Author Topic: Angstrom  (Read 20899 times)

Antikx

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1147
    • View Profile
    • http://tyrannozaurus.com
Angstrom
« Reply #15 on: March 09, 2007, 12:43:28 am »
Quote
jpmatrix thank you for pointing me in the right direction.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155781\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Sounds like we might see Angstom in Sunday.
Kanpai,
-Antikx (Twitter, Mugshot and PodNova)
C1000 - pdaXrom R198 (Celestial Environment)
tyrannozaurus.com
[img]http://www.tyrannozaurus.com/files/category_pictures/general_1.png\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]
Zaurus news/blogs feed from Zaurus users
Free Windows, Linux, or Web RSS readers.
Featured pages at tyrannozaurus:
Sharp Petition, ScummVM, Cacko, pdaXii13, and Celestial Environment

jpmatrix

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1014
    • View Profile
    • http://matrixmen.free.fr
Angstrom
« Reply #16 on: March 09, 2007, 02:19:33 am »
Quote
Quote
jpmatrix thank you for pointing me in the right direction.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155781\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
Sounds like we might see Angstom in Sunday.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155808\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

i hope you'll help me:
i cannot go any further with angstrom because i'm unable to have my belkin bluetooth cf card to work with it...and i need it to do dialup networking with my phone...
**Fujitsu U1010 !!!  
**ex-Zaurus SL-C3000 owner with Debian kernel 2.6.24-yonggun

danboid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 881
    • View Profile
    • http://
Angstrom
« Reply #17 on: March 09, 2007, 07:37:18 am »
I just tried installing the latest Angstrom test release on my c3100 but I've been unable to get wifi going.

It doesn't like my PLANEX GW-CF11X- dmesg says it is missing the primary firmware. I'm sure people must've requested support for this card in OZ many times before as it seems to be quite popular. Will Angstrom (and OZ) never support these cards for legal reasons? It works fine under pdaXrom and Sharp/cacko.

I've got another CF wifi card which cacko identifies as a 'Senao'- its Prism2 based I think and the light on this CF card blinks when I insert it under Angstrom but choosing Settings/ Network Setup from the GPE menu just shows a clock cursor then nothing happens.
« Last Edit: March 09, 2007, 07:39:09 am by danboid »
Zaurus SL-C3000 w/ MD swapped for a Kingston 32GB Ultimate 266X CF running ALARM
Banana Pi running ALARM on a WD Scorpio SATA II HD
System76 Gazelle Pro i7 laptop w/ SAMSUNG 840 EVO SSD running Arch x64

How to install Arch on your C3x00 Zaurus https://github.com/danboid/ZALARM-install

jpmatrix

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1014
    • View Profile
    • http://matrixmen.free.fr
Angstrom
« Reply #18 on: March 09, 2007, 07:44:22 am »
Quote
I just tried installing the latest Angstrom test release on my c3100 but I've been unable to get wifi going.

It doesn't like my PLANEX GW-CF11X- dmesg says it is missing the primary firmware. I'm sure people must've requested support for this card in OZ many times before as it seems to be quite popular. Will Angstrom (and OZ) never support these cards for legal reasons? It works fine under pdaXrom and Sharp/cacko.

I've got another CF wifi card which cacko identifies as a 'Senao'- its Prism2 based I think and the light on this CF card blinks when I insert it under Angstrom but choosing Settings/ Network Setup from the GPE menu just shows a clock cursor then nothing happens.
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

yeah apparently many menu items seem to be phantom... usb settings does the same thing... so no usb - pc link and more important usb host doesn't seem to work (at least my bt usb dongle didn't lit...)
perhaps we should try the angstrom-distro-users mailing list to have more answers to our questions :

[a href=\"http://lists.linuxtogo.org/pipermail/angstrom-distro-users/]http://lists.linuxtogo.org/pipermail/angstrom-distro-users/[/url]
**Fujitsu U1010 !!!  
**ex-Zaurus SL-C3000 owner with Debian kernel 2.6.24-yonggun

HoloVector

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 533
    • View Profile
    • http://
Angstrom
« Reply #19 on: March 09, 2007, 10:36:23 am »
This isn't looking promising.  

I'm still in the process of backing up my 3200 MD.  Had trouble finding somewhere with enough space (long story) and I don't have a bluetooth card or adapter so, I won't be much help there.  

