OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Fixes For R198/r197, SP7
Meanie
post May 24 2007, 09:05 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



I am almost done with some essential fixes for r198 and will be packaging up all the fixes into a single large ipk for easy installation.

Here's the control file with summary of the fixes


Package: pdaXrom-fixes
Version: r198-sp1
Maintainer: hdluc@yahoo.com
Architecture: armv5tel
Priority: optional
Section: Applications
Depends: scrot
Description: bug fixes
- fixed fstab to auto mount SD and CF
- updated keymap (Cxx00 only) with same key assignments as in pdaXii13
- added inputrc (so Fn left/right can be used)
- added motd
- updated ipkg.conf with current feeds
- hacked pci.rc to be quiet
- replaced vi with vim
- updated rc.xml (openbox config)
- updated startx (re)load kernel.map
- updated makefbmenu
- updated fbpanel-session
- updated mbsession
- made the menu key work for fbmenu
- added .Xdefaults
- added ax (to enable sticky keys)
- replaced xterm
- added libiconv and libXau
- added diff
- updated gqview
- updated xpdf
- updated xmms
- updated qtconfig
- updated pppconfig
- added default configs for pppdialer
- added ipkg-make-index
- added screencap
- added reboot
- added unclutter
- updated mb-applet-blanker
- updated mb-applet-cards
- updated looknfeel.py
- updated inputconfig.py
- made xmms default to double size
- made AbiWord default startup size fit on screen
- made Sylpheed default startup size fit on screen


coming soon...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post May 24 2007, 11:34 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



the possibility of a polished 2.6 based system for the Zaurus ? Fabulous!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cortez
post May 25 2007, 12:08 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 376
Joined: 18-March 04
From: The Netherlands
Member No.: 2,380



A good reason to give r198 another try!
Current release is far too unpolished for me, so I fell back to my trusty RC12. It's a good thing to see there are still people spending their precious spare time trying to make this a succes! Thanks a lot
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dromede
post May 25 2007, 12:39 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 156
Joined: 10-December 06
From: Croatia
Member No.: 13,288



great news but... last time i tried r198 abiword was much slower than on pdaxii3. can we expect any improvement regarding this? is r198 really faster than pdaxii3?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danboid
post May 25 2007, 01:37 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 682
Joined: 26-December 05
From: Rochdale, Lancashire
Member No.: 8,789



Whats the status of mplayer on 2.6 based pdaX now? Is the 2.6 pxa vo mode as good as bvdd on 2.4 now?

Also, how does nokia's osb browser run under r198? I know people said it was very unstable under pdaXii13 but r198 has much more recent glib, gtk etc so I'm guessing there's a much better chance of it working properly.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scoutme
post May 25 2007, 12:09 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 579
Joined: 19-April 04
Member No.: 2,912



any improvement for 860?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InSearchOf
post May 25 2007, 12:13 PM
Post #7





Group: Admin
Posts: 1,209
Joined: 20-January 06
From: York, Pennsylvania
Member No.: 8,961



QUOTE(scoutme @ May 25 2007, 04:09 PM)
any improvement for 860?
*


that will come with kernel 2.6.21

:-)

Late
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Capn_Fish
post May 25 2007, 01:07 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 2,350
Joined: 30-July 06
Member No.: 10,575



QUOTE(InSearchOf @ May 25 2007, 03:13 PM)
QUOTE(scoutme @ May 25 2007, 04:09 PM)
any improvement for 860?
*

kernel 2.6.21
*


smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 25 2007, 07:20 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



have fun
Attached File(s)
Attached File  pdaXrom_fixes_r198_sp1_armv5tel.ipk ( 2.84MB ) Number of downloads: 511
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grog
post May 26 2007, 08:39 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564



QUOTE(Capn_Fish @ May 25 2007, 03:07 PM)
QUOTE(InSearchOf @ May 25 2007, 03:13 PM)
QUOTE(scoutme @ May 25 2007, 04:09 PM)
any improvement for 860?
*
kernel 2.6.21
*
smile.gif
*

Don'tcha just love a cliffhanger smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grog
post May 26 2007, 11:30 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564



QUOTE(Meanie @ May 25 2007, 09:20 PM)
have fun
*

It's always fun! smile.gif

On my C860 I have to change the line in /usr/X11R6/bin/startx from

CODE
defaultserverargs=" -nolisten tcp -screen 480x640@270"

to

CODE
defaultserverargs=" -nolisten tcp

Maybe there could be some code to check the machine:

CODE
if [ $HARDWARE = "Husky" ]; then
   defaultserverargs=" -nolisten tcp
else
  defaultserverargs=" -nolisten tcp -screen 480x640@270"
fi

or something like that.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel3000
post May 26 2007, 11:58 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 1,002
Joined: 28-April 05
From: Germany
Member No.: 7,027



Attention:
The word "SP1" might be registered or otherwise blocked by MS.
SCNR ph34r.gif


Great news, Meanie.
Maybe I'll try R198 as well some day! Thanks a lot!

daniel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HoloVector
post May 26 2007, 02:22 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 474
Joined: 22-March 06
From: Winnipeg, Canada
Member No.: 9,420



Thanks for the update Meanie.

