OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Announce: Desktop Version Of The Iqnotes
kyboo
post Dec 14 2004, 03:41 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 9
Joined: 14-December 04
Member No.: 5,912



I definitely managed myself to port IQNotes for Linux desktop. You can grab sources here: http://iqnotes.kybu.org/iqnotes-src-2.0.4.tar.bz2 Before compiling, see files BUGS, TODO, README.DESKTOP

BEWARE, this is alpha release, please backup all your IQNotes data files, do not use it for anything else then testing.

I will appreciate any feedback regarding this release, and I hope we will manage stable release soon. Also package maintainers for various Linux distributions are welcome.

P.S.: Data files are created/read from ~/.iqnotes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stubear
post Dec 14 2004, 04:25 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,164
Joined: 17-December 03
From: Melbourne, AUSTRALIA
Member No.: 1,219



Hmm, doesn't like gcc-3.4, or gcc-3.3.4 with qt-3.3.3.
gcc-2.9.5 bombs out late in the piece with an error
CODE
iqnotes-2.0.4/iqnotes/desktop/ui/writeNoteBase.h: undefined reference to `QDialog type_info function'

but that may be something missing at my end. I'll double check and get back to you.

What version of gcc and qt are you compiling against?

Also it no longer compiles for qtopia with either 3.x or 2.9.5 - the versino of tmake from sharp doesn't understand the new iqnotes.pro syntax and uic for qpe doesn't understand the 3.3 ui format either making empty header files for things like aboutBase.ui

See from the ChangeLog that you have fixed the problem with UTF8 files not saving properly without a password (this was the main thing stopping me from buying iqnotes) but the version available from your site is still 2.02, any plans to update?

Stu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kyboo
post Dec 15 2004, 12:44 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 9
Joined: 14-December 04
Member No.: 5,912



QUOTE
What version of gcc and qt are you compiling against?


I am using debian testing, so there is g++ 3.3.4 and Qt 3.3.3. If you can't solve that, please send me a whole output from compiling to kybu@kybu.org.

QUOTE
Also it no longer compiles for qtopia with either 3.x or 2.9.5 - the versino of tmake from sharp doesn't understand the new iqnotes.pro syntax and uic for qpe doesn't understand the 3.3 ui format either making empty header files for things like aboutBase.ui


I focused on the desktop version, and it seems that I created some incompatibilities, i will check it out.

QUOTE
See from the ChangeLog that you have fixed the problem with UTF8 files not saving properly without a password (this was the main thing stopping me from buying iqnotes) but the version available from your site is still 2.02, any plans to update?


Yes, i plan to update as soon as I will release stable desktop version.

Thanks for report.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stubear
post Jan 13 2005, 06:34 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,164
Joined: 17-December 03
From: Melbourne, AUSTRALIA
Member No.: 1,219



Got it too work smile.gif

Had to reinstall qt-3.3.3, must have done something to break it.

Works well, when do you plan to release stable version?

Stu

P.S. you site is down, so I can't check if you have already updated or not.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kyboo
post Jan 25 2005, 01:06 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 9
Joined: 14-December 04
Member No.: 5,912



QUOTE(Stubear @ Jan 13 2005, 02:34 PM)
Got it too work smile.gif

Had to reinstall qt-3.3.3, must have done something to break it.

Works well, when do you plan to release stable version?

Stu

P.S. you site is down, so I can't check if you have already updated or not.
*


I got problem with domain, current link is www.uid0.sk/~kybu/kybu.sk/iqnotes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stubear
post Jan 31 2005, 04:22 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 1,164
Joined: 17-December 03
From: Melbourne, AUSTRALIA
Member No.: 1,219



Any news on a stable releas of iqnotes for the desktop and a version for the zaurus that handles utf text properly in non-enrypted notes?

I'm interested in buying iqnotes (if utf works properly) but I'd prefer to deal direct with you rather than handango. Do you take paypal?

