OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Media Players... why won't mine work
zen_cabbie
post Jan 24 2004, 10:33 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 10
Joined: 20-January 04
From: Virginia
Member No.: 1,493



I am wanting to view the movies that I already have on my PC, most are MPEG (I am assuming level 4) or DiVX. I know the Sharp Media Player won't play anything but MPEG-1, and I have tried loading MPlayer, OPIE player, OPIE Player 2, XMMS with MPlayer... almost every combination that I can possibly think of. The problem is I cant get the programs to start up. I tap them and they look like they are opening up, but they don't... or they open up and I try and play a video and nada.

I think that I'm missing a library or some other component, but I don't know what I'm doing wrong.

If some one could please give me a suggestion as to which player I should use, and what components I need to run them, that would be wonderful.

Thank you in advance.
zen_cabbie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Jan 24 2004, 10:50 AM
Post #2





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



http://home.earthlink.net/~cresho/

the guy has a tutorial on converting to mpeg2 so you can view it using the default sharprom but has not posted it yet. maybee no time? but he has a tutorial for playing back divx files.

maybee you can email him and ask him what you want. its windows based so if you want linux, there is a link also somewere

this one is posted by another person.

http://www.cs.unc.edu/~hensley/zaurus/encode.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
avel
post Jan 24 2004, 01:32 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 20
Joined: 12-January 04
Member No.: 1,421



im using the sharp rom and the default player to play back MPEG-2 movies that I encode with tmpeg. But i'm pretty sure any mpeg2 movie will play on there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Jan 24 2004, 04:28 PM
Post #4





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



the only problem playing with the default mediaplayer is you can't fastforward or rewind the movie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Jan 24 2004, 04:28 PM
Post #5





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



ohh and files are much bigger
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Jan 24 2004, 04:59 PM
Post #6





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



Use VLC
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jan 25 2004, 05:54 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



QUOTE
The problem is I cant get the programs to start up. I tap them and they look like they are opening up, but they don't... or they open up and I try and play a video and nada.  


Run from the terminal. See what the error is. Fix it or post for more help.

Regards,

Simon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zen_cabbie
post Jan 26 2004, 11:41 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 10
Joined: 20-January 04
From: Virginia
Member No.: 1,493



Okay, I got it running from the Terminal and it loads up just fine, but when I try to play any media, MP3, video, etc., the program just closes down. I'm lost right now.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jan 26 2004, 03:34 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



No error messages whatsoever in the terminal?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zen_cabbie
post Jan 27 2004, 06:40 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 10
Joined: 20-January 04
From: Virginia
Member No.: 1,493



okay here is what the terminal says:

bash-2.05$ opieplayer
QPixmap::convertFromImage: Cannot convert a null image opieplayer
QPixmap::convertFromImage: Cannot convert a null image opieplayer

The program then loads up and I try and play a video/music and I am dumped back at the terminal.

I'm not 100% sure how to try and run a file from the terminal, so that is what I have so far.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jan 27 2004, 06:53 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



Ah, opie media player. There are issues so I hear. Take a look at the mailing list (opie.handhelds.org).

Try mplayer (with xmms + xmms-mplayer-plugin if you need a GUI), this is what I use (mplayer is command line anyway, but also try starting xmms and see what it says).


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Jan 28 2004, 09:26 AM
Post #12





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



If you're willing to pay for it, tkcVideo (http://www.thekompany.com/embedded/tkcvideo/?PHPSESSID=a299de9133a68e23daae9478762af655) works perfectly. I had the same problems with the players you mentioned and just gave up (wimpy, I know). There's a page with instructions on how to convert video to divx using something called Vidomi, I'll post that later.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Feb 6 2004, 02:48 PM
Post #13





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



does xmms work for sharp rom? seems like its for open zaurus only...
anything with sharp that can play divx? or are you stuck with mpeg1 video? im also talking free not for pay product. Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tumnus
post Feb 6 2004, 05:15 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 1,176
Joined: 3-October 03
From: UK
Member No.: 547



Mplayer + MplayerShell (Java GUI) works fine for me on the Sharp ROM. Get the mplayer package and MplayerShell package from here: http://www.rothfuss-web.de/zaurus/index.html

If you have a SL-5500 with the 3.x make sure you have installed Jeode too.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 2nd September 2014 - 08:46 AM