OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Ilu jest polskich uzytkownikow zaurusa - wpisujcie sie! ;-)
CZy masz juz zaurusa czy moze chcesz jakiegos?
CZy masz juz zaurusa czy moze chcesz jakiegos?
Mam 860. [ 3 ] ** [13.04%]
Mam 760. [ 2 ] ** [8.70%]
Mam 750. [ 0 ] ** [0.00%]
Mam 700. [ 1 ] ** [4.35%]
Mam 6000. [ 0 ] ** [0.00%]
Mam 5600. [ 3 ] ** [13.04%]
Mam 5500. [ 13 ] ** [56.52%]
Mam 5000. [ 0 ] ** [0.00%]
Nie mam ale sie zastanawiam nad kupnem jednego. [ 0 ] ** [0.00%]
Mam dwa. [ 1 ] ** [4.35%]
Total Votes: 12
Guests cannot vote 
wred
post Nov 5 2004, 06:32 AM
Post #16





Group: Members
Posts: 28
Joined: 1-November 04
Member No.: 5,306



teraz juz wiem... sad.gif, ale co mozna zrobic w tej sytuacji ? proby flashowania - efekt jak 2 posty wyzej i jestem w kropce...

tzn chodzi mi o to czy nie zkaszanilem Z - odpala sie w miare normalnie...

moze zobacze z innymi kartami... ? moze pomoc ?
Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wred
post Nov 5 2004, 07:29 AM
Post #17





Group: Members
Posts: 28
Joined: 1-November 04
Member No.: 5,306



ok......

dziala....

to ewidentnie format karty. dopiero jak ja przemaglowalem dokladnie na linuksowym mkfs.msdos ruszylo...

dzieki za pomoc smile.gif

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Nov 5 2004, 08:40 AM
Post #18





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



panikarz :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoVeR_Orna
post Jun 3 2006, 06:14 AM
Post #19





Group: Members
Posts: 8
Joined: 3-June 06
From: Ornontowice@Poland ;)
Member No.: 10,041



Ja mam SL-5500, chwilowo padniety (chyba potrzebuje JTAGa), pobawilem sie caly 1 dzien dry.gif
BTW ma ktos do sprzedania wtyczki SHARP I/O??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Jun 4 2006, 01:07 AM
Post #20





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



Zdefiniuj 'padnięty' i powiedz co robiłeś z nim - pewnie da się to rozwiązać.

Wtyczki TCX3106 posiadam w ilości "jedna sztuka", poza tym mogę sprzedać kable USB sync (bez ładowania) - takich posiadam kilka.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoVeR_Orna
post Jun 5 2006, 05:39 AM
Post #21





Group: Members
Posts: 8
Joined: 3-June 06
From: Ornontowice@Poland ;)
Member No.: 10,041



Padniety - nawet nie prubuje sie wlaczyc, ciemnosc na ekranie. Diagnostic Menu dziala, dioda ladowania dziala, flashowalem OZ 3.5.4, OSpackiem od Sharpa i znowu OZ - nic to nie dalo. Na forum nie znalazlem nikogo kto by uratowal Collie w takim stanie, a wiem ze widzialem gdzies shemat kabla do JTAGa i myslalem ze uda mi sie cos zrobic (tj. zczytac flash z Z, napisac jak to zrobilem i poprosic zeby ktos podeslal dzialajacy smile.gif)

----edit----
padl po grzebaniu w Diagnostic Menu, odpalalem wszystkie opcje po kolei zeby zobaczyc co tam mozna sprawdzic

---edit---
Narazie udalo mi sie dostac do konsoli "naprawiania systemu plikow", gdy flashuje OSpackiem od Sharpa w pewnym momencie system zaczyna sie uruchamiac (chyba), po czym widze konsole z tekstem:
CODE
INIT: version 2.78 booting
e2fsck 1.19, 13-Jul-2000 for EXT2 FS 0.5b, 95/08/09
ext2fs_check_if_mount: Couldn't find ext2 superblock, trying backup blocks...
Could this be a zero-lenght partition?
No such file or directory while determining whether /dev/mtdblock1 is mounted.
e2fsck: Attempt to read block from filesystem resulted in short read while trying to open /dev/mtdblock1

*** An error occured during
*** the file system check.
*** Dropping you to a shell;
*** the system will reboot
*** when you leave the shell.
/etc/passwd: root password garbled
Give root password for maintence (or type Control-D for normal startup):


Naciskam enter, i widze:
CODE
(Repair FS) \# #


z migajacym znaczkiem zachety. Problem w tym ze nie wiem co dalej z tym zrobic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jachu
post Jun 27 2006, 05:50 AM
Post #22





Group: Members
Posts: 12
Joined: 29-March 06
From: Szczecin
Member No.: 9,480



Witam ,
Mam SL-C3100 a w sadzie nie ma takiej opcji sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Jun 27 2006, 06:04 AM
Post #23





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



a ja mam cztery teraz...

moje: 5500, c760
OE/OZ project devices: 5600, 6000

ale napisałem do admin├│w by zrobili mnie moderatorem tej części to dopiszę coś.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Jul 2 2006, 11:56 AM
Post #24





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



Niestety ankieta nie może mieć więcej niż 10 opcji.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lucass
post Jul 19 2006, 08:26 AM
Post #25





Group: Members
Posts: 10
Joined: 19-July 06
From: Dublin/Krakow
Member No.: 10,456



Witam serdecznie

W sobote dotrze do mnie collie, nic o nim nie wiem , z linuxa jestem noga..kocham Palm OS ale sie skusiłem tongue.gif

Licze na pomoc w instalacji OZ i od razu zadaje pytanie czy na OZ jest mozliwosc zainstalowania emulatora systemu PAlm OS.... przepraszam jezeli pytnie jest laickie ale jestem newbies , na szczescie szybko pojmujace tongue.gif

OT: jachu witam tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gmad
post Dec 1 2007, 11:57 PM
Post #26





Group: Members
Posts: 8
Joined: 1-December 07
Member No.: 21,013



QUOTE(piotr @ May 18 2004, 08:20 AM) *
Drodzy uzytkownicy zaurusow - wpisujcie sie. Zobaczymy jaki rynek stanowimy dla Sharpa i czy jest nasz duzo......... ;-)


A dlaczego nie ma na liście żaurusˇw C-xxxx? Ja mam C-1000.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Dec 2 2007, 01:48 PM
Post #27





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



gmad: przeczytaj co napisałem wcześniej...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lucass
post Dec 6 2007, 06:42 AM
Post #28





Group: Members
Posts: 10
Joined: 19-July 06
From: Dublin/Krakow
Member No.: 10,456



hrw ty chciales tego aircabla ? mam zbytecznego bo pozbylem sie 700 na rzecz 3200 tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcin iwi Iwins...
post Mar 4 2008, 02:54 AM
Post #29





Group: Members
Posts: 3
Joined: 11-December 07
Member No.: 21,062



Tez sie pochawle!
Mam zaura SL-C3200 aktualnie dzialajacego na Debianie (eabi) smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ptoki
post Jun 3 2008, 01:28 AM
Post #30





Group: Members
Posts: 90
Joined: 1-April 08
From: Silesia
Member No.: 21,583



No to i ja się dopisze.
Mam c1000 plus 2GB cf plus 256MB SD.
Do tego dokupilem sieciowke na usb (chip pegasus) i BT pentagrama.
Uzywam cacko rom bo przeleceniu po kilku "dystrybucjach" okazalo sie ze cacko jest najskuteczniejsze mimo ze ma tyle lat.

Pozdrawiam wszystkich!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st November 2014 - 03:10 AM