Author Topic: Pdaxii13 On Nand  (Read 76957 times)

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On Nand
« Reply #30 on: January 24, 2007, 05:58:49 am »
Quote
Anyway, after quitting X and doing

mount /dev/hda1 /media/fakeroot
mkfs.init

It DOES at least appear to copy over a couple of partitions but after a reboot I end up with pdaXii13 akita non-full but with much more errors at boot time and after doing this I am unable to modify any files such as /etc/rc.d/rc.rofilesys as I just get 'No space left on device' errors. Maybe the trick is to edit that file BEFORE running mkfs.init? Mr. Tech Enthusiast feels out of his depth now and decides to go running back to the hackish c3000 install method he used before!   

Is there anyone out there who is willing and able to take over from where Meanie has left off with pdaXii13 on the c3100/c3200?

Thanks for revealing the mysterious mount command and for getting us this far Meanie!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152125\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

again, you jumped the boat before determining the extend of the leak so to speak

you manually mounted the hdd without first determining why it wasn't mounting automatically which of course needs to be fixed first. it has to automatically mount at boot time for the rest of the things to succeed.

anyway, it would be helpful to provide the output of the following for the various akita supported models (c3100/c3200):

df -h
mount
cat /proc/deviceinfo/product
grep Hardware /proc/cpuinfo
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

danboid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 881
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 On Nand
« Reply #31 on: January 24, 2007, 06:12:44 am »
Thanks for offering to help Meanie, but I got sick of waiting for a fix to the hdimage-full upgrade problem and so I'm back to using the spitz hacky install edition ™. Next time I manage to trash my install then I'll probably give pdaXii13 Akita another go and I'll post the info you requested if nobody beats me to it.
Zaurus SL-C3000 w/ MD swapped for a Kingston 32GB Ultimate 266X CF running ALARM
Banana Pi running ALARM on a WD Scorpio SATA II HD
System76 Gazelle Pro i7 laptop w/ SAMSUNG 840 EVO SSD running Arch x64

How to install Arch on your C3x00 Zaurus https://github.com/danboid/ZALARM-install

Romulus703x

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Pdaxii13 On Nand
« Reply #32 on: January 24, 2007, 04:13:38 pm »
Quote
Quote
Anyway, after quitting X and doing

mount /dev/hda1 /media/fakeroot
mkfs.init

It DOES at least appear to copy over a couple of partitions but after a reboot I end up with pdaXii13 akita non-full but with much more errors at boot time and after doing this I am unable to modify any files such as /etc/rc.d/rc.rofilesys as I just get 'No space left on device' errors. Maybe the trick is to edit that file BEFORE running mkfs.init? Mr. Tech Enthusiast feels out of his depth now and decides to go running back to the hackish c3000 install method he used before!   

Is there anyone out there who is willing and able to take over from where Meanie has left off with pdaXii13 on the c3100/c3200?

Thanks for revealing the mysterious mount command and for getting us this far Meanie!
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152125\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

again, you jumped the boat before determining the extend of the leak so to speak

you manually mounted the hdd without first determining why it wasn't mounting automatically which of course needs to be fixed first. it has to automatically mount at boot time for the rest of the things to succeed.

anyway, it would be helpful to provide the output of the following for the various akita supported models (c3100/c3200):

df -h
mount
cat /proc/deviceinfo/product
grep Hardware /proc/cpuinfo
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152226\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]


Hello Meanie,
ok, here are the infos you requested for running NAND version on SL-C3200:
1.) df -h

Filesystem          Size        Used     Available     Use%     Mounted on
/dev/root           121.0M   53.5M     67.5M         44%       /
none                   12.0M   16.0k      12.0M         0%        /dev
/dev/mmcda1     968.2M   446.9M   521.3M       46%      /mnt/card
/dev/hda1          488.5M   291.8M   196.7M       60%      /mnt/cf

2.) mount

rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type jffs2 (rw)
/proc on /proc type proc (rw)
none on /dev type tmpfs (rw)
none on /dev/pts type devpts (rw)
/dev/root on /mnt/user type jffs2 (rw)
/dev/mmcda1 on /mnt/card type vfat (rw,noatime)
/dev/hda1 on /mnt/cf type vfat (rw,noatime)

3.) cat /proc/deviceinfo/product

SL-C3200

4.) grep Hardware /proc/cpuinfo

Hardware     : SHARP Borzoi

I hope this will help you to clarify the step by step procedure for installing the full hdimage.tgz file.

Thanks for your help.

Good luck.

