OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Oz To Sharp Rom Problem: Launcher.conf, Updating the Sharp ROM does not work
alandd
post Jun 30 2007, 09:48 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 6
Joined: 10-September 05
Member No.: 8,076



I have been using the OZ and Hentges ROMs for some time on my SL-5600. However, I want to run the VNC server on the Zaurus to remote control it on my Linux laptop. I have not been able to do this with anything I have tried with OZ. Others have reported success using the Sharp ROM.

I updated to the Sharp ROM with the "560v132c.zip" file from http://www.myzaurus.com/ROMupdate6.asp. The update from my CF card appeared to go just fine.

Upon booting the first time, the Zaurus screen fills with errors. All of them refer to settings in "launcher.conf" and file not found. It does this until a message about "to many errors" and shutting down "ln" (I think) for "5 minutes" This time passes and then lots of similar errors blast by until the minute shutdown happens again. This is all I can get upon booting the Sharp ROM update.

From this state, I can update back to OZ or Hentges just fine. This leaves me quite puzzled. I can try different CF cards as sources though I am using the same CF card for OZ and Hentges updates. I have not yet tried doing another download of the file from Sharp. I also have not tried the Windows update process since I use Linux. I do have a Windows install that I could use to try the Windows update if someone thinks it would help.

Am I looking at a bad flash ROM that doesn't write a certain region or some other hardware issue? Any guesses, educated or otherwise?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kb7sqi
post Jul 1 2007, 08:07 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 28
Joined: 17-June 05
From: Winston Salem, NC
Member No.: 7,376



QUOTE(jocasmi @ Jul 1 2007, 11:23 AM)
I guess, you should flash Ospack.

Try this. Just extract the zip and put the Ospack file (this is v.3.13), without renaming it, on a CF card plug the AC adapter, and press hardware reset while pressing c+d. When finished press hardware reset again, and reboot.

Good luck.
[attachment=4665:attachment]
*


I don't think it would be a good idea to flash a 5600 w/ a rom from the 5500. unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kb7sqi
post Jul 1 2007, 08:10 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 28
Joined: 17-June 05
From: Winston Salem, NC
Member No.: 7,376



QUOTE(alandd @ Jul 1 2007, 01:48 AM)
I have been using the OZ and Hentges ROMs for some time on my SL-5600.  However, I want to run the VNC server on the Zaurus to remote control it on my Linux laptop.  I have not been able to do this with anything I have tried with OZ.  Others have reported success using the Sharp ROM.

I updated to the Sharp ROM with the "560v132c.zip" file from http://www.myzaurus.com/ROMupdate6.asp.  The update from my CF card appeared to go just fine.

Upon booting the first time, the Zaurus screen fills with errors.  All of them refer to settings in "launcher.conf" and file not found.  It does this until a message about "to many errors" and shutting down "ln" (I think) for "5 minutes"  This time passes and then lots of similar errors blast by until the  minute shutdown happens again.  This is all I can get upon booting the Sharp ROM update.

From this state, I can update back to OZ or Hentges just fine.  This leaves me quite puzzled.  I can try different CF cards as sources though I am using the same CF card for OZ and Hentges updates.  I have not yet tried doing another download of the file from Sharp.  I also have not tried the Windows update process since I use Linux.  I do have a Windows install that I could use to try the Windows update if someone thinks it would help.

Am I looking at a bad flash ROM that doesn't write a certain region or some other hardware issue?  Any guesses, educated or otherwise?
*


Have you tried using the option to #3 to clear out /home? Since you are going from OZ back to the Sharp Rom, I would suggest doing that. It should hopefully take care of your problems. I change roms on my 5600 all the time & haven't had any problems going back to the Sharp Rom. Good luck.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jocasmi
post Jul 1 2007, 08:25 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 99
Joined: 4-December 06
From: Barcelona, Spain
Member No.: 13,088



Ooops! you're right. I'm sorry, the installation CD shows sl5600 howtos, and that's the cause of my confussion.

I'll delete the attachment.

Sorry again.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alandd
post Jul 4 2007, 05:10 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 6
Joined: 10-September 05
Member No.: 8,076



QUOTE(kb7sqi @ Jul 1 2007, 09:10 AM)
Have you tried using the option to #3 to clear out /home?  Since you are going from OZ back to the Sharp Rom, I would suggest doing that.  It should hopefully take care of your problems.  I change roms on my 5600 all the time & haven't had any problems going back to the Sharp Rom.  Good luck.
*


Success, finally! I used the option #3 "Format" as you suggested but it took many attempts to finally get it to work. Here is what I did:

- Updated to the Sharp ROM from the CF card.
- As it was begining to reboot from the above update, I reset the unit and entered the maintenance screen again.
- Selected option #3 to format the flash.
- As it was beginning to reboot from the previous step format, I reset the unit and entered the maintenance screen again.
- Updated to the Sharp ROM from the CF card.
- Allowed the reboot to proceed normally.

This successfully booted the Sharp ROM image. Thanks for the clue!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kb7sqi
post Jul 4 2007, 08:25 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 28
Joined: 17-June 05
From: Winston Salem, NC
Member No.: 7,376



QUOTE(alandd @ Jul 4 2007, 09:10 PM)
QUOTE(kb7sqi @ Jul 1 2007, 09:10 AM)
Have you tried using the option to #3 to clear out /home?  Since you are going from OZ back to the Sharp Rom, I would suggest doing that.  It should hopefully take care of your problems.  I change roms on my 5600 all the time & haven't had any problems going back to the Sharp Rom.  Good luck.
*


Success, finally! I used the option #3 "Format" as you suggested but it took many attempts to finally get it to work. Here is what I did:

- Updated to the Sharp ROM from the CF card.
- As it was begining to reboot from the above update, I reset the unit and entered the maintenance screen again.
- Selected option #3 to format the flash.
- As it was beginning to reboot from the previous step format, I reset the unit and entered the maintenance screen again.
- Updated to the Sharp ROM from the CF card.
- Allowed the reboot to proceed normally.

This successfully booted the Sharp ROM image. Thanks for the clue!
*




Glad it worked for you! Good luck w/ your Z. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd November 2014 - 03:08 AM