Poll

who thinks a jumbo xqt package would be a good idea?

yeah, I want one so I can get Xqt installed easily
152 (88.9%)
good idea, but I already have Xqt installed and working
18 (10.5%)
it's a waste of time
1 (0.6%)

Total Members Voted: 165

Author Topic: Jumbo Xqt Package  (Read 146882 times)

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Jumbo Xqt Package
« Reply #300 on: November 07, 2005, 08:20:13 pm »
Quote
install
gtk2_2.4.13_arm.ipk
glib2_2.4.7_arm.ipk
 to fix abiword and gnumeric and....well thats it

look for it in google.  youll find it off the bat!

meanie is working on openoffice and debian crams.  it will be up soon as me makes them smaller size.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=102770\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Cresho,

those packages are actually part of the xqt-gtk-jumbo.cramfs image so I am not sure why your setup needs to install them separately, but maybe you still had leftovers of those packages from previous installs. Unfortunately, I have found that xqt packages found on the xqt feeds do not uninstall cleanly.


It also appears that the files on the grinder have reverted back to the initial packages instead of the newer ones


I might be able to fix the 6000 rotation problem. I think the 5500 and 6000 require the older x server binary.  What does

Code: [Select]
cat /proc/cpuinfo|grep Hardware
return on a 6000 and 5500?

I think all you need is to install xqt-server_0.0.8_arm.ipk instead of the 0.0.9 which the clamshells need.
« Last Edit: November 07, 2005, 08:22:38 pm by Meanie »
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

Cresho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1609
    • View Profile
    • http://home.earthlink.net/~cresho/
Jumbo Xqt Package
« Reply #301 on: November 07, 2005, 09:00:12 pm »
Quote
those packages are actually part of the xqt-gtk-jumbo.cramfs image so I am not sure why your setup needs to install them separately, but maybe you still had leftovers of those packages from previous installs. Unfortunately, I have found that xqt packages found on the xqt feeds do not uninstall cleanly.


well!  I am not sure why but when i ran it from the rxvt terminal, it gaved me missing file errors and i search for them on the net.  I should of searched for them before i installed those files on my z.  the packages i stated had the files i needed to run abiword and gnumeric.  They run fine now.  Ill reconfirm this again on a clean slate.  Right now i have my hands full.  another time i was getting an error for a different file.  executing the xqt-install.sh reinitialized the missing file and so far, i have no expirience in seeing that missing file.

i hope somebody can help me confirm this.  Could be a  corrupt download on my part as well or a bad zaurus image i have on my pda.  if you read up, soundwave(sl-6000 which is not made for) was having problems as well with libgtk-x11-2.0.so.0  so i just posted it just incase.  Ill wait for the next crams images.  For now, all i care is using gimp to modify my jpeg pictures i have when "im on the go!"  I use textmaker for my doc and etc files.  I hope to use openoffice since im in a transition between windows to linux.  anyway man....the work here is very appreciated. and abiword works fine with the ipk i installed.
« Last Edit: November 07, 2005, 09:12:36 pm by Cresho »
Zaurus C-3200 (internal 8gb seagate drive) with buuf icon theme, cacko 1.23 full,  and also Meanie's pdaxqtrom-Debian/Open Office
Zaurus SL-5500 Sharp Rom 3.13 with steel theme
pretec pocket pc wi fi
ambicom bt2000-cf bluetooth-made in taiwan
simpletech 1gb cf
pny 1gb sd
patriot 2gb
ocz or patriot 4gb sd(failed after 2 weeks)only on z
creative csw-5300 speakers in stereo
DigiLife DDV-1000 for video, Audio, Picture recording playable on the zaurus
Mustek DV4500-video recorder, pictures, voice record on sd for z

zaurusthemes.biz | ZaurusVideo | Zaurus Software

soundwave106

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #302 on: November 07, 2005, 10:07:06 pm »
cat /proc/cpuinfo|grep Hardware returns:

Hardware: SHARP Tosa

If anyone could confirm that the two libraries mentioned is a problem on the C series as well, perhaps this would help. Myself I thought it was just a couple of libraries that for whatever reason were incompatible with the SL-6000.

Unfortunately, Java applets doesn't run on Firefox even in this. I guess it will be this way from what I'm seeing until the Debian package is finished? I've managed to get to my Java applet by downloading the page from my PC and running the evm -appletviewer function, but I was hoping a way could be made that wasn't such a pain in the butt. Ah, well. Still neat.

