OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio


Welcome Guest ( Log In | Register )

> Mounting A Usb Drive, Mounting USB memory stick
post Jun 5 2008, 09:42 PM
Post #1

Group: Members
Posts: 63
Joined: 17-July 06
Member No.: 10,437

Hi Everyone,

I know threads like this are everywhere but trust me I have searched and tried MANY commands and I can't get this memory stick to work.

I am running Sharprom with an updated Kernel and meanies automounter-c3000_0.5.0_arm.ipk

I have mounted USB hard drives many times in the past but after trying a few different drives (formatted as FAT16 and FAT32) i keep getting a similar error.

If I look in system info under device-USB-* USB MASS STORAGE

I get vendor, product, class and ID information however under Driver I get
"Driver: (none)".

Obviously the drive is not showing up anywhere - i can't do fdisks on sda, sda1, sdb, sdb1, etc as they aren't there.

I know I have probably missed something which makes me look stupid but what is it?
Go to the top of the page
+Quote Post
Start new topic
post Jun 18 2008, 03:18 PM
Post #2

Group: Members
Posts: 1,849
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821

I would first try an external USB hard drive. (One that has it's own power supply, like a full size drive plugged into an AC adapter and to a wall outlet) to see if USB Storage works, then read below...

I don't know if this will help, and Cacko Full already has this included, but maybe, somehow this module got corrupted.
I'm attaching "usb-storage-modules-2.4.20_1.23--lite-1_arm.ipk"
This was designed for Cacko Lite, since "Lite" was missing various modules, etc.
Notice the word "Lite" in the package name.
If you install this to a Zaurus with Cacko Full, you must not uninstall it, as this may remove some of the original files contained in Cacko Full.
It is not recommended to install these kind of modules on top of Cacko Full, because it takes additional space in your NAND area, since Cacko Full already includes these kind of modules.

I'm only saying, as a last resort, and you don't mind the extra 130kb of space taken, install this package, reboot, then try your USB Storage device.

I just noticed you are running the Sharp ROM, as mentioned in your first post.
You could try the attached package, if it doesn't work, uninstall it.

2nd EDIT
If you do download the attachment, make sure to rename it to:
The forum replaces dashes with underscores.

This post has been edited by Jon_J: Jun 18 2008, 05:03 PM
Attached File(s)
Attached File  usb_storage_modules_2.4.20_1.23__lite_1_arm.ipk ( 130.71K ) Number of downloads: 6
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
MrStaypuft   Mounting A Usb Drive   Jun 5 2008, 09:42 PM
Capn_Fish   What does dmesg say?   Jun 6 2008, 06:28 AM
MrStaypuft   dmesg says this: NETDEV WATCHDOG: usbd0: transmit...   Jun 8 2008, 09:15 PM
the_oak   You have probably already tried this, but in case ...   Jun 10 2008, 01:16 PM
case   Hi, I had a similiar problem with an SD card moun...   Jun 18 2008, 01:59 PM
case   Hi, My post is still there....here is link you ca...   Jun 18 2008, 02:05 PM
MrStaypuft   Thanks for the info, unfortunately none of these t...   Jun 18 2008, 03:00 PM
Jon_J   I would first try an external USB hard drive. (One...   Jun 18 2008, 03:18 PM
case   Hi, I just wanted to point out that I had similia...   Jun 18 2008, 04:05 PM
MrStaypuft   Hi everyone - firstly thanks for all your help. C...   Jun 19 2008, 02:47 PM
Capn_Fish   Did you do a "modprobe ohci-hcd" (may ha...   Jun 19 2008, 04:31 PM
case   Ok... I understand. Can you mount cf and s...   Jun 19 2008, 05:11 PM
MrStaypuft   QUOTE(case @ Jun 20 2008, 11:11 AM) Ok......   Jun 19 2008, 05:18 PM
MrStaypuft   just tried the "sudo modprobe ohci-hcd" ...   Jun 19 2008, 05:17 PM
Capn_Fish   QUOTE(MrStaypuft @ Jun 19 2008, 08:17 PM)...   Jun 19 2008, 07:25 PM
MrStaypuft   QUOTE(Capn_Fish @ Jun 20 2008, 01:25 PM) ...   Jun 19 2008, 07:49 PM
MrStaypuft   OK I think i worked out what my problem is - see t...   Jun 19 2008, 09:54 PM
Capn_Fish   Why not just use Cacko? Does it not run on the C30...   Jun 20 2008, 07:21 AM
Jon_J   QUOTE(MrStaypuft @ Jun 20 2008, 12:54 AM)...   Jun 20 2008, 06:17 PM
MrStaypuft   In answer to an earlier question - I have a C3200 ...   Jun 22 2008, 06:08 PM

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:


RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th November 2015 - 02:16 AM