OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages V  « < 18 19 20 21 22 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kde-pim/pi 2.1.0 Available!, New stable version
ev1l
post Nov 19 2005, 02:49 AM
Post #286





Group: Members
Posts: 608
Joined: 21-June 04
From: The Netherlands
Member No.: 3,774



QUOTE(chal @ Nov 9 2005, 10:30 AM)
Will KOPI work on Hybrid? If so, what deps are needed?
*

I don't know, and no deps. kopiemail needs Openssl, but that's it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maystorm
post Nov 21 2005, 07:14 AM
Post #287





Group: Members
Posts: 48
Joined: 15-June 05
From: Hamburg, Germany
Member No.: 7,357



Sorry in advance for my newbie question...

I bought my CL3000 from Trisoft and it got Version 2.0.14 pre-installed. What would be the correct procedure for updating to the latest version? Would I just need to install the new *.ipk via the package manager ("Add/Remove software") and it'll replace all the old files with the the ones? Do I need to make a backup of my data files first?

Anything else I must observe? Additional dependicies?

Sorry, but I'm relatively new to the Zaurus world and how software is installed (and especially updated!) here...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gdog
post Nov 21 2005, 07:45 AM
Post #288





Group: Members
Posts: 246
Joined: 26-July 04
Member No.: 4,111



maystorm,

Generally speaking you should always back up before you install new software, on virtually any system.

I just installed the 2.2.5 version of KO/Pi and KA/Pi yesterday (upgrading from 2.0.14 just like you). Those are the only major components I use, but first you must uninstall the old versions, including the libs and the alarm applet, and then install the new versions, starting with the libs followed by the organizer and address book and the alram applet. Your actual data is saved to a different location, so when you start the new versions your data will already be there for you.

Oh, fwiw I did this on my C1000.

Good luck!

gdog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bluedevils
post Nov 21 2005, 07:58 AM
Post #289





Group: Members
Posts: 1,284
Joined: 31-January 04
From: Vancouver, BC -> NYC, NY
Member No.: 1,633



yes backing up is always good.

download the latest zip file of kde pim pi. When you unzip, you will see all the needed packages. This will also tell you which packages need to be uninstalled first.

When you install kopi alarm, it might screw up the task bar a bit (missing applets). Just restart qtopia and it should all come back proper.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maystorm
post Nov 21 2005, 08:14 AM
Post #290





Group: Members
Posts: 48
Joined: 15-June 05
From: Hamburg, Germany
Member No.: 7,357



@bluedevils
@gdog

Thanx for the quick replies! So, uninstall then re-install is the right order for upgrading a package? Would this be a general guideline for Zaurus software?

I'll try the latest version soon - and yes, I won't forget to do a backup of my data files first as this should be done on a regular basis anyway... wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raybert
post Nov 21 2005, 09:31 AM
Post #291





Group: Members
Posts: 233
Joined: 2-December 03
From: Boston, MA
Member No.: 1,029



QUOTE(maystorm @ Nov 21 2005, 11:14 AM)
So, uninstall then re-install is the right order for upgrading a package? Would this be a general guideline for Zaurus software?
*

Yes, it is.

BTW, I wrote a script a while back to simplify the update process. You can find it attached to this post. It will automatically handle uninstalling and reinstalling only the kdepim apps that you had installed. Use at your own risk but let me know if you have any problems.

~ray
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maystorm
post Nov 22 2005, 10:06 AM
Post #292





Group: Members
Posts: 48
Joined: 15-June 05
From: Hamburg, Germany
Member No.: 7,357



@raybert

Thanx!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gdog
post Nov 22 2005, 08:40 PM
Post #293





Group: Members
Posts: 246
Joined: 26-July 04
Member No.: 4,111



I upgraded to 2.2.5 because I thought I had read somewhere that it fixed the annoying problem of the details view not staying set. But I've found that this is still a problem for me. Is it just me? Is there a way to keep the view split between names and details after I've suspended and then turned my C1K back on?