I do have three WIFI cards that I will test with:

Symbol Spectrum24
Buffalo AirStation wli2-cf-s11 (Prism 2 or 2.5)
SanDisk Connect Plus (Damn freaky card )

I have had very good experiences with the Buffalo.  The Symbol can be a bit tricky at times but, I usually can get it to work.  I have never gotten the SanDisk to work.
« Last Edit: March 09, 2007, 10:47:48 am by HoloVector »
I think I'm coming down with what kahm's got!  I now have 3 Zaurii in house!  ;)
Current: Zaurus SL-C3200 -  Bobby (Configuring pdaXii13 Akita with Full 5.4.9 upgrade running IceWM)
Zaurus SL-C1000 - Hachiko (Configuring Cacko 1.23 with evilJazz's new kernel)
Zaurus SL-C860 - Fett (Customized Cacko 1.23 with handmade Boba Fett Theme)
Symbol WiFi CF card|Buffalo WiFi CF Card|Buffalo Ethernet CF Card|Red Piel Frama Case|PDAir Case|Black Pelican 1020 Case|Pentopia Stylii|SaruTek Protectors|Transcend SDs (4GB 150X, 1GB 80X, 256MB 45X, 128MB 45X)|2GB PNY SD|2GB SanDisk SD|Transcend CFs (1GB 80X, 512MB 80X)|Sandisk CFs (4GB, 512MB, 256MB)|256MB Netac USB-CF|RH-1 Remote
Check out the ScummVM@tyrannozaurus page if you are an "adventurer" type of person.

HoloVector

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 533
    • View Profile
    • http://
Angstrom
« Reply #20 on: March 09, 2007, 01:39:31 pm »
Thanks for the link to the Angstrom mail lists.  While I was waiting for my copy to finish, I found out that jfss2 images on the image are for a Internal flash install on a Spitz model.  I think I try that one instead of the microdrive install.  A pure microdrive install under Hentges was slower for most tasks than Cacko is in internal flash for me.  Also then I don't have repartition my MD which is bonus for me since I have a feeling I may not have a long stopover in Angstrom right now.  I'll keep you posted on my results.
I think I'm coming down with what kahm's got!  I now have 3 Zaurii in house!  ;)
Current: Zaurus SL-C3200 -  Bobby (Configuring pdaXii13 Akita with Full 5.4.9 upgrade running IceWM)
Zaurus SL-C1000 - Hachiko (Configuring Cacko 1.23 with evilJazz's new kernel)
Zaurus SL-C860 - Fett (Customized Cacko 1.23 with handmade Boba Fett Theme)
Symbol WiFi CF card|Buffalo WiFi CF Card|Buffalo Ethernet CF Card|Red Piel Frama Case|PDAir Case|Black Pelican 1020 Case|Pentopia Stylii|SaruTek Protectors|Transcend SDs (4GB 150X, 1GB 80X, 256MB 45X, 128MB 45X)|2GB PNY SD|2GB SanDisk SD|Transcend CFs (1GB 80X, 512MB 80X)|Sandisk CFs (4GB, 512MB, 256MB)|256MB Netac USB-CF|RH-1 Remote
Check out the ScummVM@tyrannozaurus page if you are an "adventurer" type of person.

HoloVector

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 533
    • View Profile
    • http://
Angstrom
« Reply #21 on: March 09, 2007, 02:10:14 pm »
So much for that idea.    

That bird blew up on take off.    

After the Flash Updater erases the flash and the kernel starts loading I get a warning then **BOOM** a kernel panic right after it frees up the init memory.

Code: [Select]
Waiting 1sec before mounting root device...
kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
EXT3 FS on hda1, internal journal
EXT3-fs: recovery complete.
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
VFS: Mounted root (ext3 filesystem).
Freeing init memory: 80K
Warning: unable to open an initial console.
Kernel panic - not synching: No init found.  Try passing init= option to kernel.

To me it looks like it is trying to mount the root on the MD so the JFFS2 method isn't working the way I expected.  Looks like I need to repartition the MD after all and I'm not going to get a NAND install either.  Crud!  I was hoping to be lazy.  
I think I'm coming down with what kahm's got!  I now have 3 Zaurii in house!  ;)
Current: Zaurus SL-C3200 -  Bobby (Configuring pdaXii13 Akita with Full 5.4.9 upgrade running IceWM)
Zaurus SL-C1000 - Hachiko (Configuring Cacko 1.23 with evilJazz's new kernel)
Zaurus SL-C860 - Fett (Customized Cacko 1.23 with handmade Boba Fett Theme)
Symbol WiFi CF card|Buffalo WiFi CF Card|Buffalo Ethernet CF Card|Red Piel Frama Case|PDAir Case|Black Pelican 1020 Case|Pentopia Stylii|SaruTek Protectors|Transcend SDs (4GB 150X, 1GB 80X, 256MB 45X, 128MB 45X)|2GB PNY SD|2GB SanDisk SD|Transcend CFs (1GB 80X, 512MB 80X)|Sandisk CFs (4GB, 512MB, 256MB)|256MB Netac USB-CF|RH-1 Remote
Check out the ScummVM@tyrannozaurus page if you are an "adventurer" type of person.

zaurick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Angstrom
« Reply #22 on: March 09, 2007, 04:51:29 pm »
Quote
Quote
I just tried installing the latest Angstrom test release on my c3100 but I've been unable to get wifi going.

