OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Configuring Qpe-terminal, Runs as root?
jackschmidt
post May 15 2007, 02:38 PM
Post #16





Group: Members
Posts: 28
Joined: 21-April 07
Member No.: 15,964



QUOTE(pengunassasin @ May 15 2007, 12:50 PM)
waaaait... you have a CF card right?
do a backup to a CF card after you clear it out...

that would be the simplest...
*


Well, I did some digging and there's some interesting aspects to this.

If I su 'zaurus' from konsole, I cannot seem to run qkonsole nor embeddedkonsole. It says permission denied even though it has execute permissions for all users. I also note that qpe.sh in /home/QtPalmtop seems to have set QPEUSER=root and QPEGROUP=root. I can also infer from the process table that the running qpe owner seems to be "root.root". Interesting behaviour to say the least.

I did try to modify qpe.sh which made my Zaurus not boot to desktop. I had to boot into commandline from startup and fix that up.

I don't have a CF card but I do have a 64 mb SD card. Kind of on the tiny end there.

I'm going to do a bit more digging but I find it interesting that in /etc/rc.d/rc5.d, there does not seem to be any link to running qpe...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd December 2014 - 04:04 AM