrisl

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile
    • http://web.mac.com/iepfreaks/iWeb/Site/Main%20Page.html
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #5 on: June 22, 2006, 02:29:47 am »
Quote
Quote
Just flashed it and booted up. Everything is 5-by-5.

btw, is it norm that the Do-You-Want-to-Scan-DocTab dialog almost always appear out of size on OPIE on first boot?

I always have to remove all media, including SD (even though I installed cardfs) to get into the system. Subsequent boots will show the dialog in the right size. I recall this behaviour back in 3.5.3.  ... Am I missing something?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132313\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Nope, this years-old bug in Opie has still not been fixed I'm afraid.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132323\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Snappy, what do you do to get out of the wonderful De-You.... screen? Reboot/reset with the cards out or what?
Zaurus SL-5500, Kodak CF 32 & 256 MB, generic (pqi) 1 GB SD & polaroid 1 GB SD, tkc 2a3 with home on SD, Belkin F5D6060 CF WiFi Card, MacBook Pro 1.8 GHz Core Duo, OS X 10.4.10

zedkatuf2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
    • View Profile
    • http://www.projectgalileo.org.uk
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #6 on: June 22, 2006, 02:56:38 am »
Quote
btw, is it norm that the Do-You-Want-to-Scan-DocTab dialog almost always appear out of size on OPIE on first boot?

Is this on your Atika or collie?
Zaurus SLC3200 (Terrier) [SOLD]
Hardware extras: 2Gb Viking SD card 4Gb Transcode MMC card 2Gb Kingston 50x CF card Symbol Socket Spectrum & Ambicom 1100C  WLAN cards Shirtpocket Bluetooth CF  & Sitecom USB cards Running Pdaxii13 using Meanie's Atika ROM & full-hd apps.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #7 on: June 22, 2006, 03:05:52 am »
Quote
Quote
btw, is it norm that the Do-You-Want-to-Scan-DocTab dialog almost always appear out of size on OPIE on first boot?

Is this on your Atika or collie?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132327\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Only happens on QVGA devices (ie: Collie / Poodle)
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

chrisl

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
    • View Profile
    • http://web.mac.com/iepfreaks/iWeb/Site/Main%20Page.html
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #8 on: June 22, 2006, 03:08:01 am »
Quote
Quote
btw, is it norm that the Do-You-Want-to-Scan-DocTab dialog almost always appear out of size on OPIE on first boot?

Is this on your Atika or collie?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132327\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Collie....I figured it out. It seems to have stuffed all of the applications into RAM which has resulted in an unstable system. Oh well, at least I use Opie.
Zaurus SL-5500, Kodak CF 32 & 256 MB, generic (pqi) 1 GB SD & polaroid 1 GB SD, tkc 2a3 with home on SD, Belkin F5D6060 CF WiFi Card, MacBook Pro 1.8 GHz Core Duo, OS X 10.4.10

zedkatuf2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
    • View Profile
    • http://www.projectgalileo.org.uk
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #9 on: June 22, 2006, 03:17:29 am »
Quote
Collie....I figured it out. It seems to have stuffed all of the applications into RAM which has resulted in an unstable system. Oh well, at least I use Opie.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132329\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Are you going to try it on your Atika   ?
Zaurus SLC3200 (Terrier) [SOLD]
Hardware extras: 2Gb Viking SD card 4Gb Transcode MMC card 2Gb Kingston 50x CF card Symbol Socket Spectrum & Ambicom 1100C  WLAN cards Shirtpocket Bluetooth CF  & Sitecom USB cards Running Pdaxii13 using Meanie's Atika ROM & full-hd apps.

Snappy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 793
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #10 on: June 22, 2006, 06:02:46 am »
Quote
Snappy, what do you do to get out of the wonderful De-You.... screen? Reboot/reset with the cards out or what?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132325\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Chris, I make sure everything is installed, oz/opie + cardfs ... #1 so I get the first boot with the size-me-up-dialog ( ) ....

#2 I just do a battery switch flip to power off and on.
#3 Remove SD and CF
#4 Pressed Cancel (a few times just in case) to power up.
#5 Got into opie screen calibrate page. Calibrate
#6 Got into OPIE with tabs but not all, since SD with cardfs is not inserted.
#7 Reboot or shutdown
#8 Insert SD before kernel finish loading, so that SD is loaded and cardfs is used
#8.5 The DocTab dialog pops up ... this time in right size. I clear everything.
#9 OZ boots and OPIE loads up with full hentges rom apps and tabs.