It doesn't like my PLANEX GW-CF11X- dmesg says it is missing the primary firmware. I'm sure people must've requested support for this card in OZ many times before as it seems to be quite popular. Will Angstrom (and OZ) never support these cards for legal reasons? It works fine under pdaXrom and Sharp/cacko.

I've got another CF wifi card which cacko identifies as a 'Senao'- its Prism2 based I think and the light on this CF card blinks when I insert it under Angstrom but choosing Settings/ Network Setup from the GPE menu just shows a clock cursor then nothing happens.
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

yeah apparently many menu items seem to be phantom... usb settings does the same thing... so no usb - pc link and more important usb host doesn't seem to work (at least my bt usb dongle didn't lit...)
perhaps we should try the angstrom-distro-users mailing list to have more answers to our questions :

[a href=\"http://lists.linuxtogo.org/pipermail/angstrom-distro-users/]http://lists.linuxtogo.org/pipermail/angstrom-distro-users/[/url]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155829\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

I'm running angstrom too on my c3000 and ,i have the same problem.

No touchscreen => resolved by edit ts.conf
No USB => modprobe ohci-hcd (not loaded at boot)
Most of program in the setting directory doesnt start (when i try that in console i get an error that
the libesd.so.0 library is missing).

I dont see that in the bugtracker , then i don't know if i have done something wrong or if it is a bug.

I have tried to compile angstrom myself with OE but it stop at File-native-4.20 package:
Code: [Select]
| softmagic.c: In function `mprint':
| softmagic.c:478: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
| softmagic.c: In function `magiccheck':
| softmagic.c:1529: error: `REG_STARTEND' undeclared (first use in this function)
| softmagic.c:1529: error: (Each undeclared identifier is reported only once
| softmagic.c:1529: error: for each function it appears in.)
| make[2]: *** [softmagic.lo] Erreur 1
| make[2]: Leaving directory `/stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/file-4.20/src'
| make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
| make[1]: Leaving directory `/stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/file-4.20'
| make: *** [all] Erreur 2
| FATAL: oe_runmake failed
NOTE: Task failed: /stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/temp/log.do_compile.13140
NOTE: package file-native-4.20-r0: task do_compile: failed
ERROR: TaskFailed event exception, aborting
NOTE: package file-native-4.20: failed
ERROR: Build of angstrom-console-image failed
It's the same OE environment that i used to build OZ with no problem in debian.

Maybe, i will wait for a new binary release.
Angstrom seems to be really fast on my c3000 and i like that !

Thanks

jpmatrix

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1014
    • View Profile
    • http://matrixmen.free.fr
Angstrom
« Reply #23 on: March 09, 2007, 05:39:47 pm »
Quote
Most of program in the setting directory doesnt start (when i try that in console i get an error that
the libesd.so.0 library is missing).

I dont see that in the bugtracker , then i don't know if i have done something wrong or if it is a bug.

I have tried to compile angstrom myself with OE but it stop at File-native-4.20 package:
Code: [Select]
| softmagic.c: In function `mprint':
| softmagic.c:478: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
| softmagic.c: In function `magiccheck':
| softmagic.c:1529: error: `REG_STARTEND' undeclared (first use in this function)
| softmagic.c:1529: error: (Each undeclared identifier is reported only once
| softmagic.c:1529: error: for each function it appears in.)
| make[2]: *** [softmagic.lo] Erreur 1
| make[2]: Leaving directory `/stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/file-4.20/src'
| make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
| make[1]: Leaving directory `/stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/file-4.20'
| make: *** [all] Erreur 2
| FATAL: oe_runmake failed
NOTE: Task failed: /stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/temp/log.do_compile.13140
NOTE: package file-native-4.20-r0: task do_compile: failed
ERROR: TaskFailed event exception, aborting
NOTE: package file-native-4.20: failed
ERROR: Build of angstrom-console-image failed
It's the same OE environment that i used to build OZ with no problem in debian.

Maybe, i will wait for a new binary release.
Angstrom seems to be really fast on my c3000 and i like that !

Thanks
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]



would you try to install this:
[a href=\"http://www.angstrom-distribution.org/unstable/feed/armv5te/base/libesd0_20070109-r0_armv5te.ipk]http://www.angstrom-distribution.org/unsta...-r0_armv5te.ipk[/url]
**Fujitsu U1010 !!!  
**ex-Zaurus SL-C3000 owner with Debian kernel 2.6.24-yonggun

zaurick

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Angstrom
« Reply #24 on: March 10, 2007, 04:47:37 am »
Quote
Quote
Most of program in the setting directory doesnt start (when i try that in console i get an error that
the libesd.so.0 library is missing).