Romulus703x

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On Nand
« Reply #33 on: January 24, 2007, 09:40:48 pm »
thanks for the info Romulus703x.

can you also give me the output for the following:

ls /

ls /dev/loop*

ls /media/

mount | grep " / " | grep -v rootfs | cut -c-8

cat /var/lib/pcmcia/stab
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On Nand
« Reply #34 on: January 24, 2007, 10:56:53 pm »
never mind, I figure this patch might fix it.

extract the files from akita-fix.tar.gz and copy mkfs.init to /sbin/ and rc.rofilesys to /etc/rc.d/


see next post for uncorrupted file
« Last Edit: January 24, 2007, 11:30:56 pm by Meanie »
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

anonuk

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 176
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 On Nand
« Reply #35 on: January 24, 2007, 11:04:16 pm »
the tar.gz wouldnt unpack for me, has anyone else managed to open it?

(thx meanie for all your efforts on the Z)

Quote
never mind, I figure this patch might fix it.

extract the files from akita-fix.tar.gz and copy mkfs.init to /sbin/ and rc.rofilesys to /etc/rc.d/
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152332\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
* C3100 with Cacko 1.23 and debian (pocketworkstation) - 1Gb SD / 1Gb CF / Prism Wifi
* C-860 with Cacko 1.21b/pdaXrom dualboot with 256Mb CF / 512 Mb SD / Prism Wifi
* SL-5500 with Cacko rom with 128Mb SD home on SD / 96 Mb CF

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On Nand
« Reply #36 on: January 24, 2007, 11:29:53 pm »
Quote
the tar.gz wouldnt unpack for me, has anyone else managed to open it?

(thx meanie for all your efforts on the Z)

Quote
never mind, I figure this patch might fix it.

extract the files from akita-fix.tar.gz and copy mkfs.init to /sbin/ and rc.rofilesys to /etc/rc.d/
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152332\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152333\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

try again
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

merli

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 On Nand
« Reply #37 on: January 25, 2007, 01:49:15 pm »
Hello.

After long time I start to play today with flashing varius versions of pdaxrom.
I've tried bet3 and xii13 on my c1000.

Found various bugs I want to report. I'm back to beta1.

1) depmod failed
when I run this binary I get
Floating point exception

Is it same binary as in beta1/beta3?
But I didn't mentioned any problem with missing depmod probram.

2)
Fn +1,2,3,4 does not work from scratch ... I have to edit /usr/X11R6/bin/startx and put parameter -kb instead +kb. OK can fix it without problem

3) When rotating screen wallpaper is somehow messed up and it ends so default X background is seen above panel. How to fix it? I know beta1 is rotating without this problem.

4) silkscreen buttons. When I run dillo by push home button it starts, but it cannot be closed. And also all windows cannot be closed and you cannot type into windows.
Mail button is OK also dillo when I run it from Internet menu shortcut. How to fix this bug?

5) I am using Z for readin ebooks. When I install justreades and I set codepage to cp1250 (windows eastern european - all my books are encoded in cp1250) som accented characters are _not_ shown instead of some are small rectangles. I think it is some problem in i18n but in beta 1 cp1250 encoding in justreader it is working from scratch.

6) One cosmetic "bug". Window titles are written with very small font. Where to size it up a little bit?

Can someone help me solve those problems? I am back in beta1 - restored from NAND backup.
merli
------
SL-C1000 - pdaxii13 5.3.3 but considering go back to beta1
Wifi D-link DCF-650W CF card - not using
bluetooth Billionton BT CF card and Samsung SGH-i310 GPRS
Pretec Cheetah 133x 4GB SD, Pretec Cheetah 80x 1GB CF

Romulus703x

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Pdaxii13 On Nand
« Reply #38 on: January 25, 2007, 07:31:06 pm »
Quote
thanks for the info Romulus703x.

can you also give me the output for the following:

ls /

ls /dev/loop*

ls /media/

mount | grep " / " | grep -v rootfs | cut -c-8

cat /var/lib/pcmcia/stab
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152327\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

Hello Meanie,
here are the requested answers right after the login:
1.) ls /
     bin dev home media opt root tmp var
     data etc lib mnt proc sbin usr

2.) ls /dev/loop
     /dev/loop0 /dev/loop2 /dev/loop4 /dev/loop6
     /dev/loop1 /dev/loop3 /dev/loop5

3.) ls /media/
     fakeroot realroot

4.) mount | grep " / " | grep -v rootfs | cut -c-8
     /dev/roo
     /proc on
     none on
     none on
     /dev/roo
     /dev/mmc

I hope this will help you, Meanie.