Its on my collie. Gonna try out gpe in awhile ... though unless I can get murphytalk running on opie or some form of chinese input in gpe, my Akita stays on Cacko1.23.
Snappy!
------------------------
Akita (Daily use)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>SL-C1000 with Cacko 1.23 full
Accessories: Wifi XI-825 CF  |  16GB (6) SDHC (Transcend) | 1GB 80x CF (RiDATA PRO-2) </span>

Collie (Sandbox)
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>SL-5500 with OZ/GPE 3.5.4.1 alpha3 build 2006-04-27
Accessories: 512MB A-Data SD | 64MB Toshiba SD</span>

samot

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 82
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #11 on: June 22, 2006, 11:30:52 am »
I'm taking my first steps out of the Sharp Rom (got my colie a month ago and a CF just on Twesday). I just installed Hentges Rom with GPE. I still haven't desideded on which distribution to stay.

There are a couple of things I don yet understand:

*Which is the diference betwenn the Hentges Rom and the plain OZ Rom?

*I get a kernell version mismach warning while booting. I got my kernel from the OZ page (2.4.18-rmk7-pxa3-embedix). Where do I get the correct kernell?

*Are feeds working? Couldn't make them work with my previous flat GPE from the OZ page.

My firs impresion on GPE are very promising, I like it more than OPIE but I would like to try some software on it like firefox and get a good mp3 player on it.

Congratulations to the hole developer comunity!!
sl-5500 | WCF12 | SD kingstone 1gb | CF Memorex (Samsung) 64mb | OZ/OPIE (for the moment)

zedkatuf2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
    • View Profile
    • http://www.projectgalileo.org.uk
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #12 on: June 22, 2006, 11:40:32 am »
Quote
I'm taking my first steps out of the Sharp Rom (got my colie a month ago and a CF just on Twesday). I just installed Hentges Rom with GPE. I still haven't desideded on which distribution to stay.

There are a couple of things I don yet understand:

*Which is the diference betwenn the Hentges Rom and the plain OZ Rom?

*I get a kernell version mismach warning while booting. I got my kernel from the OZ page (2.4.18-rmk7-pxa3-embedix). Where do I get the correct kernell?

*Are feeds working? Couldn't make them work with my previous flat GPE from the OZ page.

My firs impresion on GPE are very promising, I like it more than OPIE but I would like to try some software on it like firefox and get a good mp3 player on it.

Congratulations to the hole developer comunity!!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=132403\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

The Hentges ROM has several apps configured & pre-installed that perhaps the vanilla OZ ROM doesn't & it might have a few kernel tweaks too, which is why you should get the kernel from the hentges site rather than the OZ site.  The Hentges feed should work if you have a working usbnet or wifi card.
Zaurus SLC3200 (Terrier) [SOLD]
Hardware extras: 2Gb Viking SD card 4Gb Transcode MMC card 2Gb Kingston 50x CF card Symbol Socket Spectrum & Ambicom 1100C  WLAN cards Shirtpocket Bluetooth CF  & Sitecom USB cards Running Pdaxii13 using Meanie's Atika ROM & full-hd apps.

CoreDump

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 713
    • View Profile
    • http://www.hentges.net
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #13 on: June 22, 2006, 11:42:16 am »
ewi, the master mirror of OpenZaurus is currently down and with it all feeds  
Webmaster of hentges.net & Embedded Linux Developer.

samot

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 82
    • View Profile
    • http://
Hentges Rom 3.5.4.1 T1 Final Release Available
« Reply #14 on: June 22, 2006, 12:28:56 pm »
Quote
The Hentges ROM has several apps configured & pre-installed that perhaps the vanilla OZ ROM doesn't & it might have a few kernel tweaks too, which is why you should get the kernel from the hentges site rather than the OZ site.  The Hentges feed should work if you have a working usbnet or wifi card.
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

So far I get less aplications (PIM package manager, text editor, etc) in comparison with OZ one. I noticed the ability to move the root which I apreciate. How do I get more packages? Should I use ipk command?

On the other hand, I don't understand how to patch the kernel. Should I recomplie it?
I've been in [a href=\"http://www.hentges.net/misc/mhkernel.html]http://www.hentges.net/misc/mhkernel.html[/url] and it links me to kernel.org!!

I'm a bit lost  
« Last Edit: June 22, 2006, 12:38:05 pm by samot »
sl-5500 | WCF12 | SD kingstone 1gb | CF Memorex (Samsung) 64mb | OZ/OPIE (for the moment)