Thanks,

gdog

Eureka I think I've found it! If I turn on my C1K with the On/Off button the KDE Address app stays in Details view. But if I use the Address Hotkey to turn the unit on the view switches from Details to Names-only view after a second or two. I can live with that ;o)

This post has been edited by gdog: Nov 23 2005, 01:17 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bam
post Nov 23 2005, 07:12 PM
Post #294





Group: Members
Posts: 1,213
Joined: 9-June 05
From: Gobi Desert, Mongolia
Member No.: 7,306



small issue here, tried to use my own wav file for the alarm, and it refuses to play it? ANy ideas? using v2.2.5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zautrix
post Nov 24 2005, 08:00 AM
Post #295





Group: Members
Posts: 437
Joined: 3-February 04
From: N54°22.5' E10°08.2'
Member No.: 1,678



QUOTE(bam @ Nov 24 2005, 04:12 AM)
small issue here, tried to use my own wav file for the alarm, and it refuses to play it? ANy ideas? using v2.2.5
*

From the KO/Pi FAQ:

Q:
I want to get another alarm sound than the default. What I have to change?
A:
The default alarm sound is a wav file:
It is (QPEDIR)/pics/korganizer/koalarm.wav.
(Usually QPEDIR=/home/QtPalmtop).
(On the desktop, the path is:
(installdir)/kdepim/korganizer/koalarm.wav)
Just replace this file by another one und do a
'simulate alarm' to ckeck, if it works.
('Simulate alarm' not available on the desktop,
because it is in the alarm applet)
Wav files can have different sampling data.
(e.g. 16/8bit, stereo/mono, 22kHz/11kHz/...)
Note: It seems to be that there are problems with particular
combination of these settings.
If one file is not replayed properly,
just try another file/ another sampling data.


z.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chal
post Nov 24 2005, 12:58 PM
Post #296





Group: Members
Posts: 98
Joined: 30-April 05
From: Leeuwarden, The Netherlands
Member No.: 7,035



QUOTE(ev1l @ Nov 19 2005, 10:49 AM)
QUOTE(chal @ Nov 9 2005, 10:30 AM)
Will KOPI work on Hybrid? If so, what deps are needed?
*

I don't know, and no deps. kopiemail needs Openssl, but that's it.
*



Thanks, I tried it and couldn't get it to work. Went back to tKc with Cacko kernel, where it works just fine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gdog
post Nov 25 2005, 11:46 AM
Post #297





Group: Members
Posts: 246
Joined: 26-July 04
Member No.: 4,111



I inadvertently (aka stupidly), deleted my kabc directory from my CF card.

Then when trying to import both the xml and csv exports I had previously created as backups, the process would recreate my categories, but even with No Filters selected I could not actually see any of my 300+ contacts. So I found an old copy of the std.vcf file and put it into place in the kabc/apps/kabc directory. This gave me a starting point, but in further attempts to import the backups it seemed to bring in all but a few entries, most of which were in one category.

I believe that I've learned the std.vcf file is the "right" way to save a backup copy (so long as you're not intending to import the data into a different PIM). But does anyone have any idea why the xml and/or csv file would not import properly?

One further thing to note is that I had recently upgraded from 2.0.14 to 2.2.5, and the backups were created with the earlier version. Was there a change to the internal structure of the core app that would make the later version unable to read some of the data in the backup files that were created with an earlier version?

Strangely the import of the ics file for Organizer worked just fine...

Thanks in advance,

gdog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ev1l
post Nov 29 2005, 02:15 PM
Post #298





Group: Members
Posts: 608
Joined: 21-June 04
From: The Netherlands
Member No.: 3,774



QUOTE(Papadon @ Nov 6 2005, 06:54 AM)
With, or without the alarm applet installed...if I create an appointment/to do with an alarm set and then go to check the entry, it's flagged with the alarm correctly. EX. "30 Minutes Before". However, if I exit the program (with saving first), and go back into KO/PI, and check the entry the alarm says "!30(Disabled) Minutes Before". The alarms will not work at this point. I've tested everything! If I create the apts. in KO/PI on the Zaurus without exiting, it's OK. But if I sync from my Windows machine, which I usually do because of convenience, it comes across with the "(disabled)" stuff. This is happening in EVERY VERSION, with/without the alarm applet installed. Has anyone seen this and does anyone know the solution?

