OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Socket Bluetooth
keef
post Feb 13 2007, 04:25 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 124
Joined: 31-January 04
Member No.: 1,634



ok
i have an old rev e card which i had given up on as it was not being recognised.

as i had flashed a new rom cacko 1.23 i thought i would try again as the fig labs connection applet came up once after flashing

now if i physically flex the card and insert it 'usually' brings up the applet and then works perfectly until i 'sleep' the z

when i restart the applet will not show up and i have to flex the card and reinsert several times.

not sure if it is solely the card which is playing up or the software is somehow ejecting the card and then not recognising it.- maybe a combination.

thanks


keef
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 8 2007, 06:52 AM
Post #2





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



I actually created a few files which i can put up in a ipk which just adds icons to the multimedia tab. all it does is eject and insert the card without you having to physically do this yourself. I use bluetooth on my Z as well. I found out that I loose the applet and I needed to manually eject and reinsert the card in order for this to work. The second problem i had was when i first created the connections. I then had to delete the rfcomm.conf and any directories inside /etc/bluetooth. I recreated the bluetooth connection in the networks applet and works out of the box. On occasions, I needed to use the icons to eject and insert the card again to fix my connectionson about 10% of the times.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
keef
post Apr 8 2007, 07:12 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 124
Joined: 31-January 04
Member No.: 1,634



Hi

Do you have a link?



keef
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Apr 8 2007, 08:07 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I created 2 *.sh files for my GPS to resume and to suspend it.
Maybe you can use this method and substitute eject and insert.
"gps-resume.sh" and "gps-suspend.sh"
CODE
#! /bin/bash
cardctl resume
exit 0
CODE
#! /bin/bash
cardctl suspend
exit 0

Then I placed them in /home/QtPalmtop/bin and made them executable. Then I used the Tab Setting to create an icon for each one.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 8 2007, 12:02 PM
Post #5





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



here is the file.

hey jon, funny thing is those commands crash my zaurus.
Attached File(s)
Attached File  cf_refresh_1.0_arm.zip ( 8.22K ) Number of downloads: 24
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Apr 8 2007, 01:22 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(Cresho @ Apr 8 2007, 03:02 PM)
here is the file.

hey jon, funny thing is those commands crash my zaurus.
*

When I wrote those, I didn't have any linux knowledge, and I still don't know all that much. wink.gif
I just tried using my Ambicom GPS card with zroadmap and qpegps.
I acquired 5 satellites, then used my gps-suspend. It cut the card off, but the icon stays in "launch" mode.
I closed zroadmap and qpegps, then waited about 2 minutes. Then I used my gps-resume, the card lit back up and I launched zroadmap and qpegps, and the previous satellites eventually came back up.
So these amateurish scripts worked without crashing my Cacko lite C3100, but as I said earlier, the icons stay in launch/splash mode for awhile, (they stay in that state until I launch something and go back to the tab they are located in). In other words, refreshing the tab shows the icons in a non-launching state.
I did download your cf_refresh_1.0_arm.zip, and will use it sometime in the future.
Right now, I'm trying to get the latest IceWM version working (like it is supposed to work), on my pdaxii13 C3200 Zaurus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 8 2007, 01:42 PM
Post #7





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



no! the commands are fine. It is most likely related to something else in your case but in my case, the mounting of my cf slot dies after a reboot or after connection from a bluetooth. so ejecting and inserting the cf card was the way to go. Yours is a different issue totally.
can i ask what gps card you using? is it free? im new to this and i want to add gps to the zaurus. ohh and post files and stuff too if you can do me the favor.

This post has been edited by Cresho: Apr 8 2007, 01:46 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Apr 10 2007, 01:21 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I started a new thread about GPS here:
http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=23719

This post has been edited by Jon_J: Apr 10 2007, 01:43 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel3000
post Apr 10 2007, 11:35 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 1,002
Joined: 28-April 05
From: Germany
Member No.: 7,027



QUOTE(Cresho @ Apr 8 2007, 10:02 PM)
here is the file.

hey jon, funny thing is those commands crash my zaurus.
*


Hi Cresho,

Maybe try "cardctl suspend 0" and "cardctl resume 0" to just handle the GPS card, not the built-in microdrive...

daniel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Apr 11 2007, 12:02 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



Thanks Daniel. I forgot about the microdrive being affected by those commands.
I added "0" to both of my simple scripts. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ljonesj
post Apr 15 2007, 02:52 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 42
Joined: 10-August 06
From: Tennessee
Member No.: 10,742



hey i got a keningstion bluetooth usb adapter but my 3200 does nothing when i insert it i mean the usb does nothing the z still works no lockups or anything
i would like to get it to work
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Apr 16 2007, 05:48 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(ljonesj @ Apr 15 2007, 05:52 PM)
hey i got a keningstion bluetooth usb adapter but my 3200 does nothing when i insert it i mean the usb does nothing the z still works no lockups or anything
i would like to get it to work
*

Here's a thread I started a while ago about my Kensington USB bluetooth dongles.
I'm not sure if it is the same one that you have or if the spelling is correct. Is there a name that is similar to Kensington?
http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...4&hl=kensington
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ljonesj
post Apr 17 2007, 09:36 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 42
Joined: 10-August 06
From: Tennessee
Member No.: 10,742



should be the same i have found no different bluetooth dongle from them
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2014 - 12:02 AM