OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cosmo says fully charged (green LED) but battery is 83%, Has anyone noticed if Cosmo battery drains too quickly?
pdtpoet
post Nov 11 2019, 01:24 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 45
Joined: 4-June 18
Member No.: 823,827



US Device, AT&T provider,

I am loving the look of the Cosmo, and the increased speed of the device over the Gemini, but my Cosmo battery gets very warm during charging with the included AC adapter, and several times now it only charges to 83%.

Anyone else noting a similar problem?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
smapmap
post Nov 12 2019, 01:53 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 82
Joined: 9-January 18
Member No.: 816,147



Might be a calibration issue with the battery - I had this issue with the Gemini.

Try this

https://www.androidpit.com/how-to-calibrate...-android-device
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pdtpoet
post Nov 12 2019, 11:04 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 45
Joined: 4-June 18
Member No.: 823,827



QUOTE(smapmap @ Nov 12 2019, 05:53 AM) *
Might be a calibration issue with the battery - I had this issue with the Gemini.

Try this

https://www.androidpit.com/how-to-calibrate...-android-device



Thanks very much for this...seems the simplest fix. I'll give it a try.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 5th April 2020 - 03:12 AM