Author Topic: Sound not working - either headphone jack or speakers [SOLVED]  (Read 439 times)

Piece_Maker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Hi everyone,  

Just wondering if anyone else is experiencing this and if there's any easy fixes about. I can't get any sound to work at all, whether I'm just listening to YouTube, or trying to record audio through the mic. This goes for both the headphone jack and the speakers/mic built into the device. Pulseaudio seems to have quite a lot of different sound input/outputs as well as a number of different profiles, I've tried lots of combinations with no success so far.  

I'm not looking for some awesome pro audio setup, just enough to maybe make voice calls over Facebook or Skype through the browser  

Thanks!

EDIT: This has been solved as per cam1965's response below!
« Last Edit: April 14, 2020, 05:36:57 pm by Piece_Maker »

cam1965

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
    • View Profile
    • http://
Sound not working - either headphone jack or speakers [SOLVED]
« Reply #1 on: April 04, 2020, 06:36:45 pm »
Quote from: Piece_Maker
Hi everyone,  

Just wondering if anyone else is experiencing this and if there's any easy fixes about. I can't get any sound to work at all, whether I'm just listening to YouTube, or trying to record audio through the mic. This goes for both the headphone jack and the speakers/mic built into the device. Pulseaudio seems to have quite a lot of different sound input/outputs as well as a number of different profiles, I've tried lots of combinations with no success so far.  

I'm not looking for some awesome pro audio setup, just enough to maybe make voice calls over Facebook or Skype through the browser  

Thanks!


Mine works. Did a test with audacity ( record and play ). Also with youtube , some video files I have and some music files .
Please see in the photos my settings.
« Last Edit: April 04, 2020, 06:39:52 pm by cam1965 »

Piece_Maker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Sound not working - either headphone jack or speakers [SOLVED]
« Reply #2 on: April 14, 2020, 05:36:07 pm »
Hi there!  

I must have pressed some fairly wrong things in trying this as mine looked nothing like yours, but this looks (or sounds) to be working now after copying your configuration exactly. Thanks a lot!