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Jumbo Xqt Package
« Reply #303 on: November 07, 2005, 10:37:33 pm »
Quote
cat /proc/cpuinfo|grep Hardware returns:

Hardware: SHARP Tosa

If anyone could confirm that the two libraries mentioned is a problem on the C series as well, perhaps this would help. Myself I thought it was just a couple of libraries that for whatever reason were incompatible with the SL-6000.

Unfortunately, Java applets doesn't run on Firefox even in this. I guess it will be this way from what I'm seeing until the Debian package is finished? I've managed to get to my Java applet by downloading the page from my PC and running the evm -appletviewer function, but I was hoping a way could be made that wasn't such a pain in the butt. Ah, well. Still neat.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=102779\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Actually, the java cramfs gives you the full jre 1.3.1 plus compiler but the java plugin is missing
not sure whether the debian version of jre includes the java plugin. I will have to check and if it does, then there is a possibility to use it.
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

soundwave106

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #304 on: November 07, 2005, 10:45:30 pm »
If nothing else, it looks like Debian versions of Konqueror and Opera don't need the java plugin. I was thinking that would be worth a look if no plugin was there.

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Jumbo Xqt Package
« Reply #305 on: November 07, 2005, 10:53:56 pm »
Quote
Quote
those packages are actually part of the xqt-gtk-jumbo.cramfs image so I am not sure why your setup needs to install them separately, but maybe you still had leftovers of those packages from previous installs. Unfortunately, I have found that xqt packages found on the xqt feeds do not uninstall cleanly.


well!  I am not sure why but when i ran it from the rxvt terminal, it gaved me missing file errors and i search for them on the net.  I should of searched for them before i installed those files on my z.  the packages i stated had the files i needed to run abiword and gnumeric.  They run fine now.  Ill reconfirm this again on a clean slate.  Right now i have my hands full.  another time i was getting an error for a different file.  executing the xqt-install.sh reinitialized the missing file and so far, i have no expirience in seeing that missing file.

i hope somebody can help me confirm this.  Could be a  corrupt download on my part as well or a bad zaurus image i have on my pda.  if you read up, soundwave(sl-6000 which is not made for) was having problems as well with libgtk-x11-2.0.so.0  so i just posted it just incase.  Ill wait for the next crams images.  For now, all i care is using gimp to modify my jpeg pictures i have when "im on the go!"  I use textmaker for my doc and etc files.  I hope to use openoffice since im in a transition between windows to linux.  anyway man....the work here is very appreciated. and abiword works fine with the ipk i installed.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=102778\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


well, just to set your expectations right so you won't get disappointed, openoffice is quite slow to load, similar to firefox and thunderbird performance which is why I included sylpheed, dillo, abiword and gnumeric in my package as an alternative to mozilla and openoffice.
i initially was thrilled to be able to run mozilla and openoffice, but then the load time put me off a bit and i resorted to the alternatives which run much faster, although with less features. so what I do now is to use the alternatives if i need to do something quickly and use openoffice and mozilla if i need the fullblown features. i do get all my documents in staroffice format so i have to use openoffice to open them, but most of the time i just convert the document to doc format and use abiword to modify them.
« Last Edit: November 08, 2005, 02:03:04 am by Meanie »
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Jumbo Xqt Package
« Reply #306 on: November 20, 2005, 08:18:44 pm »
ok, I updated some of the cramfs  images and created some new ones ...

updated xqt-gtk-jumbo.cramfs to add compatability for older models (should work for 6000 and 5500 as well now) and you can switch between blackbox and evilwm window managers by editing /etc/X11/defaultvm. fluxbox will be added soon.

no changes to xqt-apps.cramfs and xqt-mozilla.cramfs

updated java.cramfs to add a few extra jdk tools.

added xqt-openoffice.cramfs which allows you to run openoffice from xqt without having to install pocketworkstation. it uses my custom minideb embedded chroot environment.

don't forget to use the latest install script.

details can be found at  http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/jumbo/xqtjumbo.html
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

