Author Topic: Zubuntu 1.0 Rc1  (Read 96345 times)

Kirin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #150 on: February 25, 2009, 03:02:47 pm »
no luck on sound .... i went into alsamixer, and flip everything that listed as mm to the opposite setting.

A restart won't help either...  help...... :-(
Zaurus SL-C3200 - Zubuntu RC1 on SD, Cacko 1.23 on NAND
CF Wifi: Planex GW-CF11H

same

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #151 on: February 26, 2009, 04:24:10 am »
Quote
no luck on sound

jeh, run alsamixer as cortez said, then use the right arrow and go to the end, after one hundred column' devices you'll see "Speaker" "column" in my case must be > 90 to hear some sound
pdaXii13 5.4.9 (HD) Ubuntu Jaunty 9.04 + 2.6.24.4-yonggun (cpufreq with dvfm) (SDHC) 3200

Kirin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #152 on: February 26, 2009, 04:49:05 am »
oh wow, you guys are the best!!!! Thanks, now my zubuntu is fully functioning, woo hoo!
Zaurus SL-C3200 - Zubuntu RC1 on SD, Cacko 1.23 on NAND
CF Wifi: Planex GW-CF11H

2dBH

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #153 on: February 26, 2009, 12:49:23 pm »
Quote from: same
Quote
no luck on sound

jeh, run alsamixer as cortez said, then use the right arrow and go to the end, after one hundred column' devices you'll see "Speaker" "column" in my case must be > 90 to hear some sound

Hi Same

It seems you are able to run pdaxii13 on HD of SL-C3200 and zubuntu on SDHC. This is precisely what I want to do, but I have failed. I got Kernel panic: no init found ...

Can you give some hints on the installation? e.g. what is in your kernel-cmdline? Thanks in advance.

pdaxii13 (akita) on HD SL-C3200.
SL-C3200 / pdaXii13v2
8G Transcend CF
2G Transcend SD
D-link DCF-660W CF
USB ethernet dm9601

speculatrix

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3706
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #154 on: February 27, 2009, 06:17:49 pm »
I unmuted every sound output, turned volume up to max and I get no sound out of the speaker

and then on a hunch, I plugged the headphones in, and guess what! no sound either.  
Gemini 4G/Wi-Fi owner, formerly zaurus C3100 and 860 owner; also owner of an HTC Doubleshot, a Zaurus-like phone.

same

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #155 on: February 27, 2009, 06:58:02 pm »
2dbh: i use the kexec way from debian andromeda. for me it's enough

speculatrix: check my amixer reply, u could compare with yours http://pastebin.com/f6c97c80
pdaXii13 5.4.9 (HD) Ubuntu Jaunty 9.04 + 2.6.24.4-yonggun (cpufreq with dvfm) (SDHC) 3200

speculatrix

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3706
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #156 on: February 28, 2009, 05:48:29 am »
Quote from: same
2dbh: i use the kexec way from debian andromeda. for me it's enough

speculatrix: check my amixer reply, u could compare with yours http://pastebin.com/f6c97c80

woohoo! yes, I  found the right and left mixers were disabled, now I have sound. thanks ever so much!
Gemini 4G/Wi-Fi owner, formerly zaurus C3100 and 860 owner; also owner of an HTC Doubleshot, a Zaurus-like phone.

Kirin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #157 on: March 02, 2009, 03:28:06 pm »
Is there any battery monitor app that you guys will recommend?

And what applications did you guys use on Zubuntu?
Zaurus SL-C3200 - Zubuntu RC1 on SD, Cacko 1.23 on NAND
CF Wifi: Planex GW-CF11H

apink

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #158 on: March 02, 2009, 06:39:43 pm »
Quote from: Kirin
Is there any battery monitor app that you guys will recommend?

