OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> WiFi and 4g on
SNi
post Jun 11 2018, 11:47 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 106
Joined: 14-June 04
From: Cincinnati, OH, USA
Member No.: 3,682



Normally I have WiFi running (and connected when when at home and at work, on the guest network) along with 4G. The other day I was shuttling from one work location to another (so 'lost' WiFi) when I found a bunch of apps that wouldn't work. Twitter said 'No internet connection,' Life360 said 'Check your network connection,' LinkedIn would not connect, Google Play said 'No internet connection. Make sure Wi-Fi or cellular data is turned on then try again, " etc. Well 4G/cellular data WAS turned on so I wasn't sure why I was seeing that error message! I checked all my data settings, rebooted, etc. No joy!

At work they have changed the guest network WiFi - now after connecting you have to launch your browser and acknowledge some use language. You don't have to do this all the time, only every few days. The other day I couldn't get connectivity and all these apps were "dead" for all intents and purposes! Turned out WiFi was showing "connected" but i hadn't gone to the page to re-acknowledge; as soon as i did that i was OK!

The bottom line: when I had no more WiFi my applications wouldn't just automatically continue to work using the 4G data connectivity, they all just say "No internet access". Shouldn't this happen/switch over seamlessly (i.e. if an app is connected via the WiFi network and loses WiFi connectivity, shouldn't it just stay connected via 4G?). I twigged to this when I turned WiFi off and they all started working immediately!

P.S. The only place I am aware of where I have specified to use WiFi only is in Firmware Update(i.e. only check using WiFi network)

EDIT: Found an "Aggressive Wi-Fi to Cellular handover" in Developer Options, so have checked that to see if it helps....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
salvomic
post Jun 11 2018, 11:51 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 290
Joined: 21-February 18
From: Sicily
Member No.: 818,107



I've another related problem in my Gemini I can see only 2G/3G for my SIM (Vodafone) in Card 1, no 4G selectable; in Card 2 (eSIM) I can see 4G and advanced LTE but I cannot connect there to my operator (obviously).
I wonder if it is an issue of the operator or a problem for the Gemini...

salvo

EDIT: solved: I had to select card 1 for data, sms and voice...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th January 2020 - 07:18 PM