Best regards,

Romulus703x

psycoman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
    • http://www.tuxforum.com.br
Pdaxii13 On Nand
« Reply #39 on: January 29, 2007, 06:46:09 am »
the rc.rofilesys have a missue in line 143, i make a mini-fix and works for me

Old line
Code: [Select]
if [ "$MODEL" = "SL-C3100" ] || "$MODEL" = "SL-C3200" ]; then
New line
Code: [Select]
if [ "$MODEL" = "SL-C3100" ] || [ "$MODEL" = "SL-C3200" ]; then
« Last Edit: January 29, 2007, 06:46:43 am by psycoman »

psycoman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
    • http://www.tuxforum.com.br
Pdaxii13 On Nand
« Reply #40 on: January 29, 2007, 08:47:27 am »
after fix i get a loop with this error /var/lib/pcmcia/stab File not Found.

Jon_J

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1853
    • View Profile
    • http://
Pdaxii13 On Nand
« Reply #41 on: January 29, 2007, 10:14:01 pm »
I decided to try this version on my new C3200.
It's a lot faster than the microdrive install version!
Leafpad opens in less than 2 seconds! And the File>Open dialog is available instantly.
In the hard drive version, Leafpad takes 15-20 seconds to open and you have wait about 10 more seconds to use the File>Open dialog...

There are still 2 issues as mentioned above.
1. Module Dependencies FAILED error during boot
2. The microdrive isn't mounted during boot. I haven't tried mounting it manually yet.

I also got USB drive mode working on my FAT formatted partition by editing usbfunction.py (as I did when I had the other version of pdaxii13 installed)

Change line 131 from this:
if (self.MODEL.find("SL-C3100") != -1)
to
if (self.MODEL.find("SL-C3200") != -1)

This enables the 6 Compact Flash selections in USB settings.
Using Compact Flash (CF 0,2) enables my FAT partition to be opened in windows.
« Last Edit: January 30, 2007, 09:39:56 pm by Jon_J »
C3100 Multiboot-->Angstrom 2007.12-r18 | Cacko 1.23 | ArchLinuxARM
C3200 pdaxii13v2-5.5-alpha4 Akita on NAND

Ambicom WL1100C-CF Wifi - Ambicom CF modem - Ambicom CF GPS - Belkin-F5D5050 USB LAN
Socket CF Bluetooth rev K - Iogear 4 port USB micro hub - pocket CF card reader
Targus mini USB optical mouse - 2 Targus SD card readers

Raul

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
    • View Profile
Pdaxii13 On Nand
« Reply #42 on: January 30, 2007, 08:49:27 am »
Quote
never mind, I figure this patch might fix it.

extract the files from akita-fix.tar.gz and copy mkfs.init to /sbin/ and rc.rofilesys to /etc/rc.d/
That patch broke my instalation. I had to reflash again.

Meanie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2803
    • View Profile
    • http://www.users.on.net/~hluc/myZaurus/
Pdaxii13 On Nand
« Reply #43 on: January 31, 2007, 01:35:50 am »
Quote
after fix i get a loop with this error /var/lib/pcmcia/stab File not Found.
[div align=\"right\"][a href=\"index.php?act=findpost&pid=152812\"][{POST_SNAPBACK}][/a][/div]

where is the file stab located on your Z?
SL-C3000 - pdaXii13 build5.4.9 (based on pdaXrom beta3) / SL-C3100 - Sharp ROM 1.02 JP (heavily customised)
Netgear MA701 CF, SanDisk ConnectPlus CF, Socket Bluetooth CF, 4GB Kingston CF,  4GB pqi SD, 4GB ChoiceOnly SD, 2GB SanDisk SD USB Plus, 1GB SanDisk USB Plus, 1GB Transcend SD, 2GB SanDisk MicroSD with SD adaptor, Piel Frama Leather Case, GoldX 5-in-1 USB cable, USB hub, USB mouse, USB keyboard, USB ethernet, USB HDD, many other USB accessories...
(Zaurus SL-C3000 owner since March 14. 2005, Zaurus SL-C3100 owner since September 21. 2005)
http://members.iinet.net.au/~wyso/myZaurus - zBook3K

psycoman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
    • http://www.tuxforum.com.br
Pdaxii13 On Nand
« Reply #44 on: January 31, 2007, 04:07:29 pm »
in /var/lib/pcmcia/stab, but i dont noi] how it no long more in this directory @@