OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> theKompany rom and installing software
wolfman
post Mar 30 2004, 04:29 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 37
Joined: 23-February 04
Member No.: 1,991



I am wondering if there is a fix for the way the software installer crashes on this rom I am using the 2.0alpha3 on the 5600 I have tried the other 2 versions and its the same thing I go to install something and the installer program crashes.

I know I can use ipkg from the command prompt but does anyone know where I can find a list of all the options for this as well.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
.mau.
post Mar 30 2004, 04:57 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 62
Joined: 23-May 03
From: Milano Italy
Member No.: 26



ipkg with no argument should give you all the options it supports.
Or I misunderstood your question?
ciao, .mau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wolfman
post Apr 1 2004, 01:39 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 37
Joined: 23-February 04
Member No.: 1,991



Well no you did not misunderstnad my question, I was just wanting to know a place I can read up on the options rather than in the terminal window.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Greg2
post Apr 1 2004, 02:25 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 790
Joined: 28-October 03
From: USA
Member No.: 792



Are you using the zImage-tkrom2.0alpha1-sl5600 with initrd.bin-tkrom2.0alpha3-sl5600? I only ask because the zImage-tkrom1.1 with that initrd.bin had some problems for me but the other combo worked fine.

Here is Installing ipks from command line:
http://www.zaurususergroup.com/modules.php...0command%20line

Greg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nightruler
post Apr 1 2004, 11:44 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-March 04
Member No.: 2,562



I'm using the initrd.bin-tkrom2.0alpha3-sl5600 with zImage-tkrom2.0alpha1-sl5600 and no matter what i do I can't seam to get the Add/Remove programs to work. It works fine for feeds but anything I try to install off a SD card or from the internal memory, as soon as I select the package it closes the GUI.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nightruler
post Apr 2 2004, 12:32 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-March 04
Member No.: 2,562



I'm not sure if this is the same problem everyone is having with the package manager but I think I just got a fix, atleast for me. Allthough this will take more testing.

What I have been doing is I flash by CF, but I never use the CF card for anything but flashing since I have an SD memory card and a CF wireless card that I allways leave in.

For some reason the package manager will only work if I have my CF memory card plugged into the system, I'm guessing it allways thinks there should be a CF memory card in there and crashing when it doesn't see it and the window to select where to install the package comes up.

Does anyone know where to change this setting and block out ever doing an install to a CF card?

Edit: Allthough now I can install via SD or Internal memory, "install from network" does not work. Probably becuase my network is a CF WiFi card?

Edit2: Ok one last thing for everyone to take a look at before I head off to bed....

This is cheap, but hay it worked, also fixes the "install from network".

mv /mnt/cf /mnt/cf-bak
ln -s /mnt/card /mnt/cf

Basicly I looped my CF mount point to my link to my SD mount point and now I can get the 'Install to' window after selection of a package. My wireless card will still work, can eject, insert again and connect. Since I never plan on using a CF memory card, other then doing flash rom upgrades, this is fine for me. If you need to use a CF memory card, just remove the link and move /mnt/cf-bak to /mnt/cf again.

Can someone test this in Zynergy, I can't remember if this is the same exact problem and don't really want to switch my ROM again just to find out.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wolfman
post Apr 2 2004, 07:30 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 37
Joined: 23-February 04
Member No.: 1,991



Greg, yes that is exactly the ones I was using, though I never did try to install from network though.

Nightruler, I will try this suggestion with the CF and SD mount points, though would this have an effect if I placed a CF wifi nic in my CF slot.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nightruler
post Apr 2 2004, 10:45 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-March 04
Member No.: 2,562



Wolfman, I have been using this 'fix' since I posted it last night. I've rebooted, ejected, synced, installed software, everything works fine and my Wifi card just keeps working. smile.gif The only effect I can see this having is if by chance you want to use a CF memory card. My best guess is that the Zaurus only uses /mnt/cf point when using it as a memory drive. When I have my CF WiFi card plugged in, this mount point has a 'fake read-only' file system, that I supose is ment to show the package installer that it can't install to the CF memory card. Something must be broke either on this 'fake' system or in the package installer that it maybe is trying to write to it and when it fails, it crashes?? I'm really not good enough with ROMs yet to figure out 'why' so I'll leave that up to the developers.

Also one thing I havn't tried, if people are having a problem with the package installer with no cards on the system is to loop the /mnt/cf and /mnt/card straight to /home to feedback to the package installer.

And one last important point, make sure during your installs that you DON'T install the CF device, it will work, but your mappings will be screwed up if you ever remove that link! I was being careless last night and installed a package to the CF, lucky I cought it and re-installed to the SD insted.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wolfman
post Apr 2 2004, 07:07 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 37
Joined: 23-February 04
Member No.: 1,991



Ok that has the installer fixed so I can install off my SD card and yes it does not affect the use of a wifi CF card.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th May 2020 - 06:10 AM