The big problem is that we don't have a 3100 to test on. I honestly have no idea what could be the problem. What do you use on your wintel machine? Kdepim as well?

QUOTE(maystorm @ Nov 21 2005, 07:14 AM)
Sorry in advance for my newbie question...

I bought my CL3000 from Trisoft and it got Version 2.0.14 pre-installed. What would be the correct procedure for updating to the latest version? Would I just need to install the new *.ipk via the package manager ("Add/Remove software") and it'll replace all the old files with the the ones? Do I need to make a backup of my data files first?

Always make a backup (preferably to a card or over the network).
Always uninstall the previous version using your package manager.

QUOTE(maystorm)
Anything else I must observe? Additional dependicies?
Sorry, but I'm relatively new to the Zaurus world and how software is installed (and especially updated!) here...
*

No.
Don't be sorry, keep learning smile.gif

QUOTE(gdog @ Nov 25 2005, 11:46 AM)
I inadvertently (aka stupidly), deleted my kabc directory from my CF card.
*

I'd run kdepim from the flash and backup automatically to your card (that's what the auto backup function is for). Configure it in the global options.

QUOTE(gdog)
Then when trying to import both the xml and csv exports I had previously created as backups, the process would recreate my categories, but even with No Filters selected I could not actually see any of my 300+ contacts.

That sucks.

QUOTE(gdog)
So I found an old copy of the std.vcf file and put it into place in the kabc/apps/kabc directory. This gave me a starting point, but in further attempts to import the backups it seemed to bring in all but a few entries, most of which were in one category.

That's weird. I've never used the xml/csv exports, so I don't know what's wrong.

QUOTE(gdog)
I believe that I've learned the std.vcf file is the "right" way to save a backup copy (so long as you're not intending to import the data into a different PIM). But does anyone have any idea why the xml and/or csv file would not import properly?

The correct way is to export all as a vcard manually, or use the automatic backups.

QUOTE(gdog)
One further thing to note is that I had recently upgraded from 2.0.14 to 2.2.5, and the backups were created with the earlier version. Was there a change to the internal structure of the core app that would make the later version unable to read some of the data in the backup files that were created with an earlier version?
gdog
*

The change in data structure happened in 2.2.6, so no.
Also, stop signing your posts. I can read your name above your avatar smile.gif

I'll be here all night wink.gif
But seriously, if others have questions, just shoot.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
loc4me
post Nov 29 2005, 02:56 PM
Post #299





Group: Members
Posts: 141
Joined: 5-July 05
From: Tucson, AZ
Member No.: 7,538



Just wondered if any major changes were/are planned for the next release. It has been almost a month since the last release and they normally come faster than that? Or it could be that people are busy with there real jobs. biggrin.gif Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gdog
post Nov 29 2005, 03:07 PM
Post #300





Group: Members
Posts: 246
Joined: 26-July 04
Member No.: 4,111



Hmmm. I do have the pim apps running from flash, but I also have them configured to save to my CF card. And unless I'm mistaken, the automatic backups are saving the data to the std.vcf file. Where that file is should not be an issue, or so I would assume. But then, what I know about these Apps and what I assume may just be at opposite ends of reality.

If there's any comfort in all of this it's that so long as all the fields are included when exporting to an xml file, I could pluck them out with Perl at some later date, if in fact whatever new PIM Suite I mirgrate to would not accept them any other way. Although it would be hard to manually reenter the number of contacts I have, it would be even harder to do it from memory (mine that is, not the IC type).

Sorry, didn't know it was a breach of web etiquette to sign a post. Just shows my age I suppose. When I compose a Business letter, my name is at the top and the bottom... unsure.gif

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

22 Pages V  « < 18 19 20 21 22 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 12:52 PM