And what applications did you guys use on Zubuntu?

awk ' {print $7}' /proc/apm
--current use--
linux chroot on top of lineage  on cell phone

--past handhelds--
pandora
ben nanonote
zaurus sl-c1000

same

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #159 on: March 03, 2009, 05:39:41 am »
i use xbattbar
added the following command to /root/.xinitrc before the launch of desktop:
xbattbar -a -t 2 -i darkorange -I green -o black -O black -p 15 right > /dev/null &
it paints a 2 pixels bar to the right of the screen, when charging is green, discharging darkorange. it's a small program.
pdaXii13 5.4.9 (HD) Ubuntu Jaunty 9.04 + 2.6.24.4-yonggun (cpufreq with dvfm) (SDHC) 3200

2dBH

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #160 on: March 03, 2009, 09:50:47 am »
Quote from: same
2dbh: i use the kexec way from debian andromeda. for me it's enough

speculatrix: check my amixer reply, u could compare with yours http://pastebin.com/f6c97c80

This is a really good suggestion. Thanks a lot! I will try it soon.
SL-C3200 / pdaXii13v2
8G Transcend CF
2G Transcend SD
D-link DCF-660W CF
USB ethernet dm9601

canguy247

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #161 on: March 11, 2009, 12:33:37 am »
Hey all,

Any chance someone could post the dm9601 module for this kernel?  

Thanks,
Canguy
SL-C1000 - Debian 2.6.24.4-yonggun (from SD)
Pandora preordered
4GB Transcend 150X SD
16GB AData CF
USB Host cable
Bluetooth USB Dongle/Linksys WCF12 CF Wifi
TRENDnet TE-CF100 10/100 Wired ethernet CF / DM9601 usb ethernet
Palm III keyboard neoprene case

Chero

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1140
    • View Profile
    • http://users.telenet.be/zaurususer/Chero
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #162 on: March 19, 2009, 04:15:12 pm »
Just been reading the full thread.

Should have done that before asking stupid questions in other threads ...

Sorry,
Having fun with Zubuntu,
Chero.
HP-95LX -> HP Jornada 680 -> SL-C860 -> SL-C3100 -> Fuji u810 -> SL-C1000 -> HTC uni -> SL-C860 -> SL-C760.
March 12 2009 : Back because the Zaurus is one of a kind.
SL-C760 : pdaXrom
Pandora pre-ordered -> received and tested : great device but not my cup of tea -> sold.

pasteur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #163 on: March 22, 2009, 08:34:40 am »
Help me!!  

I have installed zubuntu 1.0 on my zaurus c-1000. When I insert wifi cf card, my zaurus behaves like "I don't know what this card is.". The card's led doesn't even blink!! (just turned on)

Typing "pccardctl ident" :
Socket 0:
  product info: "IPOne", "AirGate2000C", "Version 01.02", ""
  manfid: 0x0713, 0x0002
  function: 6 (network)

"pccardctl info" :
PRODID_1="IPOne"
PRODID_2="AirGate2000C"
PRODID_3="Version 01.02"
PRODID_4=""
MANFID=0713,0002
FUNCID=6

"pccardctl ls" :
Socket 0 Bridge:        [pxa2xx-pcmcia]         (bus ID: pxa2xx-pcmcia)
Socket 0 Device 0:    [-- no driver --   ]         (bus ID: 0.0)

On Yonggun's latest debian kernel  and pdaxrom beta1~3, the card worked perfectly.
I think this problem caused by missing of proper driver.

WHAT SHOULD I DO???
« Last Edit: March 22, 2009, 08:37:30 am by pasteur »
c1000 with debian eabi

same

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Zubuntu 1.0 Rc1
« Reply #164 on: March 22, 2009, 12:51:50 pm »
Quote from: pasteur
Help me!!  
...
WHAT SHOULD I DO???

try sudo modprobe hostap_cs
or the driver that debian use, if the command allows the card to be detected, do a
echo hostap_cs >> /etc/modules to force module load at startup

edit: thnx ofels, fixed the error  
« Last Edit: March 22, 2009, 07:55:40 pm by same »
pdaXii13 5.4.9 (HD) Ubuntu Jaunty 9.04 + 2.6.24.4-yonggun (cpufreq with dvfm) (SDHC) 3200