Cresho

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1609
    • View Profile
    • http://home.earthlink.net/~cresho/
Jumbo Xqt Package
« Reply #307 on: November 21, 2005, 10:46:25 pm »
Gona do a full test on this soon.
« Last Edit: November 21, 2005, 11:54:41 pm by Cresho »
Zaurus C-3200 (internal 8gb seagate drive) with buuf icon theme, cacko 1.23 full,  and also Meanie's pdaxqtrom-Debian/Open Office
Zaurus SL-5500 Sharp Rom 3.13 with steel theme
pretec pocket pc wi fi
ambicom bt2000-cf bluetooth-made in taiwan
simpletech 1gb cf
pny 1gb sd
patriot 2gb
ocz or patriot 4gb sd(failed after 2 weeks)only on z
creative csw-5300 speakers in stereo
DigiLife DDV-1000 for video, Audio, Picture recording playable on the zaurus
Mustek DV4500-video recorder, pictures, voice record on sd for z

zaurusthemes.biz | ZaurusVideo | Zaurus Software

terryleung83

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #308 on: November 22, 2005, 11:46:44 am »
i have just installed the great cramfs image
really thx
great work meanie!
(it took me a lot of time to install the previous version of xqt jumbo ipk and now only a few second!!)

i have a question related to these images
how can i update them if there is a new version?
just replace a newer version of the cramf image and then run the install scrpit again?

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Jumbo Xqt Package
« Reply #309 on: November 22, 2005, 05:30:00 pm »
Quote
i have just installed the great cramfs image
really thx
great work meanie!
(it took me a lot of time to install the previous version of xqt jumbo ipk and now only a few second!!)

i have a question related to these images
how can i update them if there is a new version?
just replace a newer version of the cramf image and then run the install scrpit again?
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=104551\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

to upgrade the images, all you need is replace the cramfs file (after you have unmounted it) and then mount it again and run the <something>-setup script that is contained on the cramfs.

you will also notice that when you launch the uninstaller gui, you will see the name of the cramfs file listed there. if you uninstall using the gui, then it will remove all the links and the files that got copied to your flash during install.
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

marovada

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #310 on: November 22, 2005, 11:02:53 pm »
Hi.  I'm new to Zaurus.  I went through the debian install procedure for a C1000 as per this page:

https://www.oesf.org/forums/lofiversion/ind...php?t14056.html

I didn't get any errors.

I can launch X, but all I get is a grey background with the mouse cursor.  Even if I specify, say "xlauncher open office", I get a grey background, but the mouse cursor is now an arrow rather than an "X".

I get no fancy background or menu or task bar  

This is very frustrating.  What am I doing wrong?

Gary
« Last Edit: November 22, 2005, 11:04:07 pm by marovada »

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Jumbo Xqt Package
« Reply #311 on: November 23, 2005, 12:33:42 am »
Quote
Hi.  I'm new to Zaurus.  I went through the debian install procedure for a C1000 as per this page:

https://www.oesf.org/forums/lofiversion/ind...php?t14056.html

I didn't get any errors.

I can launch X, but all I get is a grey background with the mouse cursor.  Even if I specify, say "xlauncher open office", I get a grey background, but the mouse cursor is now an arrow rather than an "X".

I get no fancy background or menu or task bar   

This is very frustrating.  What am I doing wrong?

Gary
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=104620\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

you didn't install sudo
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

marovada

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #312 on: November 23, 2005, 02:00:45 am »
[/quote]

you didn't install sudo
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=104629\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[/quote]

Thanks for responding so quickly.

Unfortunately this is going to reveal more of my ignorance, but what is sudo and how do you install it?

soundwave106

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #313 on: November 23, 2005, 06:58:28 pm »
I installed the new CRAMFS images. From the old images, unfortunately the biggest problem I got is that somehow the X/Qt icon is not appearing in the menu window of my Sharp Zaurus SL-6000L. This kind of makes it useless as the screen will only occasionally show up as the foreground window, and even then once you tap out, you've lost the window forever. Any ideas on getting the icon back?

marovada

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Jumbo Xqt Package
« Reply #314 on: November 23, 2005, 06:59:09 pm »
Ok.  I figured out what sudo is, installed it and set: zaurus ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL

I then typed: sudo xlauncher debian.

I get a grey screen with an "X" mouse cursor which then changes to a blue screen with an arrow for the mouse cursor.  A console (I think xtern) then launches.  That's all I get.

Is is possible that the taskbar for debian is out of view?

Gary