OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
this is a test
Personal Info
Allelectrix
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
this is another test
Statistics
Joined: 7-April 08
Profile Views: 2,154*
Last Seen: 1st June 2009 - 01:16 PM
Local Time: Oct 24 2014, 11:21 AM
85 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

Allelectrix

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
13 May 2009
Ahh.. Angstrom,

Supposed to be the Bees-Knees of ARM OS's.

I think this OS is a Joke.

Mostly due to its rotten capabilities in the USB department.

It wants to force me to give up my beautiful Z C1000 for an 8086 Clone, an OQO 1Ghz Pocket
running Backtrack 3 no less.

Aren't we all just a little tired of 8086 world domination ? Isn't there someone out there in Angstrom land
that can fix our USB woes and put ARM Systems up there in lights where it belongs along with the 8086's of this world ?

We have waited long enough to get an Angstrom that ACTUALLY WORKS . ph34r.gif

I would love to have a go at solving this problem myself, but I don't have the time. Perhaps this
is the problem with others ?

If there is anyone out there willing to help with this issue we want to hear !

11 Jan 2009
Hi All,

Does anyone know how to get the USB sub-system running on an Akita with the following OS's ? :

Angstrom-x11-image-glibc-ipk-2007.12-r13-akita-installkit.tgz

and

Angstrom-x11-image-glibc-ipk-2007.12-r9-akita-installkit.tgz.gz


All of the main kernel modules are present, for example:

the kernel module:

usbmouse.ko

is present , but when the mouse is attached, no go.
same for USB storage, and probably, just about everything else.

Capn_Fish kindly compiled a Module for me which modprobe loads happily, but when my RT73 Radio Card
is plugged in, same as all the other USB devices, no operation, and the system is not recognizing it at all
except for :

lsusb -v

which shows the manufacturers data for each USB device correctly, at least, the USB system is reading this
data from each device, so thats a good start.

Modprobe picks up and loads all Modules properly and normally.

lsusb list them after modprobe has loaded them.

Any suggestions anyone ?

If not, do you have an Angstrom Kernel 2.6.24 OS file we can all try that is not the same as the 2 OS's above ?
9 Nov 2008
Does anyone know the correct parameters to insert in the kernel source code .config file to setup a USB WiFi managed mode DHCP aquired IP address under kernel 2.4.20 OS's ? Do we need to play around with 'Network Setup' and 'Network Options' in the kernel config file ?

I just recompiled the PdaXii13 kernel to get Dhclient running. I had to enable:

CONFIG_PACKET=y

and

CONFIG_FILTER=y


in the Kernel config file to get Dhclient to actually run, now, it runs, but it is still unable to aquire the IP Address using USB WiFi and DHCP from an Access Point
I also notice, that while we are able to load up the parameters of our Network using the iwconfig command, the function:

iwconfig rausb0 ap 00:11:22:33:44:55

does not work, this is important as the system needs to either be able to fetch the AP's MAC address or it needs to be told it. with USB Wifi, neither of these
happen.

I report the same problems with the program :

dhcpcd

Also, it would be great if we could get Ad-Hoc mode to properly operate in the CF 802.11b WiFi cards, this mode would also be good to add for the USB WiFi cards too.

any suggestions ?

Maybe I should just leave it all rot and wait for kernel 2.6 pdaX ?
26 Oct 2008
Hi all,

is there any way we can extract a single file from an initrd.bin file in the conventional manner using extraction tools
rather than the manner using modprobe, jffs2 and mknod ?

thanks, Allelectrix
24 Oct 2008
Hi all,

Anyone know how do we get online with USB Wifi in pdaXii13 ?

All iwconfig commands complete except:

iwconfig rausb0 ap 00:11:22:33:44:AA

so, when we issue the dhcpcd -h zaurus -G 192.168.1.254 rausb0 command we get no connection.

any ideas ?

tried this with rt73 and rt2570 cards.

perhaps we can edit an existing system script to make it work with rausb0 instead of wlan0, what script would this be ? - so
that we could use the GUI 'Network & WiFi' configurator .

Thanks all ! , Allelectrix
Last Visitors


18 Aug 2011 - 10:16


22 Apr 2010 - 21:29


13 May 2009 - 4:59


17 Apr 2009 - 4:41


21 Feb 2009 - 20:58

Comments
Other users have left no comments for Allelectrix.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th October 2014 - 03:21 AM