OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Options
Options
Personal Statement
chayimkirshen doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
chayimkirshen
Age Unknown
Gender Not Set
Location Unknown
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 18-October 04
Profile Views: 462*
Last Seen: 4th July 2005 - 10:44 AM
Local Time: Sep 4 2015, 08:12 PM
85 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

chayimkirshen

Members


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
30 Jun 2005
I originally posted this in another forum with no response. Perhaps this is a better place.
---

Alright, after reporting it a few times, I've figured out the problem.... But first, my setup.

I'm running Hentges 3.5.3 with the new OZ kernel update on an SL5000. At home I'm running OSX (10.4) with QtopiaDesktop, and at work, I'm using Ubuntu Linux, also with Qtopia Desktop (1.7 for both).

The problem is that the datebook shows different times in the Zaurus calendar app compared to the desktop. In fact, it's always off by exactly 3 hours (the zaurus being 3 hours forward). Looking into the xml file, it appears that both the Mac and Zaurus are actually displaying the correct time.

The xml file lists the start date as +3 hours from when I book the datebook entry in Qtopia on Linux. If I make an appointment on the Z and sync back, the linux desktop shows the appointment as being 3 hours earlier then it is. The interesting bit is that the desktop's xml file is *IDENTICAL!* to the zaurus', meaning QtopiaDesktop on the desktop is simply off by three hours.

Both the desktops and zaurus have their timezones set to Montreal, so that's not it. It appears that qtopia is the issue. I'm only posting it here since it seems to affect the calendar on OZ, but not the Sharp rom. While OZ is clearly doing the right thing, Qtopia isn't. Any ideas?

Has anyone else run into this problem?

--c
29 Jun 2005
Alright, after reporting it a few times, I've figured out the problem.... But first, my setup.

I'm running Hentges 3.5.3 with the new OZ kernel update on an SL5000. At home I'm running OSX (10.4) with QtopiaDesktop, and at work, I'm using Ubuntu Linux, also with Qtopia Desktop (1.7 for both).

The problem is that the datebook shows different times in the Zaurus calendar app compared to the desktop. In fact, it's always off by exactly 3 hours (the zaurus being 3 hours forward). Looking into the xml file, it appears that both the Mac and Zaurus are actually displaying the correct time.

The xml file lists the start date as +3 hours from when I book the datebook entry in Qtopia on Linux. If I make an appointment on the Z and sync back, the linux desktop shows the appointment as being 3 hours earlier then it is. The interesting bit is that the desktop's xml file is *IDENTICAL!* to the zaurus', meaning QtopiaDesktop on the desktop is simply off by three hours.

Both the desktops and zaurus have their timezones set to Montreal, so that's not it. It appears that qtopia is the issue. I'm only posting it here since it seems to affect the calendar on OZ, but not the Sharp rom. While OZ is clearly doing the right thing, Qtopia isn't. Any ideas?

Has anyone else run into this problem?

--c
27 Jun 2005
Well,

It appears that the 860 is only $50 cheaper than the 1000, so I'm looking for experiences with both. Which one should I buy? The only difference appears to be that the 3100 has a usb port and 416mhz processor instead of 400. Am I missing something here?
What are the impressions? I'll probably run openzaurus or pdaXrom depending on the zaurus I get. So any help in choosing would be great!

thanks,

--c
21 Jun 2005
This seems to occur frequently. My Zaurus suddenly doesn't register key presses from either the keyboard or the magic buttons (addressbook, calendar, arrows, ok, etc.).

I'm running henteges 3.5.3 on an SL5000d. Every time I suspend, I use the menu (not the keyboard), because of something I read elsewhere.

With this bug I can turn the zaurus on using the cancel key, but I can't successfully do anything keyboard related after that. Ideas?

--chayim
8 Jun 2005
All,

I've got a bunch of problems on Henteges 3.5.3, and I'm hoping someone can help out. All in all it's a great rom, but these issues are killing me. If it helps, I've got an SL-5000d

1. My Zaurus randomly shuts off, requiring a reboot to make it alive again. This seems to happen daily, and is really starting to get to me (happened 3 times during my subway ride to work).

2. All my alarms are off. For some reason my zaurus is in a different time zone than I set it to using the DateTime control panel. Anyone know where the localtime file is, or what I need to do? It appears that my alarms are off by about 5 hours, which is where Grenwich is from my current time zone.

3. The Z halts after syncing with Qtopia. I'm not sure why, but I need to reboot after I sync. This only happens if I USB sync, which I have to at work.

Any help would be lovely!
Last Visitors
chayimkirshen has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for chayimkirshen.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 4th September 2015 - 05:12 PM