I tried it on my C1000 and the Matchbox Cards applet was broken for CF slot. It would not eject a CF memory card in the slot. It just said it was empty. Pccardctl recognized the card fine and could eject it just fine. I also tried my Buffalo Wifi card and the MB Cards couldn't see it either. Pcccardctl had no trouble with the Buffalo card either. I tried fixing the problem by reinstalling the old MB cards applet from the feeds you included in SP1 (1.03 I believe) and it seems to have totally killed my CF slot. Pccardctl can't see any card in the slot anymore even after rebooting. I sure hope that this is a software issue or my C1000 is write off. sad.gif

Which brings up another issue that I found after applying SP1. The new reboot menu item doesn't work. Clicking on it does nothing. I have to exit X and then type reboot at the console prompt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 26 2007, 03:01 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(HoloVector @ May 27 2007, 08:22 AM)
Thanks for the update Meanie. 

I tried it on my C1000 and the Matchbox Cards applet was broken for CF slot.  It would not eject a CF memory card in the slot.  It just said it was empty.  Pccardctl recognized the card fine and could eject it just fine.  I also tried my Buffalo Wifi card and the MB Cards couldn't see it either.  Pcccardctl had no trouble with the Buffalo card either.  I tried fixing the problem by reinstalling the old MB cards applet from the feeds you included in SP1 (1.03 I believe) and it seems to have totally killed my CF slot.  Pccardctl can't see any card in the slot anymore even after rebooting.  I sure hope that this is a software issue or my C1000 is write off.  sad.gif

Which brings up another issue that I found after applying SP1.  The new reboot menu item doesn't work.  Clicking on it does nothing.  I have to exit X and then type reboot at the console prompt.
*


sigh. the mb-applet-cards fix works for C3x00 models. looks like it broke the c1000. just install the old applet from the r198 feed, or use the fbpanel cards applet instead which will work on the c1000 but not the c3x00.

i will need to write a better detection routine, but ultimately, this problem will be properly fixed by the new kernel. my workaround is a hack for the current kernel bug in detecting the pccard devices properly. it assumes slot 0 is the external cf card for all models which is fine for c1000 but breaks all the c3x00. so my hack was to eject slot 1 instead which is where the external cf is for c3x00. once the kernel is fixed, slot 0 will be the external cf for all models...
i almost forgot, for c1000, you can try changing r198 to r200 in /etc/issue



grog: thanks for that feedback. i had such a detection thing in pdaXii13, so i will add that to svn for the new releases as well. i thought this was already fixed but seems like it isnt. are the keymappings ok? i tried to fix a few issues with keymappings but without having such a model i cant test them. this is a sp for r198 so it is aimed at fixing problems with c3x00 and c1000 models specificly, but there are also many fixes that are model independant. if there are things broken on c7x0/c8x0 please report those problems like you did for startx and i will fix them. anything else broken? if the keymap is broke, send me one that works smile.gif

This post has been edited by Meanie: May 26 2007, 03:56 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HoloVector
post May 26 2007, 06:39 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 474
Joined: 22-March 06
From: Winnipeg, Canada
Member No.: 9,420



QUOTE(Meanie @ May 26 2007, 05:01 PM)
QUOTE(HoloVector @ May 27 2007, 08:22 AM)
Thanks for the update Meanie. 

I tried it on my C1000 and the Matchbox Cards applet was broken for CF slot.  It would not eject a CF memory card in the slot.  It just said it was empty.  Pccardctl recognized the card fine and could eject it just fine.  I also tried my Buffalo Wifi card and the MB Cards couldn't see it either.  Pcccardctl had no trouble with the Buffalo card either.  I tried fixing the problem by reinstalling the old MB cards applet from the feeds you included in SP1 (1.03 I believe) and it seems to have totally killed my CF slot.  Pccardctl can't see any card in the slot anymore even after rebooting.  I sure hope that this is a software issue or my C1000 is write off.   sad.gif

Which brings up another issue that I found after applying SP1.  The new reboot menu item doesn't work.  Clicking on it does nothing.  I have to exit X and then type reboot at the console prompt.
*


sigh. the mb-applet-cards fix works for C3x00 models. looks like it broke the c1000. just install the old applet from the r198 feed, or use the fbpanel cards applet instead which will work on the c1000 but not the c3x00.

i will need to write a better detection routine, but ultimately, this problem will be properly fixed by the new kernel. my workaround is a hack for the current kernel bug in detecting the pccard devices properly. it assumes slot 0 is the external cf card for all models which is fine for c1000 but breaks all the c3x00. so my hack was to eject slot 1 instead which is where the external cf is for c3x00. once the kernel is fixed, slot 0 will be the external cf for all models...
i almost forgot, for c1000, you can try changing r198 to r200 in /etc/issue

.....

*


Thanks Meanie.

The mb cards applet in the feed loads on X startup but when I tap on it, it disappears. sad.gif

I reloaded SP1 and the your 3x00 fixed cards applet runs so at least I can control my SD and USB devices with it. How do I get back to the original cards applet that works with the 1000? I looked through the feeds but the only fb stuff I can find is the fbpanel. There are no fb applets listed. Maybe I am looking for the wrong name?

Edit: I just changed the release number from R198 to R200 like you suggested and restarted. I'm not sure what that did for me aside from telling me I am now running R200 when I login. Was that supposed to help with the reboot menu item? I just tried the menu reboot and it is still not working. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 03:41 PM