OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Issue With Wget, Ipkg, Etc., Wireless?
Capn_Fish
post Sep 11 2007, 05:56 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 2,350
Joined: 30-July 06
Member No.: 10,575



I have an odd issue with wget, ipkg, apt-get, XVhat, and other apps that try to access the net. Many times they'll fail to find the site they're trying to access and assume it's IP is 1.0.0.0, then time out. It works much more often, if not almost always, over my desktop's wired connection, making me believe that it's a wireless thing.

Any ideas? This is getting really annoying.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
speculatrix
post Dec 26 2007, 03:12 PM
Post #2





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



you don't have http proxy set do you?

some ISPs do nasty things to people's DNS - NTL for example in the UK transparently hijack all DNS to their own resolvers - why, I don't know - but it really messes things up!

personally, I prefer to run my own caching resolver on my linux gateway - I don't like the idea of anyone being able to mangle DNS to favour anyone for whatever political correct purposes they purport to use - and opendns with their whitelisting/blacklisting strikes me as giving someone else control over what I do! I recall when verisign started hijacking NX results to favour advertisers which was pretty evil!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th December 2014 - 11:52 AM