I dont see that in the bugtracker , then i don't know if i have done something wrong or if it is a bug.

I have tried to compile angstrom myself with OE but it stop at File-native-4.20 package:
Code: [Select]
| softmagic.c: In function `mprint':
| softmagic.c:478: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
| softmagic.c: In function `magiccheck':
| softmagic.c:1529: error: `REG_STARTEND' undeclared (first use in this function)
| softmagic.c:1529: error: (Each undeclared identifier is reported only once
| softmagic.c:1529: error: for each function it appears in.)
| make[2]: *** [softmagic.lo] Erreur 1
| make[2]: Leaving directory `/stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/file-4.20/src'
| make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
| make[1]: Leaving directory `/stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/file-4.20'
| make: *** [all] Erreur 2
| FATAL: oe_runmake failed
NOTE: Task failed: /stuff/tmp/work/i686-linux/file-native-4.20-r0/temp/log.do_compile.13140
NOTE: package file-native-4.20-r0: task do_compile: failed
ERROR: TaskFailed event exception, aborting
NOTE: package file-native-4.20: failed
ERROR: Build of angstrom-console-image failed
It's the same OE environment that i used to build OZ with no problem in debian.

Maybe, i will wait for a new binary release.
Angstrom seems to be really fast on my c3000 and i like that !

Thanks
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]



would you try to install this:
[a href=\"http://www.angstrom-distribution.org/unstable/feed/armv5te/base/libesd0_20070109-r0_armv5te.ipk]http://www.angstrom-distribution.org/unsta...-r0_armv5te.ipk[/url]
[div align=\"right\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Thanks jpmatrix
it work now, i have to install this one too for package-manager to work
[a href=\"http://www.angstrom-distribution.org/unstable/feed/armv5te/base/libpcre0_4.4-r7_armv5te.ipk]http://www.angstrom-distribution.org/unsta...-r7_armv5te.ipk[/url]
and i have found no way to build Angstrom with OE by myself for now.

bam

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1213
    • View Profile
    • http://thegrinder.ws
Angstrom
« Reply #25 on: March 10, 2007, 02:13:58 pm »
is it just me or is useability fo oz/angstrom becoming.......less.
SL-C3100 current: Stock/Tetsu 18h
Socket BT CF Card
Linksys WCF-12 802.11b/Cheapie USB Ethernet

The Grinder

ofels

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 139
    • View Profile
    • http://
Angstrom
« Reply #26 on: March 10, 2007, 04:10:33 pm »
Quote
is it just me or is useability fo oz/angstrom becoming.......less.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155913\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

It is just you. Because usabiltiy can only be judged by a look at a stable version.
Those images are coming from the unstable branch.  

Oliver

adf

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • http://
Angstrom
« Reply #27 on: March 10, 2007, 08:41:23 pm »
Quote
Quote
is it just me or is useability fo oz/angstrom becoming.......less.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155913\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

It is just you. Because usabiltiy can only be judged by a look at a stable version.
Those images are coming from the unstable branch.  

Oliver
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155917\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
very funny!
**3100 Zubuntu Jaunty,(working on Cacko dualboot), 16G A-Data internal CF, 4G SD, Ambicom WL-1100C Cf, linksys usb ethernet,  BelkinF8T020 BT card, Belkin F8U1500-E Ir kbd, mini targus usb mouse, rechargeble AC/DC powered USB hub, psp cables and battery extenders.

**6000l  Tetsuized Sharprom, installed on internal flash only 1G sd, 2G cf

jpmatrix

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1014
    • View Profile
    • http://matrixmen.free.fr
Angstrom
« Reply #28 on: March 12, 2007, 07:12:03 am »
hi
so did someone actually tried angstrom this weekend ?
i was so disappointed about not succedding in having bluetooth dialup networking working that i switched to latest openbsd 4.1 beta

to the forum webmasters:
what is the best forum category to continue our angstrom discussions?
**Fujitsu U1010 !!!  
**ex-Zaurus SL-C3000 owner with Debian kernel 2.6.24-yonggun

koen

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1008
    • View Profile
    • http://dominion.thruhere.net/koen/cms/
Angstrom
« Reply #29 on: March 12, 2007, 02:09:57 pm »
Quote
what is the best forum category to continue our angstrom discussions?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=155999\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

The angstrom-users mailinglist
Forums are not bugtrackers!!! Smart questions
Ångström release team
iPAQ h2210, iPAQ h5550, iPAQ hx4700, Zaurus SL-C700, Nokia 770, all running some form of GPE
My blog