Stu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teletubbie
post Feb 2 2005, 12:56 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 252
Joined: 25-April 04
Member No.: 3,006



Hi,
i cant get iqnotes sources from kybu.org
Has the url changed?
Cheers,
Sam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chayimkirshen
post Feb 3 2005, 04:42 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 85
Joined: 18-October 04
Member No.: 5,076



I downloaded the bzipped tarball, but it doesn't have README.DESKTOP or a TODO file with any text in it. Is this the right version?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stubear
post Feb 3 2005, 06:32 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 1,164
Joined: 17-December 03
From: Melbourne, AUSTRALIA
Member No.: 1,219



Did you get version 2.02 or 2.04? Only 2.04 has the desktop stuff in it.

If you can't get it from the site PM me with your email and I'll send it to you

Stu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kyboo
post Feb 3 2005, 08:13 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 9
Joined: 14-December 04
Member No.: 5,912



The web of the domain kybu.org is not currently working. But you can download desktop alpha version from this url http://www.uid0.sk/~kybu/kybu.sk/iqnotes/i...c-2.0.4.tar.bz2

I am sorry guys, but the major problem is, that i had no spare time to devote to iqnotes now, let's hope, it will change soon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chayimkirshen
post Feb 3 2005, 10:59 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 85
Joined: 18-October 04
Member No.: 5,076



Excellent!

I got the file from the new link, and will compile and go.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chayimkirshen
post Feb 3 2005, 12:19 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 85
Joined: 18-October 04
Member No.: 5,076



Truly excellent to have it running! Can I make a few suggestions/comments?

- it would be nice to be able to export a specific note (the selected one) from onside the gui
- drawing doesn't work
- too many windows pop up. An all in one interface would be great

Fantastic step forward!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaBo
post Sep 11 2010, 07:08 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 13
Joined: 18-December 08
Member No.: 26,537



As a note to self, and as a possible help for others that like to use iqnotes on their desktop as well but have some issues in understanding the things that are written above, a few notes on how to compile the program. I did it on an (old) machine running Ubuntu 9.04. As I'm relatively new to linux on the desktop, I may be too detailed for the real cracks.
Steps are:
-download the sources from berlios.de, to a directory say Documents/Downloads/IqNotes
-extract the sources "to here" (right mouse click)
-open a terminal window.
-I directly cd-ed into the folder Documents/Downloads/IqNotes/iqnotes-2.1.0rc1/iqnotes
-install g++:
CODE
sudo apt-get install g++

-install qt3 development tools:
CODE
sudo apt-get install qt3-dev-tools

-run qmake:
CODE
qmake -o Makefile iqnotes.pro

-run make:
CODE
make

---wait---
done.

The executable iqnotes is in the bin subfolder.

There is one issue left: where to put the pictures of all menu's and buttons? The README.DESKTOP file is not clear about that. It says to create a folder according to the IQNOTES_PICDIR macro. I seem to not get that... If there is anyone with more info on that, please complete.

But now I have a working iqnotes on desktop. If only I could have it on a windowz-box...

See you,
MaBo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koan
post Sep 11 2010, 10:20 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 328
Joined: 25-February 04
From: UK
Member No.: 2,025



QUOTE(MaBo @ Sep 12 2010, 01:08 AM) *
There is one issue left: where to put the pictures of all menu's and buttons? The README.DESKTOP file is not clear about that. It says to create a folder according to the IQNOTES_PICDIR macro. I seem to not get that... If there is anyone with more info on that, please complete.


From the code it looks like you need to add /iqnotes/items/ onto the directory defined by IQNOTES_PICDIR which is /usr/share/iqnotes by default, so the directory you need is /usr/share/iqnotes/iqnotes/items/

For Zaurus it looks like /opt/QtPalmtop/pics/iqnotes/items/

See choosePic.cpp

HTH
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaBo
post Sep 13 2010, 11:24 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 13
Joined: 18-December 08
Member No.: 26,537



Thanks Koan,
That didn't really work. The following does:
if no modifications are made to the source code whatsoever, you have to create a folder /usr/share/iqnotes and then simply copy (drag and drop) the contents of the pics folder. It actually is exactly as is written in the README.DESKTOP file. The pictuers are then in /usr/share/iqnotes/iqnotes. That folder also has a (empty) subfolder items. What that is for, I don't know...

So now it works completely.

Let's try the next thing: compile it on a windows box with some flavor of g++ and qt3...

I will report if that works.


MaBo
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd November 2014 - 03:42 AM